Sport

Cei mai tari din Balcani

Ziarul de Vrancea
25 nov 2014 535 vizualizări
Oserie de sportivi romani, în frunte cu Simona Halep şi Larisa Iordache, candidează la caştigarea anchetei agenţiei BTA

Jucătoarea de tenis Simona Halep, numărul trei mondial, şi gimnasta Larisa Iordache, vicecampioană mondială la individual compus şi sol, au fost nominalizate în ancheta organizată de agenţia bulgară BTA pentru cei mai buni sportivi ai anului din Balcani.  Alături de Simona Halep, care a fost în 2014 şi numărul doi mondial, a caştigat titlurile WTA de la Doha şi Bucureşti şi a jucat finale la Madrid, Roland Garros şi Turneul Campioanelor, şi de Larisa  Iordache, campioană europeană cu echipa şi la sol, medaliată cu argint la barnă şi cu bronz la sărituri, au mai fost menţionaţi şi alţi sportivi romani cu performanţe internaţionale în anul care se încheie. Echipajul format din Alexandru Dumitrescu şi Victor Mihalachi, medaliat cu aur mondial la canoe 2 pe distanţa de 1.000 m, medaliat cu argint Mondiale pe 500 şi cu argint la Europene în aceeaşi probă, figurează pe lista sportivilor.  Nu a fost uitată nici pugilista Steluţa Duţă, campioană europeană la cat. 48 kg, scrima este reprezentată de Simona Gherman, medaliată europeană cu bronz la spadă, la individual, şi cu aur la echipe, precum şi de sabrerul Tiberiu Dolniceanu, medaliat cu bronz la Mondiale.
Singura judoka romană nominalizată este Andreea Chiţu, vicecampioană mondială la cat. 52 kg şi medaliată cu bronz la Europene. 
Halterele sunt reprezentate de Florin Croitoru, campion european la cat. 56 kg, şi de Loredana Toma, vicecampioană europeană la cat. 58 kg.
Printre ceilalţi sportivi din Balcani nominalizaţi sunt fotbaliştii Dzeko, Pjanic (Bosnia Herţegovina), tenismenii Novak Djokovic (Serbia), Grigor Dimitrov (Bulgaria), Marin Cilic (Croaţia), schiorul Ivica Kostelic (Croaţia), atleta Sandra Perkovic (Croaţia), judoka Ilias Iliadis (Grecia) şi luptătorul  Taha Akgul (Turcia).
Cel mai bun sportiv din Balcani în 2013 a fost desemnat tenismanul sarb Novak Djokovic, urmat în clasament de atleta croată Sandra Perkovic, de bulgarul Ivo Anghelov, campion mondial la lupte, şi de Simona Halep.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.