Sport

Şahiştii se întrec la Cupa “Pionul”

Dan Chiriac
17 apr 2015 625 vizualizări
Competiţia se va desfăşura la Adjud şi va avea trei turnee pentru diferite categorii de vârstă u întrecerile au loc în perioada 24-26 aprilie

Asociaţia Judeţeană de Şah Vrancea, în colaborare cu Primăria Municipiului Adjud şi Clubul Sportiv Municipal Focşani 2007, organizează în perioada 24 – 26 aprilie 2015 la Casa de Cultură a Sindicatelor Adjud competiţia de şah Cupa “Pionul”, ediţia întâi. Organizatorii estimează că va fi una dintre cele mai mari competiţii din judeţul nostru din ultimii 40 – 50 de ani. Sunt organizate trei turnee, numai pentru şahişti legitimaţi, astfel: TURNEUL A, OPEN omologat de Federaţia Internaţională de Şah, rezervat seniorilor şi juniorilor care au împlinit 14 până la data de 01.01.2015 şi care nu depăşesc 2.200 coeficient ELO, legitimaţi sau care se legitimează până la începerea şedinţei tehnice a turneului. Taxa de participare este de 50 lei. TURNEUL B, OPEN omologat de Federaţia Română de Şah, pentru juniori U14 ani (mai mici de 14 ani sau care au împlinit 14 după data de 01.01.2015), legitimaţi sau care se legitimează până la începerea turneului, iar taxa de participare va fi de 40 lei. TURNEUL C, OPEN omologat de Federaţia Română de Şah, pentru juniori U 10 ani (mai mici de 10 ani sau care au împlinit 10 ani după data de 01.01.2015), legitimaţi sau care se legitimează până la începerea turneului; taxa de participare 30 lei. Şedinţa tehnică a turneului începe vineri, 24 aprilie 2015, la ora 12.00 la Casa de Cultură a Sindicatelor Adjud. Programul rundelor este următorul: vineri, 24 aprilie, după şedinţa tehnică, două runde începând cu ora 14.00, sâmbătă, 25 aprilie, trei runde începând cu ora 09.00, şi duminică, 26 aprilie, două runde începând cu ora 09.00 şi festivitatea de premiere, după ora 16.00. Se vor juca 7 runde în sistem elveţian, 61 de minute ^ 30 de secunde pentru fiecare jucător. Jucătorii sunt rugaţi să se prezinte cu piese, table şi ceas de şah.

Cum te poţi legitima ca şahist?

Şahiştii încă nelegitimaţi vor prezenta două poze tip legitimaţie 3/4 cm, copie de pe cartea de identitate (juniorii care nu au carte de identitate vor aduce copie de pe certificatul de naştere), cerere de legitimare vizată de clubul la care se legitimează (pentru juniori, alături de semnătura şahistului, trebuie să existe şi semnătura unuia dintre părinţi). De asemenea, şahiştii care se legitimează vor trebui să plătească: taxa de primă legitimare (10 lei), costul carnetului (5 lei) şi viza anuală (15 lei pentru juniori sub 10 ani, 25 lei pentru juniori de 10 ani până sub 20 de ani şi 35 de lei pentru şahişti de 20 şi peste 20 de ani). Şahiştii nelegitimaţi sunt rugaţi să ia legătura cu preşedinţii cluburilor la care se legitimează pentru a rezolva problemele de legitimare înaintea începerii turneului şi numai în cazuri deosebite în prima zi a turneului, înainte de ora 12.00 când începe şedinţa tehnică. Detalii suplimentare se pot obţine de la Ioniţă Emilian-Paul, telefon 0722213219. Înscrierile se fac la Mihai Strîmbu, telefon: 0721249766; email: mihaistrimbu@yahoo.com. “Cupa «Pionul» Adjud, ediţia I, prin numărul şi diversitatea (în primul rând, de vârstă) a participanţilor se profilează ca una dintre cele mai mari competiţii din judeţul nostru din ultimii 40 – 50 de ani. În prezent Vrancea a intrat în circuitul marilor turnee de şah ale ţării prin competiţia Cupa Greşu, care s-a impus în ultimii ani peste aşteptări şi fără întrerupere ca una dintre competiţiile cele mai bine agreate de şahiştii din multe judeţe. Competiţia de la Adjud se doreşte să devină şi ea o competiţie de tradiţie, în care, spre deosebire de întrecerea de la Greşu, participarea juniorilor de toate vârstele să fie mai consistentă”, ne-au transmis organizatorii. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.