Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Adversare pentru handbalistele romane

Ziarul de Vrancea
25 nov 2014 455 vizualizări
Echipa de handbal feminin HCM Roman va întalni formaţia daneză FC Midtjylland în optimile de finală ale Cupei Cupelor, conform tragerii la sorţi de marţi, de la sediul EHF din Viena.

Manşa tur va avea loc pe terenul echipei HCM Roman, iar cea retur pe terenul formaţiei daneze, meciurile fiind programate în februarie 2015. HCM Roman s-a calificat în optimile de finală după ce a eliminat în turul trei formaţia suedeză Skuru IK (30-30 şi 24-19).În Cupa EHF, Corona Braşov va întalni formaţia rusă Astrahanocika, iar Dunărea Brăila va juca în compania clubului francez Issy Paris Hand, în optimile de finală. Conform tragerii la sorţi de la sediul EHF, ambele echipe romaneşti vor juca primele meciuri în deplasare.Formaţia braşoveană s-a calificat în optimi după ce a eliminat în turul trei echipa slovacă Iuventa Michalovce (31-28 şi 34-27), în timp ce Dunărea Brăila a trecut de portughezele de la Alavarium Love Tiles (40-21 şi 34-22).

Antrenor interimar la CFR Cluj

Francisc Dican a fost numit antrenor principal al formaţiei CFR Cluj pană la finalul turului Ligii I, urmand a fi ajutat de Horea Carlan informează site-ul oficial al grupării ardelene. Dican, a ocupat în trecut funcţia de antrenor secund la formaţia CFR Cluj, precum şi la Unirea Alba Iulia, Sportul Studenţesc, “U” Cluj şi FCM Targu Mureş. Tehnicianul în varstă de 47 de ani îl înlocuieşte în funcţie pe Vasile Miriuţă, care a semnat un contract pe două sezoane şi jumătate cu echipa ungară Györ ETO.

Stevens, antrenorul lui Maxim

Tehnicianul olandez Huub Stevens a fost numit, ieri, în funcţia de antrenor principal al echipei VfB Stuttgart, unde este legitimat şi internaţionalul roman Alexandru Maxim. Stevens, în varstă de 60 de ani, îl va înlocui la Stuttgart pe Armin Veh, care a demisionat luni din funcţie, în urma rezultatelor nesatisfăcătoare. Huub Stevens a mai pregătit pe VfB Stuttgart în finalul sezonului trecut şi a reuşit salvarea de la retrogradare. El a mai antrenat în cariera sa formaţiile Roda Kerkrade, Schalke 04, Hertha Berlin, FC Köln, Hamburg, PSV Eindhoven, FC Salzburg şi PAOK Salonic. Cu Armin Veh la conducere, VfB Stuttgart a obţinut doar nouă puncte în 12 etape de campionat şi ocupă ultimul loc în clasament, fiind eliminată din Cupa Germaniei în primul tur.

Mourinho nu îl vrea pe Reus

Antrenorul echipei Chelsea Londra, José Mourinho, a declarat, luni, că nu este interesat de achiziţionarea atacantului formaţiei Borussia Dortmund, Marco Reus. "Nu îl vrem pe Marco Reus. El aparţine Borussiei Dortmund. Este un jucător foarte bun, dar noi avem deja fotbalişti foarte buni pe poziţia lui. Am o relaţie foarte bună cu antrenorul Jürgen Klopp şi vă asigur că nu îl vom lua pe Reus", a spus Mourinho, într-o conferinţă de presă la Düsseldorf înaintea meciului din Liga Campionilor cu formaţia Schalke 04. Marco Reus, în varstă de 25 de ani, mai are contract cu Borussia Dortmund pană în vara anului 2017, dar există o clauză eliberatorie prin care internaţionalul german poate pleca la sfarşitul acestui sezon pentru 25 de milioane de euro.

Pelé a fost din nou internat

Fostul internaţional brazilian Pelé a fost din nou spitalizat, luni, la São Paulo, la cateva zile după ce a fost operat pentru înlăturarea unor calculi renali, iar presa locală a scris că acesta a suferit o infecţie urinară. "Pacientul Edson Arantes do Nascimento «Pelé» a fost spitalizat pentru o evaluare medicală, iar starea lui de sănătate este stabilă", se arată într-un comunicat al spitalului Albert Einstein din São Paulo. Pelé, în varstă de 74 de ani, a fost operat pentru înlăturarea unor calculi renali, joi, la o zi după ce a fost spitalizat din cauza unor dureri de stomac.

Maywheater, obsesia lui Manny

Pugilistul Manny Pacquiao este dispus să primească mai puţini bani pentru un meci cu americanul Floyd Mayweather, a declarat, ieri, managerul filipinezului. "Discuţiile sunt în curs. Este o înfruntare pe care toţii fanii boxului o aşteaptă. Nu este vorba de bursă. Este ultimul lucru care ne preocupă. Bursa poate fi redusă", a spus Eric Pineda, managerul lui Pacquiao. Pineda a refuzat să precizeze sumele despre care se discută pentru un eventual meci în 2015, dar presa internaţională a scris că la negocierile din 2012 s-a avansat suma de 200 de milioane de dolari.

Bătaie programată între suporteri

Aproximativ 100 de suporteri ai echipei Ajax Amsterdam au fost arestaţi, luni seară, la Paris, înaintea meciului cu PSG din grupele Ligii Campionilor, informează L'Equipe. Surse judiciare au declarat pentru AFP că cei 95 de fani reţinuţi, care au fost plasaţi în 54 de locaţii ale poliţiei franceze, urmau să se întalnească cu suporterii formaţiei Paris Saint-Germain în cartierul Alma pentru o bătaie generală. La meciul tur de la Amsterdam, din luna septembrie, 80 de huligani ai celor două echipe, care urmau să participe la o bătaie la Utrecht, au fost arestaţi. Partida Paris Saint-Germain - Ajax Amsterdam, din etapa a V-a a grupei F a Ligii Campionilor, se va disputa marţi, de la ora 21.45.

Se reiau meciurile din Grecia

Ligile din Grecia vor fi reluate la sfarşitul săptămanii, după ce au fost suspendate la 14 noiembrie, ca urmare a agresiunii ce l-a avut ca ţintă pe vicepreşedintele comisiei de arbitri, Christoforos Zografos, a anunţat, ieri, Federaţia Greacă de Fotbal (EPO). Această decizie a fost luată după alegerea lui Giorgio Borovilos în funcţia de preşedinte al EPO. Fostul oficial al clubului Asteras Tripolis a asigurat că federaţia va face tot ce este necesar pentru eradicarea violenţei. Federaţia Greacă de Fotbal a decis, la 14 noiembrie, ca o perioadă nedeterminată să nu se dispute meciuri la nivel de profesionişti, ca urmare a agresiunii ce l-a avut ca ţintă pe vicepreşedintele comisiei de arbitri, Christoforos Zografos. Potrivit presei internaţionale, Zografos (45 de ani) a fost bătut cu batele de doi bărbaţi, la Atena. El a a suferit răni în special la cap.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.