Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Medalia a venit de la spadă

Ziarul de Vrancea
27 feb 2015 699 vizualizări
Sportiva Bianca Benea a caştigat, medalia de bronz în proba de spadă cadeţi feminin individual, la Campionatul European de scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Maribo

Sportiva de la CSM Oradea, în varstă de 16 ani, a învins cu 15-14 pe Jana Nemcova (Slovacia), cu 15-13 pe Anastasia Soldatova (Rusia), cu 12-5 pe Katerîna Ciornîi (Ucraina), cu 15-12 pe Alessandra Bozza (Italia) şi a pierdut semifinala în faţa unei alte italience Federica Isola. Întrucat Isola a caştigat titlul, Bianca Benea a obţinut medalia de bronz.  În varstă de 16 ani, pe care i-a împlinit pe 19 februarie, Bianca Benea este un produs al şcolii de scrimă din Oradea. Legitimată la CSM Oradea, Bianca Benea este pregătită de antrenorul Nicolae Ille.

Dinamo negociază cu Andrei Marc

Managerul sportiv al FC Dinamo, Ionel Dănciulescu, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că gruparea din şoseaua Ştefan cel Mare negociază cu fundaşul Andrei Marc semnarea unui contract, după ce jucătorul a încheiat litigiul cu fosta sa echipă, Ceahlăul Piatra Neamţ. "Marc este un jucător interesant de perspectivă. Din ce ştiu, aseară şi-a încheiat litigiul cu Ceahlăul. Este un jucător care ne interesează, suntem în discuţii cu jucătorul, dar deocamndată nu e finalizat nimic. Dacă se va face acest transfer, cred că va fi ultimul pentru Dinamo, dar nu poţi şti niciodată", a declarat Dănciulescu.  Andrei Marc, 21 de ani, a evoluat din 2009 la Ceahlăul Piatra Neamţ, iar în această iarnă a depus memoriu pentru a deveni liber de contract pentru neplata unor datorii salariale.

Sponsor japonez la Chelsea

Clubul Chelsea Londra a anunţat, pe site-ul oficial, că începand din sezonul viitor sponsorul de pe tricourile echipei londoneze va fi producătorul de anvelope Yokohama Rubber, valoarea contractulului fiind, conform Sky Sports, de 40 de milioane de lire sterline pe an. Chelsea a precizat că acordul cu Yokohama Rubber este cel mai important din punct de vedere financiar din istoria clubului. Contractul este pe cinci ani, începand din sezonul 2015/2016. Logo-ul companiei japoneze va apărea pe toate tricourile echipelor din cadrul clubului Chelsea. "Acordul eclipsează precedentul contract, de 18 milioane de lire sterline pe an, cu Samsung şi ar putea să o plaseze pe Chelsea pe locul doi, după Manchester United, care are un contract de 53 de milioane de lire sterline pe an cu Chevrolet", notează Sky Sports.

Parma a amanat din nou

Meciul pe care formaţia Parma ar fi trebuit să-l joace, duminică, în deplasare, cu echipa Genoa, a fost amanat, a anunţat preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal, Carlo Tavecchio. Jucătorii echipei Parma au cerut amanarea acestui meci, ameninţand că nu vor intra pe teren dacă se menţine disputarea partidei. Este al doilea meci al echipei Parma amanat, după ce săptămana trecută nu s-a disputat întalnirea cu Udinese, deoarece oficialii grupării din Parma nu au putut plăti pentru asigurarea măsurilor de securitate. FC Parma se confruntă cu o gravă criză financiară, jucătorii şi antrenorii fiind neplătiţi de cateva luni.

A învins cancerul

Mijlocaşul argentinian al echipei Newcastle United, Jonas Guttierez, care în septembrie 2014 anunţa că suferă de cancer testicular, ar putea reveni într-un meci oficial în partida de sambătă cu Aston Villa, contand pentru etapa a XXVII-a a Premier League, informează The Independent. Jucătorul nu a mai evoluat din luna aprilie, cand se afla sub formă de împrumut la Norwich City. Lui Gutierrez i s-a scos testiculul stang în Argentina, după care a început să facă chimioterapie. "Jonas Gutierrez se află în lot. Este posibil ca el să fie pe bancă, ceea ce ar fi un impuls masiv pentru toată lumea", a declarat managerul echipei, John Carver. În ultimele patru luni el se antrenează, după ce în luna decembrie a jucat 87 de minute în meciul echipelor de rezerve dintre Newcastle United şi West Ham United. Fost jucător la Velez Sarsfield şi Mallorca, Gutierrez a dezvăluit că suferă de această boală în timpul unui interviu difuzat în Argentina la mijlocul lunii septembrie.

Earl Lloyd rămane doar istorie

Earl Lloyd, primul jucător de culoare care a evoluat în NBA, a încetat din viaţă, ieri, la varsta de 86 de ani, informează nbcsports.com. Lloyd a debutat în NBA în 1950, la Washington Capitols. El a jucat în NBA timp de nouă sezoane, la Washington Capitols, Syracuse Nationals şi Detroit Pistons, înregistrand o medie de 8,4 puncte. A caştigat titlul în 1955 cu echipa Syracuse Nationals. În 2003, Earl Lloyd a fost inclus în Hall of Fame. Lloyd a fost şi antrenor în NBA un sezon, la Detroit Pistons (1971-1972).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.