Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Tricolorii - locul 15 în lume

Ziarul de Vrancea
27 nov 2014 507 vizualizări
Echipa naţională a Romaniei ocupă locul 15, cu 1014 de puncte, după o urcare de şase poziţii, în ierarhia FIFA-Coca Cola, dată publicităţii, joi, aceasta fiind cea mai bună clasare a "tricolorilor" din septembrie 2008, cand erau pe 13, informează site-ul oficial al forului internaţional

În septembrie 2012 şi februarie 2011, naţionala romană ocupa locul 57, cel mai slab din istoria ierarhiei. Ultima adversară a Romaniei din Grupa F a preliminariilor Euro-2016, Irlanda de Nord, a coborat patru locuri în ierarhia FIFA, de pe 43 pe 47, cu 615 puncte. Selecţionata Insulelor Feroe a făcut un salt de 82 de locuri, urcand în ultima lună de pe poziţia 187 pană pe 105, cu 317 puncte, în urma victoriei cu 1-0 obţinută în deplasare cu Grecia, la 14 noiembrie. Aceasta este cea mai mare urcare a unei echipe naţionale în clasamentul FIFA în ultima lună.  Celelalte selecţionate din grupa Romaniei ocupă următoarele locuri: Ungaria - poziţia 44, cu 632 puncte (în urcare 6 locuri), Finlanda - poziţia 70, cu 468 de puncte (în coborare 7 locuri), Grecia - poziţia 25, cu 856 de puncte (în coborare 7 locuri). Selecţionata Germaniei se menţine pe prima poziţie în această ierarhie, urmată de Argentina şi Columbia.
Andreea Chiţu, învingătoare la Jeju
Andreea Chiţu, vicecampioană mondială anul acesta la Celiabinsk (Rusia), a obţinut medalia de aur la Grand Prix-ul de judo de la Jeju (Coreea de Sud), se arată într-un comunicat de presă al Federaţiei Romane de Judo. Andreea Chiţu a caştigat finala la categoria 52 kilograme în faţa sportivei japoneze Ai Shishime prin ippon. În primele tururi, ea a trecut de Sappho Coban (Germania), Lucile Duport (Franţa) şi Tsolmon Adiasambuu (Mongolia).  Victoria din Coreea de Sud îi aduce sportivei 300 de puncte în clasamentul mondial şi o ajută să îşi consolideze poziţia a doua, prima în clasament fiind Majlinda Kelmendi din Kosovo. Pentru Andreea Chiţu aceasta este a doua victorie din carieră la un turneu Grand Prix, după succesul de la Taşkent. Tot joi, Monica Ungureanu (48 kg) nu a reuşit parcursul de săptămana trecută de la Grand Prix-ul din China, ratand medalia de bronz în faţa sportivei Kim  Bo-kyeong (Coreea de Sud).  La categoria 57 kg, Loredana Ohai a fost învinsă în recalificări de bulgăroaica Ivelina Ilieva, terminand concursul pe locul 7, în timp ce Corina Căprioriu (57 kg) a fost învinsă în primul meci de Stefanie Tremblay din Canada.
Chiricheş vrea la Roma
Fundaşul roman al echipei Tottenham Hotspur, Vlad Chiricheş, şi-a dat acordul pentru a juca la formaţia AS Roma, a anunţat, ieri jurnalistul Paolo Assogan de la SkySport24. Conform sursei citate, AS Roma a primit acordul internaţionalului roman şi urmează să înceapă negocierile cu clubul englez. Jurnalistul italian a mai spus că Roma doreşte un împrumut al jucătorului, cu drept de cumpărare definitivă. Fundaşul Vlad Chiricheş a declarat, la mijlocul lunii noiembrie, că nu este fericit la Tottenham Hotspur deoarece nu evoluează pentru gruparea de pe White Hart Lane. Presa engleză a scris săptămana trecută că Tottenham a stabilit la 10 milioane de euro suma cu care acceptă să-l cedeze definitiv pe fundaşul Vlad Chiricheş, sperand astfel să recupereze în totalitate investiţia iniţială, de 9,5 milioane de euro.

Radu va juca fundaş central
Fundaşul stanga Ştefan Radu (28 de ani) va face pereche cu olandezul Stefan de Vrij în centrul defensivei echipei Lazio, începand de la meciul cu Chievo, programat sambătă, la Verona, în etapa a XIII-a a campionatului italian, informează Il Tempo. Antrenorul Stefano Pioli se confruntă cu probleme în compartimentul defensiv, după accidentările lui Santiago Gentiletti şi Michael Ciani. La randul său, Radu a revenit de curand după o accidentare, el evoluand în doar patru dintre cele 12 partide jucate de Lazio în acest sezon. Sursa citată precizează că romanul va evolua pe acest post în următoarele patru partide din Seria A, rămase de disputat pană la Crăciun. Acestea reprezintă un test pentru fostul dinamovist, care ar putea fi pus pe lista de transferuri în mercato din ianuarie, în cazul în care nu va da randamentul aşteptat.
Arrividerci, Prandelli!
Antrenorul Cesare Prandelli va părăsi conducerea tehnică a echipei Galatasaray Istanbul, în urma înfrangerii suferite, miercuri, cu scorul de 0-2 în partida cu Anderlecht Bruxelles, din etapa a V-a a Grupei D a Ligii Campionilor. Eşecul de miercuri, în urma căruia Galata va ocupa ultimul loc în grupă, ratand orice şansă de a merge în fazele următoare ale cupelor europene, i-au convins pe conducătorii clubului turc să-l demită pe Prandelli, cu toate că acesta are contract pană în iulie 2016. Prandelli a preluat conducerea tehnică a formaţiei Galatasaray în această vară. După zece etape, echipa ocupă locul 3 în campionat, cu 19 puncte, la un punct de rivalele Beşiktaş şi Fenerbahçe, care conduc în clasament. 

Asesoft a lăsat-o mai moale
Campioana Romaniei la baschet masculin, CSU Asesoft Ploieşti, a fost învinsă în deplasare, de formaţia lituaniană Lietuvos Rytas Vilnius, cu scorul de 72-79 (34-39), în cea de-a şaptea partidă din grupa E a Eurocup, a doua competiţie valorică a continentului. Pentru echipa ploieşteană au înscris Runkauskas 20 puncte, Labovici 15, Mohammed 11, Lee 8, Pelekanos 8, Brown 6, Hayes 2, Flowers 2. În partida de la Ploieşti, Asesoft a învins cu 103-83 formaţia din Vilnius. Celelalte rezultate ale etapei a VII-a în grupa E: Krasnîi Oktiabr – Hapoel Ierusalim 69-67; Banvitspor – Partizan Belgrad 90-85. Clasament: 1. Lietuvos – 13 p; 2. Banvit – 13 p; 3. Oktiabr – 11 p; 4. Asesoft – 10 p; 5. Hapoel – 8 p; 6. Partizan – 6 p. Primele patru echipe se vor califica în faza următoare. Asesoft va întalni pe 3 decembrie, în următorul meci formaţia turcă Banvit pe teren propriu.
Jale mare la Arsenal
Căpitanul Mikel Arteta şi atacantul Yaya Sanogo şi-au adăugat numele pe lunga listă a jucătorilor accidentaţi ai echipei Arsenal Londra, după meciul cu Borussia Dortmund, scor 2-0, în etapa a V-a Grupei D a Ligii Campionilor. Arteta, cu probleme la muşchiul gleznei stangi, a părăsit terenul în minutul 67 al partidei de la Londra, iar managerul Arsène Wenger crede că spaniolul va fi indisponibil mai multe săptămani. Francezul Sanogo, accidentat la ischio-jambieri, a fost schimbat în minutul 79. Pe lista jucătorilor cu probleme medicale la Arsenal se mai află mijlocaşul Jack Wilshere şi fundaşul Mathieu Débuchy, ambii accidentaţi la gleznă, portarul polonez Wojciech Szczesny, accidentat la şold, atacantul Danny Welbeck şi mijlocaşul Mesut Özil, ambii accidentaţi la genunchi.
Tragic accident la cricket
Phillip Hughes, jucător australian de cricket, a decedat, ieri, în urma unei răni căpătate după ce a fost lovit în zona capului de o minge, în timpul unui meci. Accidentul s-a petrecut la o partidă din campionatul provinciilor australiene. Component al formaţiei Australiei de Sud, Hughes se afla la primire cand a fost lovit în zona capului de mingea lansată din alergare de un jucător al echipei din Noua Galie de Sud, Sean Abbott , în partida de marţi, contand pentru competiţia Sheffiel Shield. Hughes, care ar fi împlinit, duminică, 26 de ani, s-a prăbuşit pe gazon şi a fost transportat la spital, dar medicii nu mai putut face nimic pentru a-l salva, el încetand din viaţă după două zile. Potrivit Daily Mail, lovitura i-ar fi provovcat jucătorului ruperea arterei vertebrale, ceea ce a dus la o hemoragie intracraniană.
Murray s-a logodit
Jucătorul scoţian de tenis Andy Murray şi-a anunţat logodna cu prietena sa Kim Sears, alături de care formează un cuplu de nouă ani. Murray a cerut-o pe Sears în căsătorie în cursul zilei de miercuri. Cei doi sunt împreună din 2005, cu o pauză de şase luni în 2010. Potrivit presei britanice, căsătoria ar putea avea loc la hotelul pe care Murray îl deţine. Pe de altă parte, în aceeaşi zi în care s-a logodit, Murray a decis să renunţe la serviciile antrenorului Dani Vallverdu şi ale preparatorului fizic Jez Green.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.