Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Claudiu “Blocnotes”, eliberat pe cauţiune

Ziarul de Vrancea
29 oct 2014 509 vizualizări
Fostul fotbalist stelist Claudiu Răducanu şi Claudiu Gheorghe Papară, care au compărut în faţa unui tribunal din Cancun pentru tentativă de dare de mită, au fost eliberaţi pe cauţiune, ieri, dar au fost transferaţi într-un centru pentru imigranţi, pentru a se stabili dacă au intrat legal în Mexic.

Cei doi au plătit fiecare o cauţiune de 30.000 de pesos (aproximativ 1.750 de euro), apoi au fost preluaţi de agenţi ai serviciului de imigrări şi plasaţi într-un centru din Chetumal. Vineri, Gheorghe Claudiu Papară, de 25 ani, şi Claudiu Răducanu, de 37 de ani, au fost reţinuţi la centrul comercial Plaza Las Americas din Cancun, fiind bănuiţi că retrăgeau bani din bancomate cu carduri false. După arestarea lor, procurorii au început ancheta pentru fals, uz de fals şi tentativă dare de mită. Asupra lor s-a găsit un card de credit al băncii HSBC şi alte 60 de carduri posibil false. Potrivit anchetatorilor, ei au retras de la ATM-uri sume de pană la 5.000 de pesos (aproximativ 300 de euro). Romanii au încercat să le ofere mită poliţiştilor, după ce personalul de securitate al centrului comercial i-a susprins, vineri, retrăgand bani de la bancomate cu mai multe carduri. Ancheta în acest caz continuă.

Memoriul portughezilor a fost respins

UEFA a respins solicitarea grupării Sporting Lisabona de rejucare a meciului cu echipa germană Schalke 04, scor 3-4, lusitanii denunţand o greşeală de arbitraj ce a dus la înfrangerea după un penalti transformat în ultimul minut. În minutul 90^3 al partidei din 21 octombrie, arbitrul rus Serghei Karasev a acordat un penalti pentru formaţia germană după un presupus henţ în careu făcut de Jonathan Silva. Portughezii au reclamat faptul că nu a fost henţ, iar penaltiul a fost acordat incorect. Meciul a contat pentru etapa III-a a grupelor Ligii Campionilor.

A murit la 46 de ani

Fostul internaţional suedez Klas Ingesson a încetat din viaţă la varsta de 46 de ani, în noaptea de marţi spre miercuri, din cauza unui cancer al măduvei osoase. Klas Ingesson a demisionat în urmă cu două săptămani de la conducerea tehnică a echipei Elfsborg, după ce boala sa s-a agravat. Ingesson a fost diagnosticat cu cancer al măduvei osoase în 2009. "Toţi cei care îşi amintesc Cupa Mondială din 1994 ştiu ce echipă fantastică am avut şi ce rol important avea Klas", a declarat preşedintele forului suedez, Karl-Erik Nilsson, vorbind despre un "jucător fantastic şi exemplar". Klas Ingesson a evoluat ca jucător în la echipele IFK Göteborg, FC Malines, PSV Eindhoven, Sheffield Wednesday, AS Bari, Bologna, Olympique Marseille şi US Lecce. El a făcut parte din lotul naţionalei Suediei, medaliată cu bronz la Cupa Mondială din 1994, după ce a trecut în sferturile de finală de reprezentativa Romaniei

Campion mondial dopat

Polonezul Marcin Dolega, triplu campion mondial la haltere, bănuit de dopaj cu norandrosteron, un steroid anabolizant, a fost suspendat, miercuri, de federaţia naţională (PZPC) şi nu va putea participa la Campionatele Mondiale din Kazahstan. "Din cauza suspiciunilor privind o încălcare a regulamentelor, Marcin Dolega, 32 de ani, este suspendat pană la obţinerea unei explicaţii complete a situaţiei şi nu va participa la Campionatele Mondiale din noiembrie, din Kazahstan", a anunţat, ieri, PZPC, într-un comunicat. Decizia este bazată pe informaţiile de la Federaţia Internaţională de Haltere (IWF), care a indicat că la Dolega a fost descoperit un "nivel ridicat de norandrosteron" la un turneu la Moscova. Rezultatele definitive vor fi cunoscute în 15 zile, a precizat forul polonez.

Buffon, la cota de 500

Portarul Gianluigi Buffon va juca astăzi meciul cu numărul 500 pentru Juventus Torino în întalnirea din deplasare, cu Genoa, din etapa a IX-a a campionatului Italiei.  Portarul de 36 de ani, venit la Juventus în 2001, a rămas la echipă chiar şi cand această a retrogradat în Serie B, în sezonul 2006/2007, după Calciopoli, scandalul meciurilor trucate. Buffon va evolua în această seară cu o banderolă de căpitan specială pentru a celebra cele 500 de meciuri. El are în palmares şapte titluri în Serie A cu Juventus şi este campion mondial cu Italia.

Tricolorele fotbaliste, la turul de elită

Echipa feminină sub 17 ani a Romaniei, pregătită de Mirel Albon, s-a calificat la Turul de Elită datorită rezultatelor înregistrate în celelalte grupe, informează frf.ro. Echipa Romaniei a remizat cu Serbia (1-1) şi Lituania (3-3) şi a pierdut întalnirea cu Irlanda (0-2), terminand grupa pe locul trei. La Turul de Elită vor evolua 24 de echipe, împărţite în 6 grupe, iar la Campionatul European se vor califica caştigătoarele grupelor şi cea mai bună echipă de pe locul doi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.