Sport

Cine vine după Ana?

Ziarul de Vrancea
23 oct 2014 771 vizualizări
Simona Halep este prima jucătoare de tenis calificată în semifinelele Turneului Campioanelor de la Singapore şi va juca, astăzi, de la ora 14:30, cu Ana Ivanovic în ultimul meci din grupă * toate jucătoarele din grupa albă se pot întalni cu Simona în semifinale

Nici cinci minute din partida de tenis Serena Williams – Eugénie Bouchard, disputată ieri în grupa roşie a Turneului Campioanelor de la Singapore şi un verdict a fost dat. Simona Halep este matematic calificată în semifinalele prestigiosului turneu indiferent de rezultatul partidei pe care o va susţine astăzi cu Ana Ivanovic. Pe langă faptul că Simona era nevoită să caştige cel puţin două game-uri în meciul cu sportiva sarbă, a doua condiţie era ca Serena să se impună în două seturi albe în faţa canadiencei. Cum a caştigat Serena primul său game, calificarea Simonei a devenit o certitudine, dar evident este faptul că toate aceste ipoteze privitoare la eliminarea jucătoare noastre erau, fantasmagorice în condiţiile turneului. Continuand, totuşi, seria socotelilor, trebuie să mai menţionăm că Simona are nevoie de şase game-uri pe tot parcursul întalnirii cu Ana pentru a caştiga grupa, iar o victorie (neapărat) în două seturi a Anei în faţa Simonei, o scoate din cursă pe Serena Williams, care ieri a caştigat cu 6-1, 6-1 (50 de minute) partida cu jucătoarea canadiană care este cu siguranţă marea decepţie a turneului. O bucurie pentru Serena este că prin această victorie îşi asigură locul I la finalul anului 2014 în clasamentul WTA
Deocamdată, Simona va juca astăzi, de la ora 14:30, ultimul meci din cadrul grupei roşii cu Ana Ivanovic, sportivă cu care s-a întalnit de patru ori, scorul general de 2-2: Simona a caştigat anul trecut în semifinalele mini-turneului campioanelor de la Sofia cu 2-6, 6-1, 6-3 şi în acest an, în sferturi la Madrid, pe zgură, cu 6-2, 6-2. În schimb, Simona a abandonat în 2013, la Doha, după ce Ana a caştigat primul set cu 6-3. A patra întalnire directă Halep – Ivanovic s-a disputat în afara circuitului, în acest an, la Bucureşti în întalnirea de FedCup Romania – Serbia. Ana a caştigat cu 6-3, 7-6, după ce o cu zi în urmă fusese surprinzător învinsă de cea mai bună prietenă a sa, Sorana Cîrstea. Ar mai trebui spus că, la începutul acestei luni, Simona Halep ar fi trebuit să joace cu Ana Ivanovic, în sferturile de finală ale turneului de la Beijing, însă romanca s-a retras din competiţie din cauza unei accidentări.
În grupa albă, Caroline Wozniacki (Danemarca) a obţinut cea de-a doua victorie în turneu, 7-5, 6-3 (107 min)  în faţa consanguinei sale, Agnieszka Radwanska (Polonia), dar marea surpriză este cea de-a doua înfrangere a Mariei Şarapova, de data asta în partida cu jucătoarea cehă Petra Kvitova: 7-5, 6-3 în 75 de minute. Wozniacki conduce grupa cu două victorii, fiind urmată de Radwanska şi Kvitova, cu cate o victorie şi o înfrangere, în timp ce Şarapova este pe ultimul loc.
Maria joacă astăzi de la 8:30 cu Radwanska, meci urmat imediat de partida Kvitova – Wozniacki. Maria are o şansă de calificare, în caz de victorie cu condiţia ca daneza s-o bată şi pe Petra salvator în acest caz pentru rusoaică fiind setul caştigat în faţa Carolinei. În schimb, în cazul în care Aga caştigă primul meci, partida cu Kvitova va fi totul sau nimic pentru Wozniacki.

Succes de frunte pentru Andreea Mitu

Jucătoarea romană de tenis Andreea Mitu s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale turneului ITF de la Poitiers (Franţa), dotat cu premii totale de 100.000 de dolari, după ce a dispus de franţuzoaica Virginie Razzano cu 3-6, 7-5, 6-1.
Mitu (23 ani, 133 WTA) continuă ascensiunea către ''top 100'' prin acest succes în faţa unui fost număr 16 mondial - în 2009, Razzano (31 ani) fiind acum pe 195. Andreea Mitu va juca în sferturile de finală cu altă franţuzoaică, Oceane Dodin (357 WTA).  O altă romancă, Alexandra Dulgheru (25 ani, 107 mondial), s-a calificat în optimi după 6-2, 6-3 cu uzbeka Nighina Abduraimova (162 WTA), iar în turul al doilea o va înfrunta pe Tereza Smitkova (Cehia), cap de serie nr. 8. Dulgheru o întalneşte în premieră pe Smitkova (20 ani), jucătoare aflată pe locul 92 în lume.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.