Sport

“Simona are nevoie de variaţie”

Ziarul de Vrancea
27 nov 2014 577 vizualizări
Conchide fostul antrenor al jucătoarei de tenis, Wim Fissette

Fostul antrenor al Simonei Halep, belgianul Wim Fissette, a declarat că nu crede că sportiva romană va colabora mai mult de un an cu vreun tehnician, deoarece ea simte nevoia de schimbare a gandirii şi a metodelor de pregătire: "Nu am simţit frustrare la final. Ca antrenor primeşti contracte pe şase sau 12 luni. La început am avut un contract pană după Roland Garros, care a fost prelungit pană după Singapore. Nu ştii niciodată cand se va încheia contractul, aşa că am încercat să dau totul pană la final. Simona a luat decizia asta pentru că se simte confortabil numai cu romani în echipa sa. Este o fată care are nevoie de multă variaţie. De aceea, de exemplu, la fiecare turneu era însoţită de unii membri ai familiei, pentru a o «întreţine». Îi place să aibă oameni în jurul ei şi are nevoie de asta. Cred că îi va fi greu să lucreze mai mult de un an cu un antrenor, pentru că are nevoie de schimbare, de variaţie. Un alt mod de a gandi, un alt mod de a lucra", a spus Fissette. Antrenorul belgian susţine că nu a avut o relaţie uşoară cu Halep din cauza problemelor lingvistice. "Nu am vorbit cu Simona despre foştii ei antrenori. Eu am încercat să îmi fac datoria cat mai bine posibil. Pentru Simona era o experienţă complet nouă, pentru că ea lucrase numai cu romani. Cu siguranţă nu a fost tot timpul o relaţie uşoară între jucător şi antrenor. Petreci mult timp împreună, iar cel mai important e ca jucătorul să se simtă confortabil în afara terenului. De exemplu, este mult mai uşor cand vorbeşti în limba maternă", a adăugat Fissette.
 Antrenorul belgian  a afirmat că momentul cel mai important al sezonului a fost parcursul de la Roland Garros, cand a fost nevoit să o ajute pe Halep să îşi controleze emoţiile la turneele de Grand Slam. Sportiva din Constanţa a devenit eleva antrenorului belgian la finalul lunii ianuarie, cand ocupa locul 10 WTA. În acest sezon, Simona a caştigat turneele de la Doha şi Bucureşti, a fost finalistă la Madrid, la Roland Garros şi la Turneul Campioanelor, semifinalistă la Indian Wells şi Wimbledon şi a ocupat timp de opt săptămani locul 2 WTA. În cariera lui, Wim Fissette le-a mai pregătit pe jucătoarele Kim Clijsters şi Sabine Lisicki. Simona Halep a spus că îşi doreşte un antrenor roman, cu o mentalitate asemănătoare, care să o susţină şi cand e greu şi cand e bine şi care să fie foarte bun pedagog. Astfel, ea l-a angajat pe Victor Ioniţă, fostul antrenor al Soranei Cîrstea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.