Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Au scăpat ieftin

Ziarul de Vrancea
31 oct 2014 665 vizualizări
Corpul de Disciplină, Etică şi Control al UEFA a amendat cu suma de 32.000 de euro Federaţia Romană de Fotbal şi a decis ca următorul meci al tricolorilor, cel cu Irlanda de Nord, să se dispute fără spectatori în sectorul 122 al Arenei Naţionale, în urma incidentelor de la partida Romania - Ungaria.


UEFA a deschis o procedură disciplinară după meciul Romania - Ungaria, disputat, la 11 octombrie, în preliminariile Euro-2016, romanii fiind cercetaţi pentru incidentele din tribune, iar maghiarii pentru rasism. Totodată, Federaţia nord-irlandeză a fost anunţată că fanii nord-irlandezi şi pot cumpăra bilete la partida cu  Romania. Biletele pentru meci vor fi puse în vanzare online luni, 3 noiembrie, urmand ca federaţia să aibă confirmarea forului roman cu privire la alocarea biletelor", se arată pe site-ul oficial al federaţiei nord-irlandeze. Partida Romania – Irlanda de Nord va avea loc pe 14 noiembrie, pe “Arena Naţională”

Medalii la Abu Dhabi

Sportiva Andreea Chiţu a obţinut, ieri, medalia de argint, la categoria 52 de kilograme, iar Corina Căprioriu pe cea de bronz, la 57 de kilograme, la Grand Prix IJF la judo de la Abu Dhabi, dotat cu premii totale de 154.000 de dolari. Andreea Chiţu a caştigat grupa B după victorii în faţa sportivelor Alexandra Starkova (Ucraina) şi Ma Yingnan  (China), iar în semifinale a învins-o şi pe rusoaica Natalia Kuziutina. În finala categoriei, Andreea Chiţu a cedat însă în faţa campioanei mondiale, kosovara Majlinda Kelmendi, care luptă sub însemnele IJF. De asemenea, la categoria 57 de kilograme, Corina Căprioriu a caştigat grupa B după victorii în faţa unor sportive din Olanda şi Italia, dar ulterior a pierdut în semifinale în faţa Laetitiei Blot (Franţa), iar în lupta pentru medalia de bronz a dispus de Catherine Beauchemin-Pinard (Canada).

Rusescu va fi operat la ochi

Atacantul Raul Rusescu va fi supus, marţi, unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Militar Central "Dr. Carol Davila", în urma căreia i se va elibera ţesutul adipos infra-orbitrar herniat din focarul de fractură şi osteosinteză cu placa cu şuruburi, informează steauafc.com. Rusescu va fi operat de către şeful secţiei clinicii de chirurgie orală şi maxilo-facială, Liliana Moraru. "Această decizie a fost luată în urma repetatelor consulturi de specialitate, care au stabilit necesitatea imperioasă a efectuării operaţiei, deoarece jucătorul, care a fost foarte aproape de a-şi pierde ochiul în urma loviturii lui Mureşan, continua să prezinte diplopie (vedere dublă). Intervenţia chirurgicală va consta în eliberarea ţesutului adipos infra-orbitar herniat din focarul de fractură şi osteosinteză cu placa cu şuruburi. Perioada estimată de recuperare post-operatorie este de o lună de zile", a anunţat campioana Romaniei, pe site-ul oficial.
Înfrangere a poloiştilor stelişti
Echipa de polo pe apă Steaua Bucureşti a fost învinsă de formaţia croată VK Mornar Brodospas Split cu scorul de 8-12 (3-1, 1-3, 1-4, 3-4) într-un meci din Grupa B din turul al doilea preliminar al competiţiei LEN Euro Cup, ale cărei meciuri sunt găzduite de La Valletta (Malta). 
Golurile vicecampioanei au fost înscrise de Mihnea Gheorghe (1), Nicolae Diaconu (2), Mihnea Chioveanu (1), Andrei Buşilă (1), Petar Filipovic (2), Miroslav Randic (1).  În celălalt meci al grupei, VK Primorac Kotor (Muntenegru) a dispus de Valletta (Malta) cu 12-8.

Suspendat pentru insulte rasiste

Internaţionalul bulgar al echipei Celtic Glasgow, Aleksandăr Tonev, a fost suspendat şapte meciuri deoarece i-a adresat jigniri rasiste unui adversar, la un meci de campionat disputat în urmă cu o lună, a anunţat, ieri, Federaţia Scoţiană de Fotbal. Federaţia îi reproşează lui Tonev faptul că l-a jignit şi i-a adresat insulte cu caracter rasist jucătorului echipei Aberdeen, Shay Logan. Celtic Glasgow a anunţat că jucătorul va face apel, precizand că acesta nu este vinovat. "Clubul a acceptat explicaţiile lui Aleksandăr Tonev, care a spus că nu a pronunţat cuvintele care i se atribuie şi că nu este rasist. Suntem foarte dezamăgiţi de decizia de astăzi şi putem să confirmăm că Aleksandar va face apel", a precizat un purtător de cuvant al clubului. Echipa Celtic Glasgow este adversara formaţiei Astra Giurgiu în Grupa D a Ligii Europa.

Harta cu bucluc

FIFA  şi-a cerut scuze pentru difuzarea unei hărţi a Rusiei ce includea Crimeea, în cadrul prezentării emblemei oficiale a Cupei Mondiale de fotbal din 2018, care a avut loc, marţi, la Moscova. "Comitetul organizator local a apelat la o agenţie de comunicare pentru o proiecţie la Teatrul Balşoi. Din nefericire, harta Rusiei prezentată în cadrul acestui eveniment de acest furnizor a scăpat atenţiei noastre, iar scurta apariţie a secvenţei în cauză a fost eliminată", a declarat, vineri, un purtător de cuvant al FIFA. Folosirea hărţii respective a provocat numeroase reacţii, inclusiv la Kiev şi la Moscova.  Rusia a anexat peninsula Crimeea, regiune aparţinand Ucrainei, în urma unui referendum desfăşurat în luna martie, în care 96% dintre locuitori s-au pronunţat în favoarea acestei alipiri. Autorităţile de la Kiev şi statele occidentale au calificat drept ilegal referendumul.

Sponsor cu schepsis

Echipa de fotbal a Universităţii Kent din Marea Britanie, Rutherford Raiders, a primit interdicţia de a purta un echipament de joc pe care apărea numele unui site destinat adulţilor, informează kentonline.co.uk. În urma dificultăţilor întampinate în a încheia un contract de sponsorizare cu companiile locale, jucătorii echipei Rutherford Raiders de la Universitatea din Kent au imprimat în glumă pe tricouri sigla unui site pentru adulţi şi au postat imaginea pe pagina de facebook a formaţiei.  Reprezentanţii site-ului nu s-au arătat deranjaţi, ba chiar s-au oferit să sponsorizeze în mod real echipa din Kent, dar conducerea universităţii s-a opus în mod categoric.  


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.