Sport

Voleibaliştii constănţeni, la a doua victorie

Ziarul de Vrancea
21 nov 2014 529 vizualizări
Echipa de volei masculin Tomis Constanţa a învins joi, pe teren propriu, formaţia elveţiană Dragons Lugano, cu scorul de 3-0 (19, 22, 18), în 81 de minute de joc, în al doilea meci din grupa A a Ligii Campionilor.

În primul meci din grupa A, Tomis Constanţa a învins, în deplasare, formaţia italiană Copra Ardelia Piacenza, cu scorul de 3-2. Din grupa A mai face parte echipa Knack Roeselare (Belgia), pe care Tomis o va întanlni, în 4 decembrie, pe teren propriu. Prima clasată din fiecare din cele şapte grupe, plus încă cinci echipe cu cea mai bună linie de clasament se vor califica în Play-off 12.

Italienii trec la măsuri

Federaţia Italiană de Fotbal (FIGC) a aprobat, joi, modificări de regulament ce vor intra în vigoare în 2016 şi au ca scop protejarea fotbalului din Italia şi înregistrarea de progrese în ceea ce priveşte echipa naţională. Conform noilor măsuri, loturile grupărilor din Serie A vor fi limitate la 25 de jucători, dintre care obligatoriu patru trebuie să fie născuţi în Italia şi cel puţin patru formaţi la club. De asemenea, începand din 2016, un jucător din afara Europei va putea fi înlocuit în lot cu un alt fotbalist din afara Europei doar dacă acesta din urmă este profesionist de peste trei ani. "Aceste reforme sunt foarte importante, deoarece vizează îmbunătăţirea fotbalului italian, progresul tinerilor noştri jucători şi a sistemului nostru de joc", a declarat preşedintele ligii italiene, Maurizio Beretta.

La Bayern, totul este bine

Clubul Bayern München a rambursat împrumutul de 346 de milioane de euro pentru Allianz Arena cu aproape 16 ani înainte de termen, astfel că poate să abordeze cu mai multă linişte următoarele investiţii, a anunţat Karl-Heinz Rummenigge. Rambursarea anticipată a împrumutului pentru Allianz Arena a fost posibilă şi datorită sumei de 110 milioane de euro vărsată de Allianz AG pentru a deveni al treilea sponsor, cu 8,33 la sută din acţiuni, după Adidas (10 la sută) şi Audi (9.09 la sută). Bayern ar urma să anunţe o nouă cifră de afaceri record la Adunarea Generală din 28 noiembrie. "Nu este un secret faptul că am depăşit cifra de jumătate de miliard de euro în sezonul 2013-2014", a afirmat Rummenigge.

Sancţiuni pentru Bulgaria şi Croaţia

Corpul de Control, Etică şi Disciplină al UEFA a decis ca federaţiile de fotbal din Bulgaria şi din Croaţia să fie amendate cu 95.000 de euro, respectiv 60.000 de euro, ca urmare a incidentelor de la meciul dintre reprezentativele celor două ţări, disputat în data de 10 octombrie. Federaţia bulgară a fost amedată cu 95.000 de euro pentru incidentele din public, deoarece fanii au aruncat cu torţe şi cu alte obiecte, dar şi pentru lacune în organizare.Forul croat a fost amendat cu 60.000 de euro deoarece fanii naţionalei Croaţiei au aruncat cu torţe şi cu alte obiecte. Reprezentativa Bulgariei a fost învinsă de Croaţia la 10 decembrie, pe teren propriu, cu scorul de 0-1, în grupa H a preliminariilor Euro-2016.

Castan va fi operat pe creier

Fotbalistul echipei AS Roma, Leandro Castan, a fost diagnosticat cu cavernom şi va fi operat pe creier în luna decembrie, a anunţat, ieri, gruparea italiană, adăugand că viaţa jucătorului nu este în pericol.  Castan a acuzat ameţeli după meciul cu Empoli, din 13 septembrie. Fotbalistul a fost supus unor teste, în urma cărora s-a constatat că suferă de o problemă vasculară numită cavernom.  "Testele au relevat un mic edem şi o inflamaţie temporară. Aceasta era cauza simptomelor semnalate de jucător, care s-au diminuat în cateva zile. Deşi cavernomul nu reprezintă un pericol pentru viaţa fotbalistului, există riscul repetării situaţiei. În consecinţă, staful medical, clubul şi jucătorul au decis ca la începutul lunii decembrie să fie făcută o operaţie pentru rezolvarea definitivă a problemei", se arată pe site-ul AS Roma.

Violenţă conjugală

Jucătorul rus al echipei de hochei pe gheaţă Los Angeles Kings, Slava Voinov, a fost inculpat pentru violenţă domestică şi riscă o pedeapsă de pană la nouă ani de închisoare, a anunţat, joi, procurorul din Los Angeles. Voinov, în varstă de 24 de ani, a fost arestat de poliţia din Redondo Beach, în noaptea de 18 spre 19 octombrie. "În timpul unei dispute, Voinov şi-a rănit soţia la nivelul ochilor, la obraji şi la gat. Au fost leziuni grave şi a fost necesar ca femeia să primească îngrijiri în spital", se arată într-un comunicat al procurorului. Slava Voinov se va prezenta în instanţă, la Los Angeles, în data de 1 decembrie. Potrivit presei, soţia lui Voinov a refuzat să depună plangere împotriva sportivului. Slava Voinov a fost suspendat de NHL.

 Daei şi Kewell, între personalităţile fotbalului asiatic

Foştii fotbalişti Ali Daei şi Harry Kewell se numără printre cele zece personalităţi care au fost incluse, vineri, în Hall of Fame-ul Confederaţiei Asiatice de Fotbal, informează site-ul oficial al forului. Daei a fost selecţionat de 149 de ori în naţionala Iranului şi a înscris peste 100 de goluri pentru selecţionata ţării sale. El s-a retras din activitatea de fotbalist în 2007. Harry Kewell a jucat în 56 de meciuri pentru naţionala Australiei şi este considerat cel mai important fotbalist australian al tuturor timpurilor. El s-a retras din activitate în martie 2014. Lista completă a personalităţilor incluse în Hall of Fame este următoarea: Homayoun Behzadi (Iran), Dato' Soh Chin Aun (Malaysia), Yasuhiko Okudera (Japonia), Sun Wen (China), Hong Myung-bo (Coreea de Sud), Ali Daei (Iran), Sami Al Jaber (Arabia Saudită), Baichung Bhutia (India), Harry Kewell (Australia), Homare Sawa (Japonia).




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.