Sport

Romancele, coşmarul Flaviei

Ziarul de Vrancea
1 apr 2015 957 vizualizări
După ce a pierdut la simplu în faţa Simonei Halep, Pennetta a fost eliminată şi la dublu de Monica Niculescu * Petkovic – Suarez este prima semifinală feminină a turneului de tenis de la Miami * Murray este bun de cinste: a 500-a victorie din circuitul ATP

Prima semifinală a turneului feminin de la Miami a fost stabilită în cursul nopţii de marţi pe miercuri şi ea se va disputa între jucătoarea germană Andrea Petkovic (10 WTA) şi spaniola Carla Suarez (12 WTA), ambele calificări fiind considerate surprinzătoare, deşi în clasamentul WTA învingătoarele celor două partide din sferturi ocupă poziţii mai înalte decat învinsele. Petkovic a învins-o pe jucătoarea cehă Karolina Pliskova, care a avut un foarte bun început de an, jucand două finale, la Sydney cu Petra Kvitova şi la Dubai cu Simona Halep. Însă Andrea Petkovic s-a impus cu 6-4, 6-2 şi a ajuns să susţină semifinala cu Carla Suarez, care a dispus cu 0-6, 6-1, 7-5 de Venus Williams (16 WTA), meci de o oră şi 50 de minute care anticipa, după cum a început, o victorie lejeră a americancei. Semifinala  Pliskova – Suarez este neaşteptată, în special din cauza eliminării timpurii a Mariei Şarapova din competiţie. Cealaltă semifinală a fost stabilită încursul nopţii, în urma partidelor Serena Williams (1) – Sabine Lisicki (21) şi Simona Halep (3) – Sloane Stephens (45).
În proba feminină de dublu, perechea Monica Niculescu/Alexandra Panova (Romania/Rusia) a obţinut o victorie muncită, încheiată cu un supertiebreak lung în care balanţa părea să încline de ambele părţi. După 83 de minute de joc, cuplul romano-rus a învins cu 3-6, 6-3, 11-9 perechea Hsieh Su Wei / Flavia Pennett (Taiwan / Italia), favorită numărul 4.  Flavia Pennetta a fost astfel învinsă pentru a doua oară într-o zi de o jucătoare din Romania, după ce a pierdut şi meciul cu Simona Halep, scor 3-6, 5-7, din optimi la simplu. În sferturi, Niculescu şi Panova vor întalni cuplul ceh Andrea Hlavackova/Lucie Hradecka, al nouălea favorit, care a dispus cu 6-4, 6-4 de echipa Klaudia Ignacik / Andreja Klepac (Polonia / Slovenia).
În optimile de finală ale turneului masculin s-a înregistrat un abandon, charismaticul francez Gaël Monfils accidentandu-se la sol şi abandonand în partida cu cehul Tomas Berdych, la scorul de 3-6, 2-3. La scorul de 2-2 în setul secund, Monfils a căzut şi s-a lovit la şold, el avand nevoie de intervenţia medicului. După şapte minute de întrerupere, francezul a încercat să joace din nou, însă după cateva momente a renunţat definitiv. În acelaşi fază, numărul 4 mondial Andy Murray a obţinut victoria sa cu numărul 500 în circuitul ATP, trecand cu scorul de 6-4, 3-6, 6-3, pe sud-africanul Kevin Anderson (17 ATP). Murray, în varstă de 27 de ani, este primul britanic care atinge această cifră, al nouălea jucător în activitate şi al 46-lea în Era Open cu cel puţin 500 de succese. Dintre tenismenii aflaţi încă în activitate, Roger Federer (2) are cele mai multe victorii (1.012), urmat de Rafel Nadal (3), cu 721, Novak Djokovic (numărul 1 mondial)  cu 625 de meciuri caştigate, şi de David Ferrer, cu 623. De asemenea, jucătorul sarb a obţinut cu dificultate a 625-a victorie, fiind nevoit să întoarcă un meci în care era condus cu 6-7  şi 2-4, de ucraineanul Alexander Dolgopolov  (65). Djokovic s-a impus cu 7-5 şi 6-0 în ultimele două seturi şi a acces şi el în sfertuile de finală ale Miami Open. Mai merită subliniată calificarea înaltului american John Isner, care după ce l-a scos din cursă pe bulgarul Grigor Dimitrov l-a eliminat cu 6-7, 7-6, 7-6 şi pe canadianul Milos Raonic.
Alte rezultate: David Ferrer (Spania) – Gilles Simon (Franţa) 7-6, 6-0; Kei Nishikori (Japonia) – David Goffin (Belgia) 6-1, 6-2; Dominic Thiem (Austria) – Adrian Mannarino (Franţa) 7-6, 4-6, 7-5, Juan Monaco (Argentina) – Fernando Verdasco (Spania) 6-3, 6-3. Programul sferturilor este: Djokovic – Ferrer, Nishikori – Isner, Murray – Thiem şi Berdych – Monaco.
Unde ai ajuns, Sorana?
În fine, într-un turneu ITF desfăşurat la Osprey (SUA), ambele jucătoare romane au fost eliminate în runda inaugural. Andreea Mitu (107 WTA) a fost învinsă cu 2-6, 2-6 de Louisa Chirico (SUA, 143), iar Sorana Cîrstea (148) a pierdut cu 1-6, 5-7 în faţa muntenegrencei Danka Kovinic (128). În acest an, Cîrstea a pierdut toate cele patru meciuri jucate, la Australian Open în primul tur (5-7, 0-6 cu Alexandra Panova), la turneul ITF de la Midland (3-6, 3-6 cu Jessica Pegula) şi la Indian Wells (5-7, 4-6 cu Christina McHale). De la US Open, care a avut loc la sfarşitul lunii august, Sorana Cîrstea a caştigat doar două meciuri la simplu din zece jucate.  Sorana a ajuns pe locul 148 în lume în clasamentul WTA, cea mai slabă clasare a sa din 2007 încoace. Sorana a fost numărul 21 mondial pe 12 august 2013, cea mai bună clasare din carieră.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.