Sport

Pentru Simona începe greul

Ziarul de Vrancea
29 mar 2015 967 vizualizări
Jucătoarea romană de tenis a învins-o la Miami pe Camila Giorgi şi s-a calificat în optimi * în afară de ea, Romania continuă în turneu prin Monica Niculescu şi Horia Tecău la dublu

Simona Halep s-a calificat ieri în optimile de finală ale turneului de categorie Premier Mandatory Miami Open. Ea s-a impus după un meci care a durat o oră şi 30 de minute, scor 6-4, 7-5,în faţa italiencei Camila Giorgi, reuşind astfel cea mai bună performanţă din carieră la turneul din Florida. A fost un meci foarte greu pentru Simona, în faţa unei jucătoare darze care a fost dezavantajată în faţa Simonei – paradoxal - în special din cauza serviciului. Jucătoarea romană a avut mereu iniţiativa, nu numai în joc, dar şi pe tabelă, dar Camila a găsit resurse de a se relansa, chiar pe serviciul Simonei, care a părut relaxată în unele momente. În faza următoare, jucătoarea romană va evolua împotriva învingătoarei dintre Victoria Azarenka din Belarus, locul 36 WTA, şi Flavia Pennetta din Italia, locul 28 WTA. Cele două jucătoare sunt dintre puţinele care  nu au fost învinse niciodată de Simona Halep.
Sambătă, cele două jucătoare romane rămase în proba de simplu a turneului de la Miami, în afară de Simona Halep, au fost eliminate de jucătoare mai bine clasate. Monica Niculescu a pierdut în turul II în faţa Serenei Williams, scor 6-3, 6-1. Spre deosebire de meciul de la Indian Wells, “slice-urile” jucătoarei romane  au contat ceva doar în primul set, cand Monica a recuperat un break de start al Serenei, dar atat. În setul secund, încheiat cu 6-1, au fost multe game-uri echilibrate, în care ultimul cuvant l-a spus totuşi jucătoarea mai experimentată care, după cum chiar ea mărturiseşte, a “citit-o” bine pe Monica de la Indian Wells. "Cu siguranţă, a fost mai bine decat ultima dată. Ştiam la ce să mă aştept. Am fost totuşi un pic frustrată azi, dar în general am putut să mă menţin calmă mai mult decat data trecută. Şi nici nu cred că am comis atatea erori neforţate aşa cum am făcut la Indian Wells", a spus Williams, potrivit site-ului oficial al WTA.
Irina Begu a concurat în turul III şi a fost învinsă de jucătoarea numărul 8 a lumii, poloneza Agnieszka Radwanska, după un meci de aproape două ore, scor 2-6, 6-4, 2-6. Mulţi se aşteptau la o surpriză din partea Irinei, avand în vedere şi căderea de formă a elevei Martinei Navratilova, însă  Radwanska şi-a valorificat calităţile. Oricum, pentru Irina-Camelia, prezenţa în turul III al unui Premier Mandatory este o premieră, care merită lăudată. O imensă surpriză a fost realizată de jucătoarea braziliană Tatjana Maria, care a eliminat-o pe canadianca Eugénie Bouchard, scor 6-0, 7-6. Dintre rezultatele de sambătă mai remarcăm: Andrea Petkovic (Germania) – Kristina Mladenovic (Franţa) 6-0, 6-2; Daria Gavrilova (Rusia) – Kurumi Nara (Japonia) 6-0, 7-6; Venus Williams (SUA) – Samantha Stosur (Australia) 6-4, 7-6;
Monica Niculescu a avansat, însă, în turneul de dublu unde concurează alături de rusoaica Aleksandra Panova. Monica şi Saşa s-au revanşat în faţa consacratului şi omogenului cuplu americano-australian Lisa Raymond / Samantha Stosur, învingandu-l în mai puţin de o oră cu 6-2, 6-3. Urmează pentru ele perechea favorită nr. 4, formată din italianca Flavia Pennetta şi taiwaneza Hsieh Su-wei, învingătoare cu 6-1, 6-3 în faţa cuplului Elina Svitolina / Alizé Cornet (Franţa).
La dublu masculin, în “bătălia romanilor”, Horia Tecău şi Juls Rojer au învins cu 6-4, 6-2 perechea Florin Mergea / Dom Inglot. Cei doi joacă în optimi cu columbienii Juan Sebastian Cabal şi Robert Farah (Columbia), care au învins cu 7-6, 6-3 cuplul Max Mirnîi / Feliciano Lopez (Belarus / Spania). Perechea inedită feminină Simona Halep / Alexandra Dulgheru a cedat cu 5-7, 3-6 în faţa echipei Daniela Hantuchova / Karin Knapp (Slovacia / Italia).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.