Sport

Obiectiv clar la Panciu: promovarea în liga a treia!

Dan Chiriac
24 ian 2015 797 vizualizări
Primarul Iulian Nica s-a întâlnit cu jucătorii şi conducerea echipei şi a anunţat că există fondurile necesare pentru revenirea în liga a treia

Vrancea ar putea avea din nou o echipă de fotbal în liga a treia. Liderul Superligii Altdorf Tehnik, FC Panciu, şi-a anunţat intenţia de a promova şi de a juca încă din toamna acestui an în al treilea eşalon. Conducerea clubului păncean s-a întâlnit joi seara, după amicalul cu CSM Rm. Sărat, pierdut cu scorul de 1-0, cu primarul Iulian Nica. La discuţii au participat şi jucătorii echipei din Panciu, iar obiectivul stabilit a fost foarte clar: „promovarea imediată în liga a treia”. Preşedintele formaţiei FC Panciu, Raul Cioran şi preşedintele de onoare, Mihai Popescu, le-au explicat jucătorilor că există în acest moment banii necesarii pentru îndeplinirea unui asemenea obiectiv. Conducerea clubului a anunţat că mare parte din datoriile existente la echipa de fotbal au fost achitate, urmând ca până la 1 martie totul să ajungă la zero. „Mă bucur că suntem pe primul loc, la o distanţă de cinci puncte. Trebuie să o ţinem tot aşa şi să reuşim să câştigăm campionatul, apoi să mergem la baraj şi în liga a treia. Trebuie să vă vedeţi de fotbal, iar noi, vom susţine, aşa cum e nevoie, echipa de fotbal”, le-a transmis primarul Iulian Nica jucătorilor de la FC Panciu. Preşedintele păncenilor, Raul Cioran, i-a anunţat pe jucători că vor urma şi alte partide de pregătire. Următorul joc amical va avea loc pe 30 ianuarie în compania unei alte echipe de liga a treia, Aerostar Bacău. De altfel, conducerea clubului păncean şi-a dorit întotdeauna ca formaţia locală să evolueze în liga a treia, dar, în ultimii doi ani, acest lucru nu a fost posibil din cauza problemelor financiare.

Joc desfăşurat pe o ceaţă densă

Amicalul dintre FC Panciu şi CSM Rm. Sărat s-a desfăşurat pe o ceaţă foarte densă, dar ambele echipe şi-au văzut de joc şi au oferit un frumos spectacol sportiv. Este de remarcat că terenul de joc s-a prezentat în condiţii foarte bune pentru această perioadă a anului, acest lucru fiind posibil datorită eforturilor depuse de Lucian Stănescu, administratorul bazei sportive şi omul care a fost tot timpul lângă echipa de fotbal din Panciu. Ambele combatante au arătat ca echipe de liga a treia, buzoinenii fiind la rândul lor decişi să revină după doi ani în acest eşalon. Lotul echipei din Rîmnic cuprinde câţiva jucători care au jucat inclusiv în liga a doua, dar şi pe Claudiu Ionescu, jucător care are prezenţe şi pe prima scenă a fotbalului românesc. Păncenii au dominat prima repriză, au avut două ocazii clare de a marca prin Bălosu şi Covaci. Ultimul a scăpat singur cu portarul, în minutul 30, dar a încercat să-l învingă pe acesta cu o ”scăriţă”, mingea ocolind însă poarta adversă.

Fotbalul vrâncean are speranţe că va reveni măcar în liga a treia

Repriza a doua le-a aparţinut buzoienilor, probabil şi pe fondul unei pregătiri fizice mai bune. CSM Rîmnciu Sărat a marcat unicul gol al meciului în minutul 60, iar păncenii a avut până la final câteva oportunităţi de a restabili egalitatea. Din echipa gazdă au lipsit trei piese de bază, axul central fiind improvizat la acest joc. Portarul Lazăr, mijlocaşul Emilian Chivu şi atacantul Marius Bodoc sunt trei piese foarte importante în angrenajul echipei. Cei trei vor reveni la meciurile următoare şi pot schimba mult faţa echipei. Antrenorul Dănuţ Bolocan a considerat acest meci foarte important în procesul de pregătire al echipei. Alături de Bolocan, fostul jucător al păncenilor, Paul Cioran, se va ocupa de pregătirea formaţiei. Antrenorii au trimis pe teren următoarea formulă de echipă: Filote – Ciornei, Beşa, Parlac, Mihai - Stoian, Lida, Voinea, Ciubotaru – Bălosu, Covaci.  (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.