Sport

Un nu hotărat insolvenţilor

Ziarul de Vrancea
27 mar 2015 438 vizualizări
UEFA a răspuns negativ cererii Ligii Profesioniste de Fotbal

Directorul Administraţiei de Licenţiere din cadrul FRF, Viorel Duru, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că răspunsul UEFA la solicitarea LPF privind posibilitatea cluburilor din Liga I aflate în insolvenţă de a participa în cupele europene este negativ. "Am primit răspunsul astăzi de la UEFA. Este un răspuns formal venit pe email, dar urmează să fie comunicat oficial şi celor de la LPF. Răspunsul este «NU»! Cluburile aflate în insolvenţă nu pot să joace în cupele europene. Motivul este regulamentul UEFA, conform căruia un club care primeşte protecţie faţă de creditori nu poate participa în cupele europene decat dacă iese din insolvenţă cu 12 luni înainte de începerea sezonului în care doreşte să evolueze", a spus Duru. Acesta a explicat că sezonul competiţional al UEFA începe în fiecare an la 1 iunie şi se încheie la 31 mai. " Regula este următoarea: dacă iese pană la 31 mai 2015 poate participa în ediţia 2016-2017 a cupelor europene. Dacă iese la 1 iunie 2015 nu mai poate juca în ediţia 2016-2017 pentru că trebuie să treacă minim 12 luni. Aşadar, clubul care iese din insolvenţă la 1 iunie 2015 poate participa abia în ediţia 2017-2018 a cupelor europene", a precizat Viorel Duru.
Preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, anunţa la 2 martie că forul pe care îl conduce a trimis o adresă la UEFA, pentru a afla dacă grupările din Liga I aflate în insolvenţă pot participa în sezonul viitor al cupelor europene.  Primul care şi-a anunţat intenţia de a ieşi din insolvenţă este FC Dinamo. Clubul condus de Ionuţ Negoiţă a acoperit în totalitate datoriile istorice la începutul lunii martie, cu două luni mai devreme decat prevedea planul de reorganizare aprobat de către instanţă, pentru a putea participa în sezonul 2016-2017 în cupele europene. În acest sens, la termenul din 25 martie, SC FC Dinamo 1948 SA a solicitat închiderea procedurii de insolvenţă şi reinserţia societăţii în circuitul economic. Tribunalul Bucureşti a amanat cu o săptămană decizia de ieşire din insolvenţă a FC Dinamo, ANAF opunandu-se închiderii procedurii pană la soluţionarea apelului la hotărarea de confirmare a planului de reorganizare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.