Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Astăzi, baschet de la ora 14:00

Ziarul de Vrancea
24 ian 2015 477 vizualizări
Echipa masculină de baschet Politehnica Iaşi a caştigat, ieri, pe teren propriu, întalnirea cu formaţia Cuza Sport Brăila, din cadrul etapei a XV-a a Ligii I seria A

Baschetbaliştii antrenaţi de Viorel Nănescu şi Mădălin Nicolae (care şi-a făcut reintrarea ca jucător după o absenţă îndelungată) au caştigat cu 90-67 menţinandu-se în lupta pentru promovarea în faza următoare. Astăzi, de la ora 14:00, echipa ieşeană va susţine un meci foarte important cu Cuadripol Braşov care ar putea stabili echipa calificată din serie alături de Phoenix Galaţi. Cum în sala de sub Tampa, braşovenii s-au impus cu 68-56 şi este foarte posibil ca cele două echipe să încheie seria la egalitate de puncte, ar fi necesară pentru ieşeni o victorie la minimum 13 puncte diferenţă.
Lupii nu mai mănancă pe nimeni
Selecţionata Lupii Bucureşti a fost învinsă, sambătă, în deplasare, cu scorul de 12-47 (12-14),  de echipa Stade Français, în etapa a cincea a European Rugby Challenge Cup. Punctele echipei Lupii Bucureşti au fost reuşite de Florin Vlaicu - 4 lovituri de pedeapsă. Pentru Stade Français au punctat Sinzelle - două eseuri, Ross - două eseuri, Camara - două eseuri, Ioane - un eseu, Mallet - 6 transformări. Selecţionata Lupii Bucureşti are programat următorul meci la 24 ianuarie, pe Cluj Arena, cu Newcastle Falcons.
Lindsey Vonn, recordmana Cupei Mondiale
Schioarea americană Lindsey Vonn a egalat recordul de 62 de victorii în Cupa Mondială deţinut de austriaca Annemarie Moser-Pröll, după ce s-a impus, duminică, în coborarea de la Cortina d'Ampezzo. Vonn, în varstă de 30 de ani, ar putea să doboare acest record, luni, tot la Cortina d'Ampezzo, cu ocazia cursei de Super-G. Lindsey Vonn s-a impus, duminică, cu timpul de un minut, 39 de secunde şi 61 de sutimi, fiind urmată de austriaca Elisabeth Goergl (1:39.93) şi de italianca Daniela Merighetti (1:40.15).

Olăroiu a ratat calificarea

Echipa naţională a Arabiei Saudite, pregătită de Cosmin Olăroiu, a ratat calificarea în sferturile de finală ale Cupei Asiei, după ce a fost învinsă, duminică, la Melbourne, cu scorul de 1-3 (0-1), de reprezentativa Uzbekistanului, în ultima etapă a grupei B, informează site-ul oficial al competiţiei. Golurile învingătorilor au fost marcate de Raşidov ( '2, '79) şi Şodiev ('71), în timp ce pentru învinşi a înscris Mohammad Al Sahlawi, în minutul 60, din penalty. În celălalt meci al grupei B, selecţionata Chinei a trecut, la Canberra, cu scorul de 2-1 (2-0), de formaţia Coreei de Nord. China şi Uzbekistan s-au calificat în faza următoare. În sferturile de finală, China va întalni Australia, iar Uzbekistan va juca împotriva Coreei de Sud.  În grupa A s-au înregistrat rezultatele: Coreea de Sud – Australia 1-0; Oman – Kuwait 1-0. S-au calificat Coreea de Sud şi Australia.

A început şi Cupa Africii

Reprezentativa Guineei Ecuatoriale a remizat, sambătă, la Bata, scor 1-1, cu selecţionata statului Congo, în primul meci de la Cupa Africii pe Naţiuni 2015, în grupa A a competiţiei. Golul naţiunii gazdă a competiţiei a fost marcat de Nsué, în minutul 16. Pentru Congo a înscris Bifouma, în minutul 87. În cealaltă partidă a grupei A, Gabon a învins cu 2-0 Burkina Faso, prin reuşitele lui Aubameyang şi Evouna.

Del Potro nu mai vine la Melbourne

Jucătorul argentinian de tenis Juan Martin Del Potro, revenit recent după o lungă perioadă de absenţă, nu va evolua la Openul Australiei,deoarece resimte dureri la mana stangă. "Am dureri de cateva săptămani. Nimic nou sau periculos, dar nu sunt complet refăcut pentru acest turneu important. A fost o decizie grea, dar necesară", a afirmat Del Potro. Jucătorul de 26 de ani urma să joace în primul tur la Australian Open cu polonezul Jerzy Janowicz, locul 44 mondial. El va fi înlocuit de japonezul Hiroki Moriya, locul 146 ATP.

Andone face recorduri în Primera

Atacantul Florin Andone a marcat golul echipei Cordoba în meciul cu Eibar, scor 1-1, din etapa a XIX-a a campionatului Spaniei, reuşita romanului din secunda 10 fiind cea mai rapidă din actuala ediţie a Primerei Division. Andone, care a fost evoluat pană în minutul 82, a marcat în secunda zece (mai exact 9,8 s), iar potrivit cotidianului As acesta este mai rapid gol înscris în acest sezon în campionatul Spaniei şi al patrulea în clasamentul all-time, după Paco Llorente (7,3 - 2008), Keita (7,6 - 2014) şi Dario Silva (8,0 s - 2000). Pentru Eibar a înscris Arruabarrena, în minutul 73.  "Sunt puţin dezamăgit, echipa a făcut treabă bună, mai ales în prima repriză şi este păcat că nu am caştigat. Însă important este că acumulăm puncte şi cred că se vede că de fiecare dată jucăm tot mai bine. Mă bucur că am marcat, dar eu încerc să-mi fac treaba cat mai bine, mi-ar fi plăcut să nu marchez şi echipa să caştige. Sunt mulţumit că am încrederea antrenorului şi sper să joc cat mai mult", a declarat Andone.

Debut catastrofal la polo feminin

Echipa de polo feminin CS Torpi Mureş a fost învinsă la scor  în primele trei meciuri din patru programate în grupa D a Euroligii, competiţie în care joacă în premieră.  Poloistele mureşene au pierdut cu 4-31 la Vouliagmeni BC (Grecia) ,cu 2-27 la NGM Firenze şi cu 2-39 în faţa formaţiei elene Olympiakos Pireu. Indiferent de rezultatul ultimei partide cu ZVL-BAM (Olanda), echipa romană a ratat şansa calificării, accesibilă primelor două clasate. CS Torpi Mureş a jucat pentru prima dată în cea mai importantă competiţie continentală.

De la extaz la agonie

Sportiva americană Kaitlyn Farrington, campioană olimpică la half-pipe la Soci în 2014, a fost nevoită să se retragă din activitate la 25 de ani, din cauza unei patologii degenerative a coloanei vertebrale. "Ultimele luni au fost foarte dificile, am consultat mai mulţi specialişti care mi-au confirmat că am o stenoză de canal vertebral. M-am născut cu această boală şi nu am ştiut de ea pană cand nu am căzut, recent, în Austria. Mi-a trebuit mai mult timp să accept diagnosticul şi faptul că trebuie să mă retrag", a scris Kaitlyn pe contul său de Instagram.  Ea a explicat la ESPN că diagnosticul a fost stabilit în octombrie, după ce a căzut la o şedinţă foto în Austria. După căzătură, ea a rămas paralizată timp de două minute, de la gat pană la picioare. La revenirea în SUA, ea a consultat un specialist care i-a descoperit stenoza. "Tot ceea ce s-a întamplat în 2014 a fost o nebunie: la ultima mea competiţie am caştigat aurul olimpic. Am trecut de la cel mai frumos moment la această veste, care îmi va schimba complet viaţa", a subliniat sportiva.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.