Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Al cincilea meci la baschet feminin

Ziarul de Vrancea
17 apr 2015 469 vizualizări
Campioana Romaniei la baschet feminin, CSM Targovişte, a învins, joi, pe teren propriu, formaţia Sepsi Sfantu Gheorghe, cu scorul de 68-56 (35-34), în cea de-a patra partidă din cinci programate în finala Ligii Naţionale, egaland scorul la general, 2-2.

În primele două partide, disputate la Sfantu Gheorghe, gazdele s-au impus, cu scorul de 66-65, respectiv 68-63, iar miercuri, la Targovişte, CSM a caştigat cu 79-77. Finala este programată în sistemul "cel mai bun din cinci meciuri", partida decisivă fiind programată la Sfantu Gheorghe, duminică. În finala mică, ICIM Arad a dispus, în 9 şi 10 aprilie, în două meciuri din trei programate, de formaţia CSU Alba Iulia, cu 69-49 şi 74-62, cucerind astfel medalia de bronz a campionatului.

Thriller handbalistic la Călăraşi

Echipa de handbal masculin Dunărea Călăraşi a învins pe teren propriu, formaţia Dinamo Bucureşti, cu scorul de 33-32 (12-17, 29-29), după aruncări de la 7 metri, în primul meci din trei programate în primul tur al play-off-ului Ligii Naţionale. În celelalte trei partide din primul tur al play-off-ului, disputate miercuri, s-au înregistrat rezultatele: CSM Bucureşti - HCM Constanţa 31-29 (16-16), Potaissa Turda - HC Odorhei 26-23 (13-13) şi Ştiinţa Bacău - Minaur Baia Mare 23-19 (12-7). Echipele caştigătoare după trei partide se vor califica în semifinalele Ligii Naţionale, care se vor disputa în acelaşi sistem, la datele 10, 14 şi 16 mai, pentru ca finala pentru caştigarea titlului naţional să fie decisă tot în trei meciuri, la datele 23, 28 şi 30 mai. La aceleaşi date se vor juca şi partidele pentru clasarea finală pe locurile III-VIII. De asemenea, echipele din play-out, de pe locurile IX-XIII, adică HC Vaslui, Poli Timişoara, Energia Pandurii Targu Jiu, Steaua Bucureşti şi CSU Suceava, joacă pentru evitarea retrogradării, tot între 15 aprilie şi 30 mai.

Liga Europa, sferturi

Rezultate înregistrate în partidele disputate, joi, în prima manşă a sferturilor de finală ale Ligii Europa: FC Sevilla – Zenit St. Petersburg 2-1. Bacca (’73), Suarez (’88) / Riazanţev (’29); FC Bruges – Dnipro Dniptropetrovsk 0-0; Dinamo Kiev – Fiorentina 1-1. Lens (’36) / Babacar (‘90^2); VfL Wolsburg – SSC Napoli 1-4. Bendtner (’80) / Higuain (’15), Hamsik (’23, ’64), Gabbiadini (’77). Partidele retur se vor disputa la 23 aprilie.

Hagi s-a supărat pe Puţanu

Antrenorul echipei FC Viitorul, Gheorghe Hagi, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că fundaşul Ionuţ Puţanu a fost trimis la a doua formaţie a clubului din cauza prestaţiilor modeste din ultima perioadă. "Puţanu s-a dus în concediu o lună la mare. A primit o perioadă de gandire şi vom vedea după aceea. E unul dintre copiii noştri, pe care suntem puţin supăraţi. Sper să reflecteze foarte tare la acest aspect, pentru că a fost în lotul care a promovat cu noi. Nu a crescut, din contră, a regresat şi i-am dat termen de o lună, o lună şi ceva să se gandească bine de tot dacă mai vrea să facă performanţă. Se doreşte să facem performanţă şi mergem cu jucătorii care doresc acest lucru", a spus Hagi,  care a precizat  că Puţanu va putea reveni la prima echipă,

ncă o penalizare pentru Parma

Gruparea FC Parma, aflată pe ultimul loc în clasamentul campionatului Italiei şi în mare dificultate financiară, a fost penalizată cu încă patru puncte din cauza neregulilor comise de conducătorii săi, a anunţat, ieri, Gazzetta dello Sport. FC Parma, club aflat în faliment, a mai fost sancţionată anterior cu un punct (la 9 decembrie 2014) şi apoi cu două puncte (13 martie), din cauza neplăţii salariilor şi impozitelor. Fostul preşedinte al clubului, Tommaso Ghirardi, şi directorul sportiv Pietro Leonardi au fost suspendaţi suplimentar pentru încă şase luni. În urma acestei decizii, FC Parma a rămas 12 puncte în clasament şi se află pe ultimul loc în Serie A, cu şanse minime de a se salva de la retrogradare.

Tehnologia pe linia porţii avansează

Consiliul de Administraţie al Ligii Franceze de Fotbal (LFP) a decis, joi, ca în campionatul Franţei să fie folosită tehnologia pe linia porţii, în sezonul 2015/2016. "Sistemul va fi finanţat şi supervizat de ligă", a declarat preşedintele LFP, Frederic Thiriez, conform France Football. Această tehnologie a fost deja implementată în Anglia şi în sezonul viitor va fi folosită şi în Italia şi în Germania.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.