Sport

În Franţa s-a jucat “Federinka”

Ziarul de Vrancea
23 nov 2014 480 vizualizări
Echipa Elveţiei a caştigat Cupa Davis pentru prima oară în istorie, în finala disputată în Franţa, la Villeneuve d’Asq, în apropiere de Lille.

În prima zi, Stanislas Wawrinka l-a învins cu 6-1, 3-6, 6-3, 6-2 pe francezul Jo-Wilfried Tsonga, însă în meciul următor Roger Federer (a cărui participare la această finală a fost pusă sub semnul întrebării din cauza durerilor de spate care l-au făcut să abandoneze şi finala Turneului Campionilor) a pierdut la un scor sever, 1-6, 4-6, 3-6, meciul cu francezul Gaël Monfils. Soarta nu părea să suradă helveţilor, însă - surpriză - la dublu au apărut Federer şi Wawrinka, deşi iniţial erau stabiliţi ca titulari Michael Lammer şi Marco Chiudinelli. Cuplul devenit celebru la Jocurile Olimpice de la Beijing sub denumirea de “Federinka” a evolut magistral în faţa perechii Richard Gasquet/Julien Benneteau şi a caştigat cu 6-3, 7-5, 6-4. Şi tot Federer a fost nevoit să uite de durerile de spate fiindcă trebuia să aducă punctul decisiv, în faţa lui Richard Gasquet, care l-a înlocuit pe Tsonga, accidentat în prima zi. Nici o problemă pentru Federer, care a caştigat cu 6-4, 6-2, 6-2. La scorul de 3-1 pentru Elveţia, partida dintre Stan Wawrinka şi Gaël Monfils nu s-a mai disputat.  Elveţia a caştigat pentru prima oară Cupa Davis, iar Franţa a caştigat trofeul de nouă ori în 2001.
O palidă consolare pentru francezi a fost aceea că  recordul de asistenţă la un meci din Cupa Davis a fost bătut din nou, ieri la Villeneuve d'Ascq, cu ocazia finalei ediţiei 2014 a competiţiei,  pe arena de tenis creată pe Stadionul Pierre-Mauroy fiind prezenţi 27.448 de spectatori. Recordul înregistrat în 2004, cand la finala Spania - SUA de la Sevilla au asistat 27.200 de spectatori, tot pe un stadion, Olimpico, a fost bătut prima oară, vineri, la meciurile de simplu la care au asistat 27.432 de persoane. Stade Pierre-Mauroy, arena echipei de fotbal Lille, are o capacitate maximă de 50.000 de locuri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.