Sport

Randul Franţei la dans

Ziarul de Vrancea
30 ian 2015 702 vizualizări
O pereche care a explodat în acest an, Gabriella Papadakis / Guillaume Cizeron a caştigat titlul european învingand pe marii favoriţi din Italia

Patinatorii francezi Gabriella Papadakis şi Guillaume Cizeron au devenit, pentru prima oară în cariera lor, campioni europeni în proba de dans, după ce au dominat atat programul scurt cat şi pe cel liber, din cadrul întrecerilor continentale care au loc la Stockholm.  Reprezentanţii Franţei au evoluat în programul liber pe un Adagio al concertului nr. 23 de Mozart, care le-a adus 108,91 puncte, un nou record personal, impunandu-se în ierarhia finală, cu un total de 179,97 puncte, în faţa celebrilor italieni Anna Cappellini/Luca Lanotte, campionii mondiali şi europeni en titre (171,52 p), în timp ce pe poziţia a treia s-a clasat cuplul rus Aleksandra Stepanova /I van Bukin (159,83 p). Reprezentanţii Franţei şi-au făcut debutul la Europene în ediţia trecută, cand s-au clasat pe locul 13, performanţă urmată de locul 15 la Mondiale. În acest sezon, Gabriella şi Guillaume au caştigat trei concursuri din circuitul Grand Prix, în finală clasandu-se pe poziţia a III-a.
Deosebit de interesantă se arată a fi proba individuală feminină, a cărei program liber are loc astăzi. Concursul este dominat de tinerele reprezentante ale Rusiei, Elena Rodionova, Elizaveta Tuktamîşeva şi Anna Pogorilaia, toate cu varstele cuprinse între 16 şi 18 ani, care s-au instalat confortabil pe primele trei locuri ale clasamentului, după programul scurt, desfăşurat joi seara în capitala suedeză. Trio-ul rus a reuşit să-şi ţină la distanţă rivalele, ocupanta poziţiei a patra, finlandeza Kiira Korpi (26 ani), avand deja un decalaj de şase puncte faţă de ocupanta locului III. Romanca Iulia Sauter a ocupat locul 35, ratand calificarea pentru programul liber.  Prima poziţie este ocupată de Elena Radionova, care a obţinut 70,46 puncte după ce s-a ilustrat pe un mixaj de melodii semnate de Pepe Romero şi Jennifer Lopez.  Un singur punct o separă pe Rodionova de ocupanta locului secund, Elizaveta Tuktamîşeva (18 ani), care a totalizat 69,02 puncte, evoluand pe Boleroul lui Ravel. Patinatoarea  din Sankt Petersburg a avut o revenire remarcabilă în acest sezon, după ce l-a ratat pe cel de anul trecut, în urma unei fracturi de picior, suferită în martie 2014, care a făcut-o să piardă Jocurile Olimpice de la Soci.  Anna Pogorilaia (16 ani), aflată la prima sa participare la Europene, a acumulat 66,10 puncte.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.