Sport

Emoţii mai mari pentru adversari

Ziarul de Vrancea
26 nov 2014 538 vizualizări
Astăzi, de la ora 20:00, Aalborg BK - Steaua Bucureşti, în cadrul etapei a IV-a a Ligii Europa la fotbal, meci transmis de DigiSport 1 şi DolceSport 1 * Astra joacă cu Dinamo Zagreb de la 22:05

Steaua joacă astfel un meci foarte important în Danemarca de care depinde în foarte mare măsură calificarea în 16-imile de finală ale Ligii Europa. Avand în clasament un punct mai mult decat formaţia daneză, Steaua poate privi cu optimism problema calificării mai ales că, teoretic, echipa lui Costel Gîlcă se poate califica şi dacă pierde în Danemarca. Crucială este, însă, această partidă pentru formaţia daneză, care va fi cert eliminată în cazul unei înfrangeri. Scorul de 6-0 cu care Steaua a caştigat partida tur de pe Arena Naţională nu poate fi prea edificator. Reamintim că mai bine de o repriză tabela de marcaj s-a încăpăţanat să rămană albă, timp în care danezii au ratat cel puţin patru ocazii imense de gol. După ce steliştii au înscris prima oară şi după ce portarul danez a fost eliminat, golurile steliste au curs unul după altul.
Chiar dacă formaţia lui Kent Nielsen are o evoluţie modestă în campionat (locul V după 15 etape, la 16 puncte de lider), steliştii nu o iau la preţ de matineu, fiind deja avertizaţi de victoria obţinută în runda trecută în faţa ucrainenilor de la Dinamo Kiev. În plus, Steaua va fi lipsită în partida de astăzi de doi jucători importanţi, Szukala şi Prepeliţă, ca să  nu mai amintim de problema Rusescu.  Cu Aalborg sper ca jucătorii să fie mai proaspeţi. Nu am forţat prea mult cu FC Braşov, nu am stat într-un presing avansat tot timpul, pentru că jucătorii s-au gandit şi la meciul din Danemarca. Jucătorii au facut o jumătate de an, hai să spunem, pană acuma, foarte buna, şi de aceea sunt şi căutaţi si de alte echipe”, ,a spus antrenorul Constantin Gîlcă.
Danezii au pierdut în etapa trecută a campionatului autohton cu 0-2 pe terenul liderului Midyjylland. “Vrem să jucăm ca în prima repriză a partidei de la Bucureşti şi să obţinem un rezultat bun. Totul este un mainile noastre, două victorii în ultimele etape şi suntem calificaţi” a spus antrenorul Kent Nielsen, fostul mare internaţional. Alborg întalneşte în ultima etapă pe Rio Ave, în deplasare, în timp ce Steaua primeşte vizita echipei Dinamo Kiev. În celălalt meci programat astăzi în grupa J, Dinamo Kiev joacă acasă cu lanterna grupei, Rio Ave.
Formaţiile probabile
Aalborg: Larsen – Dalsgaard, Petersen, Thelander, Gorter – Wichmann, Würt, Risgård, Thomsen – Jacobsen, Enevoldsen. Antrenor: Kent Nielsen.
Steaua: Arlauskis – Papp, Luchin, Varela, Filip – Bourceanu, Sînmărtean – Popa, Chipciu, Tănase – Keşeru. Antrenor: Constantin Gîlcă.
Arbitru: Felix Zwayer (Germania).

Astra joacă pentru orgoliu

Cu un singur punct în patru etape, Astra Giurgiu are şanse nule de a ieşi din grupa D spre primăvara europeană. Cu atat mai mult cu cat Astra de acum, condusă de antrenorul ucrainean Oleg Protasov, nu seamănă cu Astra lui Isăilă care trimitea Lyon-ul la culcare chiar pe “Stade Gérland”. Astăzi, astralii întalnesc acasă echipa Dinamo Zagreb care a caştigat partida tur de pe stadionul “Maksimir” cu 5-1 şi, cu trei puncte, are un dram de şansă de a depăşi formaţia Celtic Glasgow, ocupanta locului II cu opt puncte, două mai puţin decat liderul, RC Salzburg.  “Ştim că nu mai avem şanse să mergem mai departe dar nu acelaşi lucru  pot spune şi adversarii noştri. Ei teoretic mai au şanse de calificare. Într-adevăr s-au strans foate multe jocuri în ultima perioadă, dar asta este, trebuie să rezistăm. Trebuie să jucăm aceste meciuri. Trebuie să respectăm competiţia, sunt totuşi nişte jocuri în Cupele Europene. Pentru fiecare jucător un meci european este foarte important pentru că de aceste jocuri depinde şi valoarea lui de transfer", a spus Oleg Protasov într-o conferinţă de presă. Partida Astrei va începe la ora 22:05 şi va fi transmisă în direct de DigiSport 1 şi DolceSport 2






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.