Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Alba Iulia şi-a caştigat grupa în CWEL

Ziarul de Vrancea
30 ian 2015 491 vizualizări
Echipa de baschet feminin CSU Alba Iulia a învins în deplasare, formaţia cehă Kara Trutnov, cu scorul de 88-75 (50-35) şi a încheiat pe primul loc grupa A a Ligii Europei Centrale (CWEL), cu 12 puncte, calificandu-se neînvinsă la Turneul Final Four al competiţiei.

Marcatoarele echipei CSU Alba Iulia au fost MacFarland 33 puncte, L'Oreal 14, Agumbiade 14, Kuster 13, Deura 12, Fodor 2 puncte.  CSU Alba Iulia este caştigătoarea din 2014 a CEWL, în finală învingand echipa ICIM Arad, care joacă în acest sezon în grupa B a competiţiei, din care fac parte cinci formaţii, faţă de patru în grupa A, şi nu a încheiat cursa spre calificarea la Turneul Final Four.

Careul Copei del Rey

Formaţiile Villarreal, Athletic Bilbao şi Espanyol Barcelona s-au calificat în semifinalele Cupei Spaniei, în urma rezultatelor înregistrate în manşa secundă a sferturilor competiţiei.  Villarreal a învins în deplasare echipa Getafe, scor 1-0, golul fiind marcat de Moreno '78. În tur a fost tot 1-0 pentru Villarreal. Athletic Bilbao s-a impus pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (gol Aduriz), în faţa formaţiei Malaga. În tur, scorul a fost 0-0. Espanyol Barcelona a eliminat echipa FC Sevilla, deşi în retur a fost învinsă în deplasare cu scorul de 0-1. Espanyol s-a calificat în semifinale datorită victoriei din meciul tur, scor 3-1. Miercuri, în semifinale a acces FC Barcelona, care a eliminat echipa Atletico Madrid, scor general 4-2. Semifinalele vor avea loc la 11 februarie turul şi 4 martie returul. Athletic Bilbao va juca împotriva formaţiei Espanyol Barcelona, iar FC Barcelona va întalni echipa Villarreal. Finala Cupei Spaniei se va disputa la 30 mai.

Diego Costa, suspendat trei etape

Atacantul echipei Chelsea, Diego Costa, cel mai bun marcator din Premier League cu 17 goluri, a fost suspendat trei etape şi nu va evolua în partida cu Manchester City, de astăzi, din campionatul Angliei, a anunţat federaţia engleză (FA). Atacantul de 26 de ani, care a negat faptele, a fost găsit vinovat pentru accidentarea lui Emre Can, marţi, în semifinalele Cupei Ligii Angliei cu Liverpool. După ce l-a călcat pe picior pe Can, în minutul 12, el a recidivat şi l-a faultat şi pe slovacul Martin Skrtel. Procedura engleză prevede că el nu poate face apel la această decizie, astfel că va fi suspendat, sambătă, la meciul cu Manchester City, iar apoi la partidele cu Aston Villa şi Everton.

Traseul torţei olimpice

Flacăra olimpică va trece prin 250 de oraşe braziliene înainte de fi dusă pe stadionul Maracana la 5 august 2016, pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, au anunţat organizatorii competiţiei. Flacăra olimpică va ajunge în Brazilia cu aproximativ 100 de zile înaintea startului JO, iar ştafeta care o va purta va fi formată din 10.000 de persoane. Torţa va trece prin capitalele celor 26 de state braziliene, parcursul total fiind de 20.000 de kilometri pe pămant.

Maracana trebuie valorificată complet

Consorţiul consideră că este mai bine ca arena să fie închisă decat să găzduiască meciuri la care nu poate fi valorificată complet. "Meciurile mici au putere mică de atragere a publicului, cum este cazul la majoritatea partidelor din campionatul din Rio de Janeiro. Nu este de ajuns pentru un stadion de renume internaţional cu capacitate de 78.000 de locuri", a precizat consorţiul Maracana, adăugand că încă nu s-a luat o decizie definitivă. Consorţiul, care gestionează arena din 2013, a menţionat că deschiderea stadionului pentru un meci cu 2.800 de spectatori costă la fel de mult ca folosirea arenei pentru o partidă cu 30.000 de spectatori. Stadionul Maracana, gazda finalelor din 1950 şi 2014 ale Cupei Mondiale, va găzdui ceremoniile de deschidere şi de închidere ale Jocurilor Olimpice din 2016. Renovarea arenei pentru Cupa Mondială din 2014 a costat aproape 500 de milioane de dolari. Conform unor contracte în vigoare, stadionul găzduieşte meciuri ale unor echipe ca Fluminense, Flamengo şi Botafogo, din campioatul din Rio de Janeiro.

EAU – bronz la Cupa Asiei

Reprezentativa Emiratelor Arabe Unite a învins, vineri, la Newcastle (Australia), cu scorul de 3-2, naţionala Irakului, în finala mică a Cupei Asiei, încheind astfel competiţia pe locul 3. Golurile învingătorilor au fost marcate de Khalil ( '16, '51) şi Mabkhout ('57 - penalty). Pentru Irak au înscris Salem ('28) şi Kalaf  ('42). Irakienii au rămas în inferioritate numerică în minutul 55, cand a fost eliminat Ahmad Ibrahim. În finala mare se întalnesc, astăzi, la Sydney, reprezentativele Coreei de Sud şi Australiei.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.