Sport

S-au stabilit sferturile de finală la Cupa Firmelor

Dan Chiriac
26 ian 2015 864 vizualizări
Dan San Mărăşeşti este surpriza plăcută a turneului, câştigând grupa B în faţa unor formaţii puternice ca Voinţa Deep Serv, Doctor GSM/Global Proiect sau Arena u Poliţia Sanorom rămâne în cursa pentru calificări la Cupa Fair-Play după victoria obţinută în derby-ul cu Soveja

Dan San Mărăşeşti a câştigat grupa B de la Cupa Firmelor, după o luptă foarte strânsă cu Voinţa Deep Serv, Doctor GSM/Global Proiect şi Arena. Cele patru formaţii au oferit meciuri foarte interesante, dar tinerii fotbalişti de la Mărăşeşti sunt de departe surpriza plăcută a competiţiei. Prestaţia bună de la liga de minifotbal a fost confirmată şi la sală, unde Dan San nu a pierdut niciun meci din cele disputate în grupă. Mai mult, a înregistrat două rezultate de egalitate cu Arena şi Voinţa Deep Serv, după ce a condus în ambele întâlniri. Având în componenţă mai mulţi jucători de la echipa de juniori republicani de la LPS Focşani, Dan San se anunţă a fi una dintre favoritele fazelor superioare ale întrecerii. În ultima etapă, duminică, Dan San şi-a asigurat primul loc în clasament după ce a câştigat la scor de neprezentare derby-ul cu Doctor GSM/Global Proiect. Chiar dacă unii s-au gândit că tinerii fotbalişti vor fi obosiţi după jocul greu din ziua precedentă cu Voinţa Deep Serv, acest lucru nu s-a întâmplat pe teren. Dan San a obţinut o victorie clară, lăsând echipa Doctor GSM pe locul patru în grupă şi implict un meci foarte greu în sferturile de finală.

Voinţa e pe locul patru

Campioana ultimelor ediţii, Voinţa Deep Serv a demonstrat din nou că îşi poate reveni în orice moment şi obţine victorii în partidele decisive. După înfrângerea cu Doctor GSM şi egalul cu Dan San, echipa manageriată de Marian Spînu a ajuns pe locul patru în grupă. Această poziţie ducea la un meci între Voinţa Deep Serv şi Sanorom Boloteşti, adică principalele două candidate la titlu, încă din faza sferturilor de finală. Numai că jucătorii pregătiţi de Ionuţ Constantinescu au arătat că nu întâmplător au câştigat tot ce se putea în ultimii ani. Au jucat aproape perfect meciul cu Arena, au marcat în momentele importante, au închis perfect culoarele spre poarta lui Lazăr şi s-au impus cu 2-0. Rezultatul a urcat Voinţa pe locul doi şi îi oferă acesteia un meci, cel puţin la prima vedere, mai uşor în faza următoare a competiţiei, în compania celor de la Pamiro Construct. Deşi a condus grupa pe tot parcursul ei, Arena a căzut pe locul trei după insuccesul de duminică şi va întâlni Auto ZBR în sferturi.

Poliţia Sanorom a câştigat derby-ul cu Soveja

Cupa Fair-Play a programat duminică două partide foarte importante în lupta pentru calificare în semifinale. Poliţia şi-a jucat una dintre ultimele şanse de calificare în faţa celor de la Soveja. Silviu Tudorache, Adrian Bercaru şi Marius Voicu au dus scorul la 3-0, încă din primul sfert de oră al partidei. Cu avantaj clar pe tabelă, poliţiştii s-au închis în apărare şi au reuşit să-şi menţină avantajul până la final, graţie şi intervenţiilor portarului Ionuţ Damaschin. Poliţia a acumulat şase puncte şi rămâne în cursa pentru locul patru. Cu meciuri relativ uşoare în ultimele cinci etape, poliţiştii pot acumula punctele necesare pentru a merge mai departe. Soveja rămâne în continuare pe locul trei, cu 12 puncte. Dacă Hunters şi Amicii sunt favorite pentru calificarea în semifinale, lupta pentru poziţiile 3 şi 4 se dă între trei echipe: Soveja, GS Mobile şi Poliţia. Chiar dacă au doar şase puncte, poliţiştii au avantajul victoriilor directe cu ambele contracandidate şi un program relativ uşor pe final. Rămâne de văzut dacă nu va apărea o altă surpriză în lupta pentru locul patru din rândul altor echipe ca 22 Grade sau Pinola. Un alt meci important în lupta pentru primele patru locuri a opus Hunters şi GS Mobile. Liderul clasamentului a avut probleme în faţa campioanei din ediţia precedentă. GS Mobile a condus cu 1-0 şi 2-1, dar în cele din urmă s-a mulţumit doar cu un singur punct. (Dan CHIRIAC)

Rezultatele meciurilor:

Cupa Firmelor
Vineri 23 ianuarie: (Grupa B):
Supermarket Zanfir- Fulger 6-5
Sâmbătă:
Voinţa Deep Serv- Dan San Mărăşeşti 1-1
Doctor GSM – Sporting Terrabio 11-0
Duminică
Sporting Terrabio – Fulger 3-5
Doctor GSM – Dan San 0-3
Voinţa Deep Serv – Arena 2-0
Clasament: Dan San 14p, Arena 13p, Voinţa Deep Serv 13p, Doctor GSM 12p, Supermarket Zanfir 6p, Fulger 3p, Sporting 0p
Programul sferturilor de finală:
Dan San Mărăşeşti – DPD Courier
Voinţa Deep Serv – Pamiro Construct
Arena – Auto ZBR
Doctor GSM – Sanorom Boloteşti

Cupa Fair-Play

Vineri:
Victoria Tecuci-Amicii 7-2
Duminică:
Pinola- 22 Grade 1-0
Poliţia Sanorom – Soveja 3-1
Pensiunea Leonardo – Royal Cafe 4-0
Hunters- GS Mobile 2-2
Clasament: Hunters 16p, Amicii 13p, Soveja 12p, Pinola 9p, 22 Grade 9p, GS Mobile 8p, Poliţia 6p, Pensiunea Leonardo 6p, Finanţe 4p, Tecuci 4p, Royal Café 0p.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Dan, acum 3348 zile, 18 ore, 46 minute, 4 secunde
Draga Dan Chiriac si George Dumitru, ziaristi de sport, de ce nu scrieti si de esecurile Politiei? Aveti ceva interes? Etapa trecuta ce au facut? Dar vad ca ii ridicati in slavi. Ce meciuri usoare mai citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.