Sport

Handbalul pe care nu-l ştiam

Ziarul de Vrancea
27 ian 2015 495 vizualizări
Echipa masculină a Qatarului, cu jucători de import, a ajuns în sferturile de finală ale Campionatului Mondial pe care îl organizează, în timp ce Rusia se luptă pentru locul 19

Campionatul Mondial de handbal masculin se dispută în această perioadă în premieră în zona Golfului Persic, în Qatar, ca o expresie a creşterii importanţei acestei zone în domeniul organizării competiţiilor sportive. De altfel, Qatar a participat la cateva ediţii ale Cupei Mondiale, iar cea mai bună clasare s-a petrecut în 2003, cand a obţinut locul VIII. Numai că acum, naţionala arabă s-a prezentat cu 16 jucători naturalizaţi, cei mai mare parte venind din zona ex-iugoslavă, dar şi francezi, spanioli sau din regiunea Egiptului sau Maghrebului, toţi sub comanda antrenorului Valero Rivera. Şi iată că selecţionata qatariotă a ajuns în sferturile de finală ale competiţiei. Qatar s-a clasat pe locul II în grupa A, după campioana mondială, Spania, învingand formaţii ca Slovenia şi Belarus, ultima fiind deja eliminată din prima fază. Bosnia-Herţegovina, Cehia au părăsit şi ele întrecerea, ba chiar şi echipa Rusiei, din grupa D. În schimb, din această grupă a promovat în faza KO echipa Argentinei, care a învins Rusia şi a realizat o prestigioasă remiză în faţa vicecampioanei mondiale, echipa Danemarcei. Ruşii au ajuns acum să se bată cu Bosnia-Herţegovina pentru locul 19!!
Nici faza optimilor, desfăşurată în week-end-ul trecut în sălile din Doha şi Lusail n-au fost scutite de surprize. Astfel, mercenarii din Qatar au învins cu 29-27 Austria, iar Polonia a dispus de multipla campioană mondială, Suedia cu 24-20. Aproape de o surpriză imensă a fost Brazilia, care a pierdut doar în final cu 25-26 în faţa medaliatei cu bronz a ediţiei precedente: Croaţia. În celelalte partide din optimi, s-au consemnat rezultatele: Slovenia – Macedonia 30-28, Spania – Tunisia 28-20, Germania – Egipt 23-16, Danemarca – Islanda 30-25 şi Franţa – Argentina 33-20.
Sferturile de finală programate astăzi sunt dominate reeditarea finalei de acum doi ani, între Spania şi Danemarca, disputată la Madrid şi încheiată cu scorul de 35-19 pentru iberici. Echipa Qatarului va întalni reprezentativa Germaniei, venită pe uşa din dos la Mondiale, graţie excluderii Australiei întrucat IHF nu a recunoscut conducerea aleasă a Federaţiei de Handbal din Oceania. Croaţia – Polonia şi Franţa – Slovenia completează programul sferturilor de finală.
Suedia, Romania şi Franţa sunt echipele care au caştigat cele mai multe titluri mondiale la handbal masculin, cate patru, în timp ce Germania şi Rusia au cate trei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.