Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Avem jucătoarele, n-avem antrenorul

Ziarul de Vrancea
4 mar 2015 531 vizualizări
Federaţia Romană de Handbal a anunţat, ieri, lotul Romaniei pentru Trofeul Carpaţi, competiţie care va avea loc la Cluj (20-21 martie), cele 21 de jucătoare fiind convocate de secundul Bogdan Burcea, în absenţa unui antrenor principal.

Lotul Romaniei convocat pentru Trofeul Carpaţi este format din următoarele jucătoare: Paula Ungureanu, Denisa Dedu, Ionica Munteanu (portari), Valentina Ardean, Nicoleta Dincă, Diana Puiu, Cristina Neagu, Cristina Zamfir, Gabriela Perianu, Aurelia Brădeanu, Luciana Marin, Eliza Buceschi, Clara Vădineanu, Oana Bondar, Laura Popa, Ada Nechita, Laura Chiper, Crina Pintea, Florina Chintoan, Timea Tătar şi Andreea Pricopi (jucătoare de camp).Conform preşedintelui FRH, Alexandru Dedu, noul antrenor va fi anunţat pe 12 sau 13 martie.  La Trofeul Carpaţi de la Cluj vor participa Romania, campioana mondială Brazilia, Suedia şi Germania.

Dorinel Munteanu preia Astra

Antrenorul Dorinel Munteanu a preluat conducerea tehnică a echipei Astra, el semnand, ieri, conform unor surse din cadrul clubului giurgiuvean, un contract valabil trei luni cu opţiune de prelungire. Munteanu, care îl înlocuieşte pe ucraineanul Oleg Protasov, va avea ca obiectiv clasarea pe un loc care să asigure formaţiei giurgiuvene participarea în ediţia viitoare a Ligii Europa. El este al treilea antrenor al formaţiei Astra din acest sezon după Daniel Isăilă şi Oleg Protasov. Dorinel Munteanu a condus ultima oară formaţia FK Qabala, din Azerbaidjan, de unde a demisionat la 4 decembrie. în cariera sa, tehnicianul în varstă de 46 de ani a mai antrenat formaţiile CFR Cluj, FC Argeş, FC Vaslui, Universitatea Cluj, Steaua, Oţelul Galaţi, Dinamo, Mordovia Saransk şi Kuban Krasnodar.

Amical Romania – Real Madrid?

Omul de afaceri Adrian Thiess a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că s-a întalnit cu preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, acesta dandu-şi acordul de principiu pentru un meci amical Romania - Real Madrid, care ar urma să se dipute pe Arena Naţională în acest an. "Am avut azi o întalnire. Abordarea FRF faţă de propunerea noastră e o surpriză foarte plăcută. Acum suntem în faza în care găsim variantele potrivite ca un eveniment de această anvergură să aibă loc. Eu văd o deschidere foarte, foarte pozitivă din partea FRF şi sunt plăcut impresionat. Oamenii sunt deschişi, sunt pregătiţi", a spus Thiess, care a mai organizat în Romania amicalul dintre Dinamo şi FC Barcelona, în vara anului 2012. Potrivit lui Thiess, partida ar urma să se dispute în luna august, însă în cazul în care nu se va ajunge la un acord cu reprezentanţii FC Steaua - club care are cei mai mulţi jucători selecţionaţi la naţională - din cauza programului încărcat din acea perioadă, atunci amicalul ar putea avea loc în luna noiembrie.

A şaptea insolvenţă

Tribunalul Braşov a admis, ieri, cererea unei societăţi de securitate şi a decis deschiderea procedurii de insolvenţă a societăţii care administrează gruparea FC Braşov, stabilind termen pentru continuarea procesului data de 3 iunie. "Admite cererea formulată de creditoarea sc Silnef Security SRL; Dispune deschiderea procedurii generale a insolvenţei împotriva debitoarei SC Fotbal Club Brasov SA; Acordă termen de control la 3 iunie 2015", se arată în soluţia Tribunalului Braşov publicată pe portalul instanţelor de judecată. Gruparea FC Braşov traversează o criză financiară din vara anului trecut, jucătorii şi angajaţii avand restanţe salariale pe mai multe luni. De altfel, la 19 februarie, directorul general al FC Braşov, Constantin Zotta, afirma, într-o conferinţă de presă, că gruparea stă foarte prost din punct de vedere financiar şi afirma că evitarea intrării în procedura de insolvenţă ar reprezenta "cea mai mare victorie". FC Braşov este al nouălea club de Liga I care solicită intrarea în insolvenţă în ultimii doi ani, după FC Rapid, Gloria Bistriţa, Universitatea Cluj, Oţelul Galaţi, FC Vaslui, FC Dinamo, CFR Cluj şi Petrolul Ploieşti. Dintre acestea, doar şapte mai activează în prezent în primul eşalon, Gloria Bistriţa şi FC Vaslui fiind dezafiliate de Federaţia Romană de Fotbal.

Ai noştri din Serie B

Mijlocaşul Adrian Stoian a dat o pasă de gol în partida pe care echipa sa, Crotone, a pierdut-o în deplasare, cu scorul de 2-1 (0-0), în faţa formaţiei Pescara, în etapa a XXIX-a a ligii secunde din Italia. Stoian, care a jucat pană în minutul 62, a pasat decisiv la golul reuşit de Ciano în minutul 59.Fundaşul Mihai Bălaşa a fost rezervă, iar mijlocaşul Sergiu Suciu a fost suspendat pentru acest meci la Crotone, în timp ce fundaşul Deian Boldor a stat pe banca de rezerve la Pescara. Fundaşul Ştefan Popescu a fost eliminat în partida pe care echipa sa, Ternana, a pierdut-o, pe teren propriu, cu scorul de 0-1, în faţa formaţiei Virtus Entella. Popescu, care a fost titular, a primit cartonaşul roşu în minutul 76. Într-un alt meci din Serie B, echipa AS Bari, cu fundaşul Ionuţ Rada integralist, a terminat la egalitate, acasă, scor 1-1 (0-0), cu formaţia Catania. În urma acestor rezultate, Pescara se află pe locul şapte, cu 42 de puncte, AS Bari ocupă locul 11, cu 37 de puncte, Ternana se află pe poziţia a 12-a, cu 36 de puncte, iar Crotone ocupă ultimul loc, cu 18 puncte.

Ştiinţa Bacău, fără şanse

Campioana Romaniei la volei feminin, Ştiinţa Bacău, a fost învinsă pe teren propriu, de formaţia poloneză PGE Atom Trefl Sopot, cu scorul de 0-3 (-15, -21, -18), după 72 de minute de joc, în manşa tur din faza Challenge Round a Cupei CEV. Meciurile din faza Challenge Round a Cupei CEV se dispută între patru echipe venite din Liga Campionilor, între care şi Ştiinţa Bacău, respectiv alte patru formaţii calificate din turul anterior. Meciurile se joacă în dublă manşă eliminatorie, între 3 şi 12 martie, caştigătoarele urmand a se califica în semifinale, programate tot în dublă manşă, în 24 şi 28 martie, urmate de finala competiţiei, în 7 şi 11 aprilie.

A cincea demitere în Serie A

Tehnicianul Stefano Colantuono a fost demis de la echipa Atalanta Bergamo, noul antrenor al formaţiei din Serie A fiind Edy Reja, a anunţat, site-ul oficial al UEFA. Colantuono, care se afla în funcţie de patru ani şi jumătate, a fost demis după ce Atalanta Bergamo a fost învinsă, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 1-2, de Sampdoria Genova. Stefano Colantuono, în varstă de 52 de ani, este al cincilea tehnician demis în acest sezon în Serie A, după Eugenio Corini (Chievo Verona), Walter Mazzarri (Internazionale Milano), Pierpaolo Bisoli (AC Cesena) şi Zdenek Zeman (Cagliari). După disputarea a 25 de etape, Atalanta Bergamo ocupă locul 17, primul neretrogradabil, cu 23 de puncte.

Faliţii altora

Gruparea FC Twente a primit o penalizare de trei puncte din partea Federaţiei Olandeze de Fotbal (KNVB) din cauza probemelor financiare. Twente a anunţat că va lua noi măsuri pentru a se încadra în bugetul anunţat şi va retrage echipa de tineret din acest sezon, însă aceasta va participa în ediţia viitoare. FC Twente se confruntă cu probleme financiare din aprilie 2014, iar noul plan financiar nu a fost acceptat de comisia de licenţiere a KNVB. Potrivit directorului financiar al clubului, Gerald van den Belt, planul, care s-ar întinde pe durata a trei ani, este prea ambiţios, avand în vedere obiectivele pe care echipa le poate îndeplini în acest sezon. "Majorările contractuale au fost anulate şi vor fi reexaminate la finalul sezonului. Acestea sunt măsuri drastice ce trebuie luate, însă revenirea din punct de vedere financiar este o prioritate absolută", a spus


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.