Sport

Formula 1 începe fără Alonso

Ziarul de Vrancea
3 mar 2015 480 vizualizări
Din cauza accidentului de la Barcelona, noul pilot de la McLaren va rata startul în Marele Circ

Spaniolul Fernando Alonso de la McLaren-Honda, care a suferit un accident pe circuitul de la Barcelona, la 22 februarie, va rata startul în Marele Premiu al Australiei, prima etapă a CM de Formula 1, din motive medicale, el urmand a fi înlocuit de pilotul de rezervă, danezul Kevin Magnussen. Potrivit unui comunicat al echipei cu sediul la Woking, dat publicităţii ieri, decizia ca pilotul să nu participe la etapa găzduită de circuitul Albert Park din Melbourne, între 13 şi 15 martie, a fost luată la recomandarea medicilor, care speră să reducă astfel riscul apariţiei "sindromului de retraumatizare".
Alonso este aşteptat la volanul monopostului MP4-30 la a doua cursă din acest an, Marele Premiu al Malaysiei, programat în 29 martie. În aceste condiţii McLaren începe Campionatul Mondial de Formula 1 cu echipa din 2014, formată din britanicul Jenson Button şi Kevin Magnussen. Fernando Alonso a suferit un accident, la 22 februarie, într-o sesiune de teste desfăşurată de la Barcelona, fiind transportat cu elicopterul în stare de conştienţă la spital.
Alonso a pierdut controlul monopostului McLaren-Honda în virajul al patrulea al circuitului Catalunya şi maşina sa a lovit zidul de protecţie de pe marginea pistei. Cotidianul Marca a notat că timp de zece minute pilotul ar fi acuzat ameţeli şi nu a ieşit din monopost. El a fost transportat la centrul medical al circuitului, apoi la spital, cu un elicopter.Spaniolul a petrecut mai multe zile la terapie intensivă, unde a a fost supus la o serie de controale medicale, care nu au relevat vreo afecţiune suferită în urma accidentului. Alonso a fost externat, la 25 februarie, şi a mers la locuinţa din oraşul său natal, Oviedo, pentru recuperare.
Echipa McLaren-Honda a precizat, a doua zi după accident, într-un comunicat, că accidentul suferit de spaniolul Fernando Alonso a fost cauzat de vant şi nu a fost urmarea unei defecţiuni a monopostului. Echipa de Formula 1 a subliniat că nu există indicii că monopostul lui Alonso ar fi avut vreo problemă mecanică, adăugand că nu s-a înregistrat o "pierdere de presiune aerodinamică" şi nici nu a fost vorba de vreo problemă electrică. Pilotul originar din Asturia a ratat şi ultima sesiune de teste dinaintea sezonului, desfăşurată la finalul săptămanii trecute. Dublul campion mondial revine din acest an la echipa britanică după cinci sezone în care a concurat pentru Ferrari. McLaren reface din 2015 parteneriatul cu Honda, compania japoneză furnizand motoarele. însă noul monopost MP4-30 a înregistrat numeroase probleme tehnice în şedinţele de antrenamente.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.