Sport

Simona şi tumultuoasa Vaidisova

Ziarul de Vrancea
26 mar 2015 780 vizualizări
Jucătoarea cehă, revenită în circuit după patru ani de pauză, este prima adversară a Simonei Halep în turneul de tenis de la Miami

Serena Williams nu se simte prea bine cu genunchiul, însă va juca tot astăzi cu Monica Niculescu
Simona Halep va juca, în turul II al turneului de categorie Premier Mandatory de la Miami, cu jucătoarea cehă Nicole Vaidisova (328 WTA). Sportiva care a caştigat primul titlu WTA şi a ajuns în 2007 pe locul 7 în topul mondial a intrat pe tabloul principal la Miami cu wild card şi a învins-o fără probleme cu 6-1, 7-6 pe  jucătoarea maghiară Timea Babos (87 WTA), care are o victorie asupra Simonei chiar anul trecut, în Fed Cup la Budapesta. Vaidisova a avut o carieră interesantă, a caştigat şase turnee în circuit, a ajuns în semifinale la Australian Open şi Roland Garros, însă a decis să se retragă la 18 ani din lipsă de motivaţie! Mulţi au pus această decizie stranie în legătură cu  căsătoria  Nicolei cu cunoscutul tenisman ceh Radek Stepanek, care însă n-a durat decat trei ani. Ea a revenit în circuit în septembrie 2014. De la retragere pană în prezent a participat la turnee minore peste Ocean, în circuitul ITF, dar cel mai bun rezultat al ei fiind o semifinală la Midland (Michigan). Oricum, victoria în faţa jucătoarei maghiare este prima din 2010 în circuitul WTA. “A trecut mult timp şi mă bucur că am obţinut o astfel de victorie. Mă bucur că voi avea ocazia să joc cu Simona Halep. Evident că nu am mai întalnit-o, nu cred că era prin zonă cand jucam eu. Dar acum are un sezon minunat şi este o jucătoare mare. Tot ce pot face este să dau totul pe teren şi să sper că va fi un meci bun", a declarat Vaidisova.
Prin Florida  au apărut zvonuri că Serena nu s-a refăcut prea bine după accidentul la genunchi care a cauzat retragerea ei din semifinala de la Indian Wells (cu Simona Halep) şi, în consecinţă, nu va avea traseu prea lung nici la Miami. Însă jucătoarea americană a efectuat primul antrenament după accidentare şi a anunţat că va juca în turneu chiar dacă va resimţi dureri la genunchi. "Am lovit cateva mingi astăzi, pentru prima dată. E în regulă. ştiu că va trebui să mă descurc cu durerea. Sunt aici, la Miami, aşa că voi juca şi voi vedea ce se întamplă. Cu siguranţă, nu am aşteptări mici de la acest turneu, ci mă aştept să fac tot ce pot mai bine. Nu am nicio presiune, deoarece am caştigat titlul de cateva ori şi mă simt bine să fiu aici", a declarat Williams, caştigătoare a şapte trofee la Miami Open şi deţinătoarea titlului. Serena, care locuieşte în Sudul Floridei, se va reîntalni cu Monica Niculescu în turul II după partida de la Indian Wells şi poate apărea în semifinale în calea Simonei Halep.
Rezultate: Urszula Radwanska (Polonia) – Coco Vandeweghe (SUA) 6-4, 6-7, 6-3; Daria Gavrilova (Rusia) – Marina Erakovic (Noua Zeelandă) 5-1 ab; Tatjana Maria (Brazilia) – Roberta Vinci (Italia) 7-6, 6-3; Viktoria Azarenka (Belarus) – Silvia Soler (Spania) 6-1, 6-3; Alison van Uytvanck (Belgia) – Magdalena Rybarikova (Slovacia) 7-5, 2-6, 6-0; Anastasia Pavliucenkova (Rusia) – Vera Zvonareva (Rusia) 6-2, 3-6, 7-5; Julia Görges (Germania) – Jana Cepelova (Slovacia) 6-1, 6-0; Irina Falconi (SUA) – Monica Puig (Porto Rico) 7-6, 7-6; Sesil Karatanceva (Bulgaria) – Lauren Davis (SUA) 6-3, 7-6; Sloane Stephens (SUA) – Yanina Wickmayer (Belgia) 6-1, 6-3. Din turneul masculin se poate reţine victoria neaşteptată a coreeanului Chung Hyeon, în faţa lui Marcel Granollers (Spania) , scor 6-0, 4-6, 6-4.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.