Sport

Contra lasă Spania pentru China

Ziarul de Vrancea
18 dec 2014 577 vizualizări
"Guriţă" va primi de la Guangzhou circa două milioane de dolari pe sezon, plus bonusuri de obiectiv

Gruparea Guangzhou R&F s-a înţeles cu tehnicianul echipei Getafe, Cosmin Contra, pentru un contract de cel puţin două milioane de euro pe sezon, romanul urmand să meargă în China în luna ianuarie, informează cotidianul As, fără a preciza durata acordului. Potrivit sursei citate, Guangzhou R&F va plăti clubului Getafe un milion şi jumătate de euro pentru Contra. "După o săptămană de negocieri, s-a ajuns la o înţelegere. Contra nu a putut să refuze oferta echipei chineze, care îl va plăti cu două milioane de euro net pe sezon, plus un bonus de jumătate de milion de euro în cazul realizării obiectivelor. Probabil Contra va conduce echipa Getafe pentru ultima dată duminică, la Granada", notează jurnalul spaniol. Guangzhou R&F a obţinut şi transferul fotbalistului spaniol Michel, care a jucat în prima parte a acestui sezon la Getafe, sub formă de împrumut de la Valencia. Gruparea chineză va plăti clubului Valencia un milion de euro pentru Michel, care de asemenea se va alătura echipei din China în luna ianuarie. Cotidianul Marca scrie că Guangzhou R&F a anunţat pe site-ul oficial că s-a înţeles cu tehnicianul roman şi cu Michel. "Contra urmează să plece în China pentru a semna contractul despre care nu s-au oferit detalii. La fel, Michel va pleca în curand în China pentru a face vizita medicală şi a semna contractul", adaugă Marca. Cosmin Contra a preluat conducerea tehnică a echipei Getafe în luna martie, reuşind salvarea formaţiei de la retrogradare în sezonul trecut.
Guangzhou R&F (a nu se confunda cu Guangzhou Evergrande) este o grupare înfiinţată la Shenyang şi, după ce a fost mutată la Changsha şi Shenzen, a ajuns acum doi ani la Guangzhou. Clasată pe locul trei în clasamentul campionatului chinez, a rămas fără antrenor la 10 noiembrie, cand Sven Göran Eriksson a plecat la Shanghai SIPG. Printre tehnicienii care au mai lucrat la această echipă se numără ucraineanul Valeri Nepomniacii, franco-polonezul Henryk Kasperczak sau sarbul Slobodan Santrac.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.