Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Bronz pentru tinerii spadasini

Ziarul de Vrancea
24 apr 2015 494 vizualizări
Echipa masculină de spadă a Romaniei a caştigat medalia de bronz la Campionatul European de Tineret (U23) de la Vicenza (Italia), informează Federaţia Romană de Scrimă.

Echipa Romaniei a fost alcătuită din: Tatian Bolboceanu (CSM Craiova), Ionuţ Trandafirescu (CSU Craiova), Mario Persu (LPS Craiova) şi Adrian Dabija (CS UNEFS). Parcursul echipei Romaniei a fost următorul: 45-44 cu Spania, 30-29 cu Marea Britanie, 36-45 cu Ungaria, în semifinale şi 45-31 cu Turcia în finala mică.

Frumoasă victorie a Mihaelei Buzărnescu

Jucătoarea de tenis Mihaela Buzărnescu, locul 537 WTA, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului ITF de la Santa Margherita (Italia), dotat cu premii totale de 25.000 de dolari. Buzărnescu a trecut în turul doi de sportiva australiană Olivia Rogowska, locul 196 WTA, scor 6-1, 6-2. În sferturile de finală, Mihaela Buzărnescu va juca în compania italiencei Martina Caregaro, numărul 343 mondial.

Chivu vrea să antreneze copii

Fostul căpitan al echipei naţionale, Cristian Chivu, a declarat, într-un interviu acordat publicaţiei Gazzetta dello Sport, că deocamdată nu-i lipseşte fotbalul, dar şi-ar dori să revină şi să antreneze copii şi juniori. "Deocamdată nu-mi lipseşte terenul de joc. M-am întors în Romania, la Bucureşti şi pot să-mi văd de afaceri, sunt alături de familie, joc tenis. Dar mi-ar plăcea să revin în lumea fotbalului, să antrenez copii şi juniori, aştept ocazia potrivită", a declarat Chivu. Fostul internaţional şi-a reamintit şi de trecerea sa de la AS Roma la Internazionale Milano în 2007, subliniind că fanii romani l-au numit trădător: "La Roma m-au numit trădător şi din cauza iubirii mari pe care am avut-o pentru această echipă. Şi eu am greşit şi mi-am cerut scuze, dar din Tribuna Tevere mi se spuneau lucruri îngrozitoare referitoare la accidentarea mea de la cap. Mi s-a urat să mor în mii de feluri, a fost foarte urat", a spus Chivu.

Drulovic, antrenorul Macedoniei

Tehnicianul sarb Ljubinko Drulovic a fost numit în funcţia de selecţioner al naţionalei Macedoniei, devenind al patrulea stranier din istoria reprezentativei macedonene, a anunţat site-ul oficial al UEFA.Drulovic, în varstă de 46 de ani, îl va înlocui pe banca tehnică a Macedoniei pe Bosko Djurovski, care a demisionat la 7 aprilie, după înfrangerea din meciul cu Belarus, scor 1-2, în grupa C a preliminariilor Campionatului European din 2016. "Este o onoare pentru mine şi o mare responsabilitate în acelaşi timp. Cine mă cunoaşte, ştie că voi face totul pentru a ridica nivelul naţionalei Macedoniei şi pentru a demonstra că sunt omul perfrect pentru această funcţie", a declarat Drulovic. Ljubinko Drulovici a caştigat titlul european în 2013 cu naţionala Under-19 a Serbiei, iar în 2014 a condus pentru o perioadă scurtă naţionala de seniori a Serbiei. Drulovici va fi al patrulea stranier din istoria naţionalei Macedoniei, după conaţionalul său Slobodan Santrac, slovenul Srecko Katanec şi galezul John Toshack.

S-a rupt Toulalan

Mijlocaşul echipei AS Monaco, Jérémy Toulalan, va fi indisponibil între zece şi 15 zile, după ce s-a accidentat la meciul cu Juventus Torino, scor 0-0, din manşa secundă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor. Toulalan a fost înlocuit la pauza meciului cu Juventus, el accidentandu-se la coapsă. Potrivit L'Equipe, el nu va evolua în meciul de duminică, din campionatul Franţei, cu RC Lens, dar urmează să fie refăcut pentru partida cu Olympique Marseille.

Cel mai bun fundaş din NBA

Jucătorul echipei San Antonio Spurs, Kawhi Leonard, a fost desemnat cel mai bun fundaş din sezonul regulat al ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA). Leonard, care îi succede francezului Joakim Noah (Chicago Bulls), i-a devansat în această ierarhie pe Draymond Green (Golden State Warriors) şi DeAndre Jordan (Los Angeles Clippers). Kawhi Leonard, în varstă de 23 de ani, a marcat 333 de puncte în sezonul regulat şi a avut o medie de 7,2 recuperări pe meci.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.