Sport

Sfarşit de aventură

Ziarul de Vrancea
29 ian 2015 526 vizualizări
Tecău şi Rojer s-a oprit în semifinalele Australian Open * la simplu feminin, finala aşteptată: Williams – Şarapova

 Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (Romania/Olanda), cap de serie numărul 6, a ratat calificarea în finala probei de dublu masculin de la Australian Open, primul Grand Slam al anului, după ce a fost învinsă de cuplul italian Simone Bolelli/Fabio Fognini, scor  4-6, 6-3, 3-6, după 117 de minute de joc. Tecău şi Rojer au avut procentaje inferioare la punctele reuşite din primul serviciu (68%-75%) sau al doilea serviciu (42%-44%). Cuplul romano-olandez a avut trei aşi (italienii patru), două duble greşeli (trei pentru italieni), mai puţine erori neforţate (15-21), dar şi mai puţine lovituri caştigătoare (28-42). Horia Tecău, aflat la cea mai bună performanţă la Australian Open, este triplu finalist la Wilmbledon, între 2010 şi 2012, cu Robert Lindstedt.  Finala va avea loc între cuplul Bolelli/Fognini şi francezii Pierre-Hugues Herbert / Nicolas Mahut, care au învins perechea Ivan Dodig/Marcelo Melo (Croaţia/Brazilia), cap de serie numărul 4, scor 6-4, 6-7, 7-6. Niciuna dintre perechile capi de serie nu s-au calificat în finală.
* Finala feminină se va disputa sambătă dimineaţă între primele două favorite. Maria Şarapova (nr. 2) a trecut în semifinale de Ekaterina Makarova cu 6-3, 6-2, după o oră şi 27 de minute. Maria Şarapova a caştigat Australian Open în 2008, a fost finalistă în 2007 şi 2012 şi semifinalistă în 2005, 2006 şi 2013. Anul trecut, ea a părăsit competiţia în optimile de finală. În cea de-a doua semifinală, Serena Williams, favorita numărul 1 a trecut neaşteptat de greu, 7-6, 6-2 de compatrioata ei de 19 ani, Madison Keys. Madison a întrebuinţat-o mult pe Serena în primul set, dar şi în finalul jocului, cand mezina familiei Williams s-a impus doar după opt mingi de meci.  Pentru Serena Williams finala de sambătă va fi a 23-a la un turneu de Grand Slam şi a şasea la Melbourne. Americanca a caştigat ediţiile din 2003, 2005, 2007, 2009 şi 2010. Williams şi Şarapova au mai fost adversare de 18 ori, iar jucătoarea americană a caştigat 16 din aceste confruntări. Şarapova s-a impus în faţa lui Williams doar de două ori, în 2004. Serena Williams are şansa de a caştiga al 19-lea titlu de Grand Slam. Datorită victoriei din semifinala cu Madison Keys, Serena Williams şi-a asigurat menţinerea pe primul loc în clasamentul mondial, indiferent de rezultatul din finală.
* Primul finalist al turneului masculin este Andy Murray (nr. 6) care l-a învins,după 3 ore şi 26 de minute, cu 6-7, 6-0, 6-3, 7-5 pe cehul Tomas Berdych. Pentru Murray, calificarea în finala de la Melbourne reprezintă cea de-a patra încercare de cucerire a trofeului, după ce a pierdut în 2010, 2011 şi 2013. În ultimul act al competiţiei găzduite de Melbourne Park, Murrayîl va întalni pe învingătorul partidei dintre sarbul Novak Djokovic, liderul mondial, şi deţinătorul trofeului, elveţianul Stanislas Wawrinka (4ATP).  ATP, şi elveţianul Stanislas Wawrinka, locul 4 ATP, deţinătorul trofeului. A doua semifinală este programată astăzi, de la ora 10.30.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.