Sport

Laureanţii atletismului mondial

Ziarul de Vrancea
23 nov 2014 370 vizualizări
La gala de la Monaco au fost premiaţi săritorul cu prăjina Renaud Lavillenie şi aruncătoartea de greutate Valerie Adams

Francezul Renaud Lavillenie, recordman  mondial indoor la săritura cu prăjina (6,16 m), şi sportiva neo-zeelandeză Valerie Adams, care evoluează la aruncarea greutăţii, au fost desemnaţi atleţii anului 2014, la gala Federaţiei Internaţionale de Atletism (IAAF), vineri seară, la Monaco.  Lavillenie, care îi succede lui Usain Bolt, este primul francez care primeşte această recompensă acordată din 1988. Lavillenie a fost campion olimpic în 2012 şi a caştigat de trei ori titlul european în 2006, 2010 şi 2012.  Renaud Lavillenie a depăşit recordul mondial în februarie, la Doneţk, chiar sub ochii fostului recordman mondial, Serghei Bubka. Performanţa de 6,16 metri a fost realizată în sală, dar depăşeşte şi cel mai bun rezultat mondial în aer liber, aparţinand tot lui Bubka (6,14 m). Renaud a încercat o săritură de 6,21 metri, dar, din păcate s-a accidentat uşor, fapt care i-a întarziat debutul în sezonul outdoor. În acest sezon, francezul a caştigat cinci concursuri de Diamond League şi s-a impus la Europenele de la Zürich, iar cu victoria de la Bruxelles a devenit singurul atlet din istorie care a caştigat de cinci ori Diamond League într-o probă.
La feminin, titlul a revenit sportivei neo-zeelandeze Valerie Adams, cvadruplă campioană mondială la aruncarea greutăţii (2007, 2009, 2011, 2013) şi campioană olimpică în 2012. Este, practic, neînvinsă în marile concursuri de şapte ani şi dacă nu a urcat pe prima treaptă a podiumului la Jocurile Olimpice de la Londra, aceasta s-a întamplat deoarece caştigătoarea, Nadzeia Astapciuk (Belarus) a fost descoperită ca fiind dopată şi a pierdut titlul. În acest an, sportiva de origine caledoniană s-a încoronat campioana lumii indoor la Sopot (20,67 m) şi a realizat un record absolut în circuitul Diamond League: singura atletă care a caştigat toate concursurile Ligii de Diamant pe o probă.  Cele două premii au fost acordate pentru prima oară împreună.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.