Sport

Natea - locul VII la Varşovia

Ziarul de Vrancea
2 mar 2015 507 vizualizări
Sportivul roman Daniel Natea a ocupat locul VII în limitele categoriei ^100 kg, duminică, la concursul de judo European Open de la Varşovia.

Natea l-a învins în primul tur pe italianul Alessio Mascetti, dar a pierdut apoi în faţa turcului Feyyaz Yazici, fiind întrecut apoi şi în recalificări de mongolul Duurenbayar Ulziibayar.  Valentin Radu (100 kg) a cedat în primul tur la danezul Frederik Jørgensen, iar Remus Lazea s-a clasat pe locul V la categoria 66 kg. În ultimul clasament dat publicităţii de către Federaţia Internaţională de Judo la categoria ^100 kg, Natea ocupă locul VIII cu 1117 puncte, iar Vlăduţ Simionescu se află pe locul 21 cu 685 p. Primii trei clasaţi sunt francezul Teddy Riner (2250 p), brazilianul Rafael Silva (2192 p) şi georgianul Adam Okruaşvili (1930).

O romancă în Formula 4

Pilotul Alexandra Marinescu, în varstă de 15 ani, prima romancă din competiţiile de monoposturi, a început testele oficiale în Formula 4 alături de echipa Richardson Racing, acestea avand loc pe circuitul Brands Hatch (Marea Britanie), se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX. Formula 4 este o competiţie de monoposturi în care maşinile sunt echipate cu motoare Ford de 160 de cai putere. "După karting şi competiţia de monoposturi Skip Barber din Statele Unite, cred că Formula 4 este pasul normal în cariera mea, mai ales că beneficiază de susţinerea FIA şi pentru că este singura care acceptă piloţi de 15 ani. Am început deja pregătirile şi abia aştept prima cursă din acest sezon", a spus Alexandra Marinescu.

Aşii lui Federer

Tenismanul elveţian Roger Federer, caştigător în această săptămană al turneului de la Dubai, a devenit al patrulea jucător din istorie care a depăşit 9.000 de aşi în carieră, a anunţat, L’Equipe. Federer a ajuns la 9.007 aşi şi are o medie de 7,6 aşi pe meci în întreaga carieră. Elveţianul este depăşit în această ierarhie de croaţii Goran Ivanisevic - 10.183 de aşi şi Ivo Karlovic - 9.322, pecum şi de americanul Andy Roddick - 9.074. Tenismanul elveţian Roger Federer, cap de serie numărul 2, l-a învins, sambătă, pe sarbul Novak Djokovic, pincipalul favorit, scor 6-3, 7-5, şi a caştigat pentru a şaptea oară turneul de la Dubai.

Queen’s Park, în mare deficit

Gruparea engleză Queens Park Rangers a înregistrat, în anul fiscal 2014, pierderi de 9,8 milioane de lire sterline (13,5 milioane de euro), cu 85 la sută mai puţin faţă de anul precedent, în ciuda faptului că echipa a petrecut sezonul 2013/2014 în divizia a II-a. Clubul a anunţat că împrumuturi de 60 de milioane de lire sterline (82,44 milioane de euro) ale acţionarilor au fost şterse. De asemenea, cheltuielile au fost reduse cu 22 de milioane de lire sterline (30,22 milioane de euro), în special datorită achiziţionării de jucători mai ieftini. Liga de Fotbal va anunţa săptămana aceasta dacă gruparea londoneză a încălcat regulile Fair Play-ului Financiar. Cel mai probabil, QPR se va alege cu o amendă mică din cauza pierderilor.

A murit un internaţional german

Fostul internaţional german Wolfram Wuttke, care a participat la Campionatul European din 1988, a decedat la varsta de 53 de ani în urma unei ciroze hepatice, a anunţat site-ul oficial al UEFA. Wuttke a fost selecţionat de patru ori la naţionala Germaniei şi a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Seul, din 1988. Wolfram Wuttke a evoluat în cariera sa la formaţiile Schalke 04, Borussia Mönchengladbach, Hambürger SV, FC Kaiserslautern, FC Saarbrücken şi Espanyol Barcelona.

Campionul surd

Al doilea cel mai tanăr tenisman clasat în ierarhia circuitului masculin ATP, sud-coreeanul Lee Duck-hee este actualul numărul 1 mondial la categoria sub 17 ani (locul 496 la varsta de 16 ani şi nouă luni), dar el are o particularitate: este surd din naştere, relatează cotidianul francez L'Equipe.  Născut pe 29 mai 1998 la Jecheon, la 150 km sud-est de capitala Coreei de Sud, Seul,  Lee a fost diagnosticat foarte repede cu surditate de gradul doi (pe o scară de la 0-4). Pe teren, el nu aude anunţurile făcute de arbitrul de scaun, nici pe cele ale arbitrilor de linie şi continuă deseori să joace şi după ce o minge a ieşit cu caţiva centimetri în afara terenului. El nu aude nici zgomotul făcut de minge în racheta lui sau a adversarului, o indicaţie foarte preţioasă pentru anticipare şi timing.  De asemenea, el nu are posibilitatea să-şi strige bucuria, să-şi manifeste furia, nici să audă aplauzele, trăind în propria sa lume.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.