Sport

Noi cu dublul, ei cu Sela

Ziarul de Vrancea
3 mar 2015 470 vizualizări
La sfărşitul săptămanii, Romania întalneşte Israel în grupa I Euro-Africană a Cupei Davis

La sfarşitul săptămanii, va avea loc la Sibiu întalnirea de Cupa Davis dintre reprezentativele Romaniei şi Israel, contand pentru turul I în Grupa I-zona Euro-Africane. Echipa care va caştiga va urca în turul al II-lea al grupei, iar cea care va pierde va juca baraj pentru rămanerea în grupa I cu Slovenia sau Slovacia, echipe care se vor întalni în aceeaşi perioadă. Într-o conferinţă de presă, căpitanul nejucător al echipei Romaniei a spus că echipa Romaniei este favorită şi că speră ca jucătorii romani să obţină cele trei puncte necesare calificării în faza următoare a competiţiei. "Echipa Israelului se bazează în primul rand pe Dudi Sela, un jucător cu un palmares foarte bun în echipa de Cupa Davis a Israelului. Noi suntem favoriţi, să spun aşa, şi sper să aducem cele trei puncte necesare victoriei ", a spus Andrei Pavel. 
Horia Tecău, ocupantul locului nouă mondial în clasamentul ATP la dublu, s-a declarat  şi el încrezător. Întrebat despre atmosfera de dinainte de primul antrenament împreună cu colegii de echipă, de la Sibiu, care a avut  loc ieri, Tecău a răspuns: "Avem atat de multe meciuri împreună jucate, Florin şi cu minte, încat de fiecare dată cand vin la Cupa Davis mi se pare că acomodarea se face foarte repede şi natural. De abia aştept să începem. Astăzi facem primul antrenament împreună. Suntem de abia în februarie, dar simt că am jucat foarte multe meciuri în acest an amandoi. Important pentru acest meci este că suntem în formă, că avem un început de an bun, în formă fizică bună şi sper să continuăm acest lucru, mai ales în acest week-end. Ca de obicei, punctul de dublu este foarte important pentru o întalnire de Cupa Davis".

Deşi s-a retras din echipa de Cupa Davis a Romaniei, Victor Hănescu, încă primul dintre jucătorii romani în topul ATP s-a arătat solidar cu foştii săi coechipieri. "Sunt alături de băieţi în meciul cu Israel. Trebuei să învingă, le ţin pumnii. Le doresc succes şi sunt sigur că vor face o figură frumoasă", a declarat Victor Hănescu, aflat la Miami. Partidele vor avea loc vineri (de la orele 12:40), sambătă (15:00) şi duminică (13:00) şi vor putea fi urmărite pe TVR 2 şi TVR HD. Echipa Romaniei de Cupa Davis este formată din Adrian Ungur, Marius Copil (la simplu), Horia Tecău şi Florin Mergea, iar Israelul va miza, probabil, pe Dudi Sela (83 ATP), Bar Botzer (773), Jonathan Erlich şi Andy Ram. Romania a întalnit de trei ori Israelul în Cupa Davis, în 1962, 1969 şi 1971, caştigand de fiecare dată.










În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.