Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Performanţă mare la polo

Ziarul de Vrancea
18 dec 2014 563 vizualizări
Echipa de polo Steaua Bucureşti s-a calificat miercuri, în deplasare, în semifinalele Eurocup, după ce a remizat cu formaţia germană Waspo 98 Hanovra, scor 9-9 (2-3, 3-1, 2-2, 2-3), în manşa retur din sferturile competiţiei.

În tur, Steaua s-a impus, pe teren propriu, cu scorul de 9-7 (1-3, 2-1, 4-2 şi 2-1) şi obţine astfel calificarea în semifinalele Eurocup. Semifinalele sunt programate în partide tur-retur, pe 11 februarie şi 4 martie.
Adversari de clasă pentru Asesoft
Campioana Romaniei la baschet masculin, CSU Asesoft Ploieşti, va întalni adversare din Rusia, Franţa, Spania sau Turcia în grupa N, din 16-imile Eurocup, potrivit anunţului organizatorilor competiţiei. CSU Asesoft Ploieşti, care s-a calificat în 16-imi de pe locul 4 al grupei preliminare E, va întalni în grupa N formaţiile Lokomotiv Kuban Krasnodar (Rusia, liderul grupei preliminare F), SLUC Nancy (Franţa, locul 2 în grupa C), respectiv ultima clasată din grupa D a Euroligii, Valencia Basket (Spania) sau Galatasaray Istanbul (Turcia). Din această fază, care include 32 de echipe împărţite în opt grupe, primele două clasate se vor califica cate două echipe în faza a eliminatorie.

ASA a rămas şi fără director

Consiliul Director al clubului de fotbal ASA Targu Mureş şi directorul general Daniel Stanciu au ajuns la un acord comun cu privire la rezilierea contractului dintre cele două părţi, cu data de 1 ianuarie 2015. În perioada următoare, conducerea executivă va fi asigurată de reprezentanţi din actuala structură a clubului, precizează sursa amintită. Conducerea clubului ASA Targu Mureş şi antrenorul principal Cristian Pustai au demarat discuţiile cu privire la rezilierea de comun acord a colaborării. Totodată, ASA negociază cu Liviu Ciobotariu, pentru preluarea postului de antrenor principal al formaţiei, anunţă clubul. 
ASA Tg. Mureş a început sezonul cu antrenorul Adrian Falub, iar din etapa a zecea echipa a fost preluată de Cristian Pustai. Ardelenii au încheiat turul pe locul al cincilea în Liga I, cu 30 de puncte.  Potrivit unor surse, Daniel Stanciu va fi numit în conducerea echipei FC Dinamo Bucureşti.

Cap de Zmeu a ajuns la Viitorul

Fostul mijlocaş al echipei FC Braşov, Cătălin Munteanu, a semnat, ieri, un contract pană la finalul sezonului cu formaţia FC Viitorul. "M-am despărţit pe cale amiabilă cu FC Braşov, iar principalul motiv pentru care am plecat de la Braşov a fost acela că vreau să fiu aproape de familie. Am primit promisiuni că îmi voi primi banii şi ne-am strans mainile. Sunt convins că FC Braşov se poate salva de la retrogradare, dar important este să se plătească măcar o parte din restanţele financiare, pentru că doar aşa va fi linişte la echipă", a spus Cătălin Munteanu, care este primul jucător care părăseşte echipa FC Braşov în această iarnă. În Liga I, Munteanu, 35 de ani, a mai evoluat la Steaua, Dinamo şi FC Braşov, iar în Spania a fost legitimat la Salamanca, Atletico Madrid, Espanyol Barcelona, Albacete şi Murcia.

Finala Real Madrid – San Lorenzo

Echipa argentiniană San Lorenzo, caştigătoarea Copei Libertadores, s-a calificat în finala Campionatului Mondial al cluburilor, în urma victoriei de, ieri, scor 2-1, după prelungiri, în faţa formaţiei Auckland City, reprezentanta Oceaniei, în semifinalele competiţiei. Pentru San Lorenzo au marcat Barrientos (‘45^2) şi Matos (‘93), iar pentru Auckland a înscris Berlanga (‘ 67). În finală, San Lorenzo va întalni Real Madrid, caştigătoarea Ligii Campionilor.

Tsonga ratează Cupa Hopman

Tenismanul francez Jo-Wilfried Tsonga are probleme la un braţ şi va lipsi de la Cupa Hopman, competiţie pentru echipe mixte ce va avea loc în luna ianuarie, în Australia, au anunţat organizatorii. Tsonga, numărul 12 mondial, deţinător al trofeului alături de Alizé Cornet (19 WTA), a declarat că regretă cu nu poate participa la ediţia din 2015 a Cupei Hopman. "Îmi pare rău că a trebuit să renunţ la Cupa Hopman cand îmi propuneam să revin la Perth pentru a juca împreună cu Alizé, dar o problemă la braţ a făcut să nu am altă opţiune decat să mă retrag", a precizat sportivul într-un comunicat. Jo-Wilfried Tsonga nu a precizat dacă va fi apt pentru Australian Open, turneu ce va avea loc în perioada 19 ianuarie - 1 februarie 2015. La Cupa Hopman (4-10 ianuarie 2015) vor participa echipele SUA, Marii Britanii, Australiei, Cehiei, Italiei, Poloniei, Franţei şi Canadei.

Opt ani suspendare pentru Drummond

Fostul antrenor al sprinterului american Tyson Gay, Jon Drummond, a fost suspendat opt ani pentru că "a deţinut, a distribuit şi a administrat produse dopante unui sportiv aflat în responsabilitatea sa", a anunţat Agenţia Americană Antidoping (USADA). Drummond, campion olimpic la ştafetă 4x100 metri în anul 2000, nu va putea pe perioada suspendării să antreneze, să consilieze sportivi sau să participe la competiţii organizate sub egida Federaţiei Americane de Atletism. Suspendarea lui Jon Drummond este valabilă din data de 17 decembrie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.