Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Victorie în deplasare pentru Baia Mare

Ziarul de Vrancea
1 feb 2015 498 vizualizări
Echipa de handbal feminin HCM Baia Mare a învins, duminică, în deplasare, formaţia suedeză IK Savehof, cu scorul de 28-26 (15-14), în primul meci din grupa principală II a Ligii Campionilor

Marcatoarele echipei HCM Baia Mare au fost Buceschi 8 goluri, Abbingh 5, Nascimento 3, Makeeva 3, Ardean-Elisei 3, Davîdenko 2, Gjeorgjevska 2, Herrem 2. În urma victoriei de duminică, HCM Baia Mare acumulează primele două puncte în grupa principală II, în care a intrat fără niciun punct din faza anterioară. Aseară s-a mai disputat meciul Györ ETO – HK Larvik, iar astăzi se joacă partida HK Viborg – Metz Handball. Următorul meci va fi susţinut de băimărence pe teren propriu, cu Györ.

Copil zburdă la Zagreb

Tenismanul Marius Copil a acces, duminică, în turul trei al calificărilor la turneul de la Zagreb, dotat cu premii totale de 494.310 euro. Copil l-a învins în primul tur pe gemanul Daniel Brands (415 ATP), scor 7-6, 3-6, 6-7, iar în turul secund a trecut cu 6-7, 6-4, 7-6 de uzbekul Faruh Dustov (121), al doilea favorit al calificărilor. Romanul îl va întalni în runda următoare pe Illia Marcenko, din Ucraina, jucător în faţa căruia a pierdut două meciuri din trei disputate. Pe tabloul principal la Zagreb, primii trei favoriţi sunt sarbul Viktor Troicki (Serbia, 54), Igor Sijsling (Olanda, 84) şi Go Soeda (Japonia, 92). 

Guilherme vine la Steaua

FC Steaua a anunţat, ieri, pe site-ul oficial, că fotbalistul Guilherme Haubert Sitya, fost component al echipelor Concordia Chiajna şi Petrolul Ploieşti, a semnat un contract pe cinci ani cu gruparea bucureşteană. Fundaşul în varstă de 24 de ani se va alătura în curand lotului condus de Constantin Galcă în cantonamentul din Antalya. "Sunt foarte fericit că am ajuns la un club foarte mare. Îmi doresc foarte mult să muncesc bine şi să mă bucur de cat mai multe trofee. Le mulţumesc celor de aici pentru încrederea acordată şi sper ca, prin evoluţiile mele, să le răsplătesc efortul de a mă legitima", a declarat jucătorul brazilian pentru steauafc.com. Guilherme a jucat în acest sezon pentru echipa Greuther Fürth. El a evoluat pentru Concordia Chiajna în 2012 şi pentur Petrolul în perioada 2012-2014.

Eşec usturător pentru Guardiola

Formaţia Bayern München a fost învinsă în deplasare, cu scorul de 1-4, de echipa VfL Wolfsburg.  Pentru VfL Wolfsburg au marcat Dost ('4 şi '45) şi De Bruyne ('53 şi '73), iar pentru Bayern a înscris Bernat ('55). Bayern München a suferit prima înfrangere în acest sezon în campionatul Germaniei.  "Felicitări echipei VfL Wolfsburg, a jucat foarte bine. Noi am meritat să pierdem. Au fost mai buni. Noi am pierdut multe baloane şi nu am putut controla contraatacurile", a declarat tehnicianul catalan după prima înfrangere a echipei sale în acest sezon. Bayern are încă un avans de opt puncte faţă de VfL Wolfsburg, după prima etapă a returului campionatului Germaniei. 

Campioane ruse, suspendate pentru dopaj

Campioana olimpică la 3.000 de metri obstacole, rusoaica Iulia Zaripova, a fost suspendată 30 de luni pentru dopaj, iar compatrioata sa Tatiana Cernova, fostă campioană mondială la heptatlon, pentru doi ani. Zaripova a fost suspendată începand cu data de 25 iulie 2013, pentru anomalii în profilul sangvin apărute în paşaportul biologic. Campioană olimpică la Londra în 2012, ea va avea rezultatele obţinute între 20 iunie şi 20 august 2011 şi între 3 iunie şi 3 septembrie 2012 anulate, astfel că probabil va pierde medalia olimpică de aur. Cernova, campioană mondială la heptatlon în 2011, a fost suspendată după ce a fost depistată pozitiv cu steroizi la CM-2009. Rezultatele obţinute între 15 august 2009 şi 14 august 2011 sunt anulate, însă ea îşi va păstra titlul mondial obţinut după această perioadă. 

Australia a caştigat Cupa Asiei

Reprezentativa Australiei a caştigat în premieră Cupa Asiei, sambătă, după ce a învins în finala de la Sydney, cu scorul de 2-1 după prelungiri, selecţionata Coreei de Sud. Golurile învingătorilor au fost marcate de Luongo ('45) şi Troisi ('105), iar pentru Coreea de Sud a înscris Son Heung-min, în minutul 90^ 1. Pe locul 3 la competiţia desfăşurată în Australia s-a clasat echipa Emiratelor Arabe Unite, care a caştigat vineri finala mică în faţa naţionalei Irakului, scor 3-2. 

Un nou selecţioner la Ecuador

Tehnicianul argentinian Gustavo Quinteros a fost numit, ieri, în funcţia de selecţioner al Ecuadorului. Tehnicianul de 49 de ani va avea drept obiectiv obţinerea unui rezultat bun la Copa America din acest an şi calificarea la Cupa Mondială din 2018. Quinteros îi succede lui Sixto Vizuete, care asigura interimatul după demiterea lui Reinaldo Rueda, la finalul Cupei Mondiale, unde Ecuadorul a părăsit competiţia în faza grupelor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.