Sport

Poftiţi la rugby de calitate pe stadionul “Milcovul”!

Dan Chiriac
17 apr 2015 543 vizualizări
Delegaţia franceză s-a întâlnit ieri dimineaţă cu autorităţile din Focşani, iar jucătorii au explicat modul cum se face rugby în una din primele cinci ţări ale lumii în sportul cu balonul oval u partidele dintre LPS Focşani – RC Bals au loc azi, de la orele 14.00 şi 16.00 pe stadionul din Sud

Reprezentanţii echipei de rugby RC Bals au ajuns joi seara la Focşani, pentru un stagiu de patru zile şi două meciuri de pregătire în compania echipelor similare de la LPS Focşani. Azi, cu începere de la orele 14.00 şi 16.00, pe stadionul “Milcovul”, vor avea loc partidele echipelor de juniori sub 16 ani , respectiv sub 18 ani. Intrarea este liberă. Partidele vor avea loc în cadrul Memorialului “Viorel Ion”, pentru a cinsti memoria regretatului profesor trecut în nefiinţă anul trecut. În vara lui 2014, echipele din Focşani au jucat în Franţa, în memoria unui jucător Lilian Lacabanne, decedat la doar 25 de ani. Din păcate, întâlnirea dintre cele două părţi a ajuns să fie un memorial, după două tragedii ce au marcat echipele.

Banii le vin doar de la sponsori

Delegaţia franceză a fost prezentă ieri dimineaţă la Primăria Focşani, unde s-a întâlnit cu primarul Decebal Bacinschi, dar şi cu viceprimarul Marius Iorga. Conducătorul delegaţiei franceze este Jean Marc Lacabanne, managerul clubului şi tatăl regretatului jucător trecut în nefiinţă la doar 25 de ani. Iulian Dumitraş, fiul preşedintelui Federaţiei Române de Rugby, este în prezent antrenor la clubul francez. Acesta a povestit celor prezenţi la întâlnirile istoria clubului francez, ce va juca azi la Focşani. “Este o şcoală de rugby, ce are în prezent peste 200 de jucători legitimaţi. Sunt patru orăşele în zona Tarbes, ce au format această şcoală de rugby, unde se cresc jucători cu vârste curpinse între 5 şi 18 ani. Susţinerea financiară vine doar de la sponsori. În Franţa, legea prevede ca cei care sponsorizează sportul să plătească cu 66 la sută impozit mai puţin. Deplasarea noastră în România, pentru patru zile la Focşani şi trei la Bucureşti, ne-a costat 42.000 de euro. Aici intră biletele de avion, echipament şi tot ce este necesar. Banii au venit de la sponsori, iar fiecare părinte a achitat pentru copilul ce a venit în România câte 350 de euro. Am adus 50 de copii în România, din cei 70 care se încadrau în categoria de vârstă”, a spus Iulian Dumitraş. Delegaţia franceză a adus şi un mic cadou pentru primarul Bacinschi, o şapcă tradiţională pentru zona Tarbes, un oraş de 60.000 de locuitori în apropiere de Toulosue. Aceasta a fost probată însă de viceprimarul Marius Iorga. Edilul a primit şi un fanion şi o plachetă din partea francezilor.

Istoria României, prezentată la Mărăşeşti

După întâlnirea de la primărie, francezii au vizitat fabrica de vinuri a omului de afaceri Victor Istrate, unul dintre cei care s-au implicat în organizarea acestui eveniment. Un mare susţinător al rugbyului, Istrate a fost prezent lângă delegaţia din Franţa. Jucătorii francezi au avut apoi ocazia să afle istoria României la Mausoleul din Mărăşeşti. După-amiază, delegaţia din Franţa a fost primită cu un grătar tradiţional la Lepşa. Acţiunea de la finalul acestei săptămâni este organizată de LPS Focşani, împreună cu Federaţia Română de Rugby, Ministerul Educaţiei, Agenţia Naţională pentru Sport, Primaria şi Consiliul Local Focşani, Vinexport Trade Mark Focşani şi Asociaţia Judeţeană de Rugby Vrancea. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.