Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Matic, cel mai bun fotbalist sarb

Ziarul de Vrancea
19 dec 2014 656 vizualizări
Fotbalistul echipei Chelsea, Nemanja Matic, a fost ales jucătorul sarb al anului 2014, el primind această distincţie în cadrul unei ceremonii organizate de federaţia sarbă.

"Este un premiu individual, dar la care au contribuit ambele mele echipe - naţionala şi cea de club. Este un premiu special. Va trebui ca de acum înainte să devin şi mai bun", a declarat Matic. Antrenorul anului a fost ales selecţionerul Serbiei, Radovan Curcic. Anul trecut, cel mai bun jucător sarb a fost Branislav Ivanovic, iar cel mai bun antrenor Ljubinko Drulovic.

Abidal se retrage

Fostul internaţional francez al echipei Olympiakos Pireu, Eric Abidal, în varstă de 35 de ani, şi-a anunţat, ieri, retragerea din activitatea de fotbalist. Abidal a spus că se retrage "din motive personale". El a precizat că încă nu s-a hotărat ce va face şi că vrea deocamdată să îşi ia o perioadă de pauză pentru a fi alături de familia sa. "Apoi mă voi gandi la viitor", a adăugat fostul fotbalist. Eric Abidal şi-a început cariera în urmă cu 15 ani, la echipa AS Lyon-Duchere. El a jucat de-a lungul carierei la formaţiile AS Monaco, OSC Lille, Olympique Lyon, FC Barcelona şi Olympiakos. De asemenea, a evoluat pentru naţionala Franţei în perioada 2004-2013 (67 de meciuri), clasandu-se cu aceasta pe locul doi la Cupa Mondială din 2006.Cu Olympique Lyon, a caştigat de trei ori campionatul Franţei, cu FC Barcelona de patru ori campionatul Spaniei, de două ori Cupa Spaniei, de două ori Liga Campionilor şi tot de două ori Supercupa Europei. Abidal a fost operat în data de 10 aprilie 2011 pentru înlăturarea unei tumori la ficat, iar în aprilie 2012 a fost supus unui transplant de ficat.

Revin Ecclestone şi Montezemolo

Omul de afaceri Bernie Ecclestone, 84 de ani, a revenit la conducerea Consiliului de Administraţie al Formula One Group, care administrează drepturile comeciale ale Marelui Circ, după ce a fost achitat în procesul de corupţie ce i-a fost intentat în Germania. La începutul acestui an, britanicul s-a retras din funcţie, după ce a fost acuzat că a mituit un bancher, în cadrul tranzacţiei din 2005, prin care fondul de investiţii CVC Partners a intrat în posesia unei cote din drepturile comerciale ale F1 deţinute de banca BayernLB. însă Ecclestone şi-a continuat activitatea executivă în cadrul grupului. În luna august, tribunalul din München a pus capăt procesului de corupţie în care era judecat Bernie Ecclestone, în schimbul achitării sumei de o sută de milioane de dolari (74 milioane de euro) de către omul de afaceri britanic. O altă revenire în Formula One Group este cea a fostului preşedinte Ferrari Luca di Montezemolo. între 2012 şi 2014, italianul a reprezentat Scuderia ca director non-executiv în FOG, dar a fost înlocuit după ce a părăsit postul de la Ferrari. El revine acum în aceeaşi poziţie. Tot ca director non-executiv a fost cooptat şi omul de afaceri britanic Paul Walsh, fost CEO a companiei producătoare de băuturi alcoolice Diageo.

Balotelli, amendat pentru o postare

Fotbalistul echipei Liverpool, Mario Balotelli, a fost amendat cu 25.000 de lire sterline şi suspendat un meci, pentru o postare a sa de pe reţelele de socializare, informează dite-ul oficial al Federaţiei Engleze de Fotbal.  "Acuzaţia a constat în faptul că o imagine pe care fotbalistul de la Liverpool a postat-o pe reţelele de socializare a fost abuzivă şi/sau ofensatoare şi/sau inadecvată, ceea ce contravine regulamentului", se arată pe site-ul federaţiei engleze. Mai mult, postarea lui Balotelli a fost considerată o încălcare a regulii ce face referire la "originea etnică şi/sau culoare şi/sau rasă şi/sau naţionalitate şi/sau religie". Mario Balotelli va trebui, de asemenea, să urmeze un program de educare.

Licitaţie pentru copii sărmani

Pugilistul britanic Amir Khan va scoate la licitaţie şortul în valoare de 30.000 de lire sterline pe care l-a purtat la meciul cu americanul Devon Alexander pentru a ajuta şcoala din Peshawar (Pakistan), care a fost atacată marţi de talibani. Khan a purtat şortul respectiv, confecţionat în partea de sus şi cu fir de aur de 24 de carate, la meciul de sambătă cu Devon Alexander, la Las Vegas, caştigat la puncte de britanic. Amir Khan a declarat că vrea prin această donaţie să ajute la reconstrucţia şcolii. "A fost extrem de trist să văd că au fost ucişi copii nevinovaţi. Vreau să donez şortul pentru cauza Peshawar, reconstrucţia şcolii şi întărirea măsurilor de siguranţă din zonă. în Anglia suntem foarte norocoşi. Voi putea să îmi trimit fetiţa la şcoală ştiind că este în siguranţă, însă în Pakistan situaţia este diferită. Părinţii nu ştiu dacă le mai vin copiii nici dacă îi trimit în afara casei", a spus pugilistul la postul de radio BBC. 132 de copii au fost ucişi într-un atac comis, marţi, de militanţi talibani, la şcoala din Peshawar.

Ciclist italian dopat

Ciclistul italian Mauro Santambrogio, suspendat în acest moment pentru dopaj, a fost din nou depistat pozitiv la un control în afara competiţiilor, la 22 octombrie, a anunţat,ieri, Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI). Italianul a fost depistat pozitiv cu testosteron, dar poate solicita proba B. Santambrogio a fost depistat pozitiv cu eritropoietină (EPO) în Turul Italiei din 2013, pe cand evolua la echipa Vini Fantini. Mauro Santambrogio, în varstă de 30 de ani, îşi propusese să revină în competiţii în 2015, după ce îi expira suspendarea de doi ani, la echipa Amore Vita.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.