Sport

Blestemul Şarapovei la Miami

Ziarul de Vrancea
27 mar 2015 656 vizualizări
Maria, care n-a reuşit niciodată să caştige în Florida, a fost învinsă de tanăra ei compatrioată, Daria Gavrilova

Cea mai mare surpriză a turneului de tenis de la Miami au fost realizată joi noapte de către jucătoarea rusă Daria Gavrilova (97 WTA), beneficiară a unui wild-card. Ea şi-a învins titrata compatrioată Maria Şarapova, favorita numărul 2 a turneului, cu scorul de 7-6, 6-3 într-o oră şi 49 de minute. Miamiopen.com notează că după ce a învins-o pe Şarapova, Gavrilova s-a aşezat pe scaunul de langă teren şi a plans de fericire.  "Bineînţeles, este o supriză. Este turul doi. Aşteptările erau ca eu să caştig. Dar acesta este unul din motivele pentru care jucăm meciurile. Tot trebuie să intri pe teren şi să te impui acolo, indiferent dacă eşti sau nu favorită. Astăzi eu nu am caştigat", a declarat Maria Şarapova, care, deşi are în palmares 5 titluri de Grand Slam, a disputat de cinci ori finala la Miami, însă nu a reuşit să caştige niciodată această competiţie. Ea a înregistrat acum cea mai slabă performanţă a sa în turneul din Florida în ultimii 12 ani, după eliminarea suferită în primul tur la debutul său, în 2003. Mai scundă cu 22 de centimetri decat celebra sa adversară, Garvilova (1,66 m) s-a mişcat cu multă agilitate pe teren, reuşind să se impună graţie unei mai bune concentrări şi agresivităţi, lucru apreciat de publicul prezent în tribunele Centrului de tenis Crandon Park din Kay Biscaine, care a susţinut-o pe toată durata jocului. Reamintim că Daria Gavrilova a fost învinsă în turul II la Indian Wells de către Simona Halep.

Alte două surprize înregistrate joi în turneul de la Miami au fost eliminările premature ale cehoaicei Barbora Zahlavova, cap de serie nr.19, învinsă cu 5-7, 2-6, de franţuzoaicKristina Mladenovic, şi a Carolinei Garcia (Franţa, nr.25), care s-a înclinat tot în două seturi, 3-6, 6-7 în faţa japonezei Kurumi Nara.

Alte rezultate din turul II :  Venus Williams (SUA) - Urszula Radwanska (Polonia) 6-3, 6-2; Caroline Wozniacki (Danemarca) - Madison Brengle (SUA) 6-0, 6-1; Alizé Cornet (Franţa) - Elena Vesnina (Rusia) 6-4, 6-1; Carla Suarez (Spania) - Stefanie Vögele (Elveţia) 6-3, 6-1; Samantha Stosur (Australia) - Pauline Parmentier (Franţa) 6-1, 3-6, 6-0; Kaia Kanepi (Estonia) - Varvara Lepchenko (SUA) 6-2, 6-4; Ekaterina Makarova (Rusia) - Karin Knapp (Italia) 6-1, 6-3; Elina Svitolina (Ucraina) - Bojana Jovanovski (Serbia) 6-3, 7-6;  Paula Badosa (Spania) - Zheng Saisai (China) 6-1, 7-5. În turneul masculin,
argentinianul Juan Martin Del Potro, revenit în competiţie după o pauză forţată de două luni şi jumătate, în urma unei intervenţii chirurgicale la încheietura mainii stangi, a fost învins în două seturi, 4-6, 6-7 de canadianul Vasek Pospisil. Într-un alt meci din aceeaşi fază a competiţiei, brazilianul Thomaz Bellucci l-a învins în trei seturi, 7-5, 6-7, 6-4, pe australianul Lleyton Hewitt.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.