Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: O guriţă de oxigen pentru Contra

Ziarul de Vrancea
21 oct 2014 710 vizualizări
Echipa Getafe, antrenată de Cosmin Contra, a învins, ieri, în deplasare, cu scorul de 2-1 (0-0), formaţia Real Sociedad, în ultimul meci din etapa a VIII-a a campionatului spaniol, după un final dramatic

Echipa din San Sebastian a deschis scorul în min. 82, însă oaspeţii l-au avut ca om de maximă inspiraţie pe francezul Karim Yoda, fost la Astra Giurgiu, care a înscris în minutele 90 şi 90^4. În urma acestei victorii, Getafe a urcat pe locul 10 în clasament, cu zece puncte. În clasament conduce FC Barcelona, cu 22 de puncte, fiind urmată de FC Sevilla, cu 19 puncte, şi Real Madrid, cu 18 puncte. "Aceste trei puncte sunt de aur”, a exclamat antrenorul oaspeţilor, Cosmin Contra. “Am întalnit o echipă foarte puternică, dar am pregătit bine acest meci timp de două săptămani. Am început partida cu Sammir în poziţia de atacant fals, iar el a jucat foarte bine acest rol. Am avut ocazii de gol, dar şi Sociedad putea deschide scorul. În partea a doua nu am mai jucat aşa de bine şi am primit un gol în finalul meciului. Am avut puterea să întoarcem rezultatul şi marele merit le aparţine jucătorilor", a mai spus “Guriţă”.

Necazuri în lotul nord-irlandez

Atacantul Jamie Ward s-a accidentat, sambătă, în meciul de campionat pe care echipa sa Derby County l-a disputat în Championship şi ar putea lipsi de pe gazon între patru şi şase săptămani, ceea ce l-ar face indisponibil şi pentru partida naţionalei Irlandei de Nord cu Romania, din 14 noiembrie. Ward, 28 de ani şi 13 selecţii, a evoluat în toate cele trei meciuri disputate de Irlanda de Nord în prelimianriile Euro-2016 şi caştigate cu Ungaria, Insulele Feroe şi Grecia. El a marcat cinci goluri în 12 meciuri jucate cu Derby County în liga a doua engleză. Jamie Ward s-a accidentat la coapsă în victoria echipei Derby, scor 3-0, cu Reading. Potrivit Belfast Telegraph, el ar putea fi înlocuit de selecţionerul Michael O'Neil cu Niall McGinn de la Aberdeen, cu Patrick McCourt de Brighton sau cu Samuel Clingan de la Kilmarnock.Un alt jucător cu probleme medicale este Jonny Evans, accidentat la gleznă, el lipsind din acest motiv din lotul echipei Manchester United pentru meciul cu West Bromwich Albion, disputat luni seară.

Fatai şi Yahaya, probleme cu paşapoartele

Jucătorii echipei Astra Giurgiu Kehinde Fatai şi Seydou Yahaya nu au făcut, marţi, deplasarea în Scoţia, alături de lotul formaţiei, pentru partida cu Celtic Glasgow, din etapa a treia a Grupei D a Ligii Europa, din cauza unor probleme cu vizele de intrare în Marea Britanie. Potrivit unor surse din cadrul clubului giurgiuvean, cei doi jucători au primit vizele, însă paşapoartele nu le-au fost livrate în timp util de către curierul special. Astfel, antrenorul Oleg Protasov a deplasat, marţi, un lot format din 16 jucători, urmand ca Fatai şi Yahaya să ajungă în Scoţia în cursul zilei de miercuri, după ce îşi vor primi paşapoartele. Partida Celtic Glasgow - Astra Giurgiu, contand pentru etapa a treia a Grupei D a Ligii Europa, se va disputa, joi, de la ora 22.05.

Adversari puternici pentru handbaliştii romani

‘Echipele de handbal masculin HCM Constanţa, Ştiinţa Bacău şi Potaissa Turda vor întalni adversare din Norvegia, Danemarca şi Croaţia, în turul trei al Cupei EHF, conform tragerii la sorţi de ieri de la Viena. Campioana HCM Constanţa, calificată direct în turul trei al competiţiei, va juca în compania echipei Elverum Handball Herrer (Norvegia), cu manşa tur pe teren propriu. La randul său, vicecampioana Ştiinţa Bacău va întalni echipa daneză Team Tvis Hølstebrø, manşa tur fiind programată în deplasare, iar Potaissa Turda se va duela cu HC Nexe (Croaţia), primul meci din dubla manşă fiind programat, de asemenea, în deplasare. La tragerea la sorţi de marţi, HCM Constanţa şi Potaissa Turda au făcut parte din prima urnă valorică, iar Ştiinţa Bacău din cea de-a doua. Manşa tur este programată în 22-23 noiembrie, iar cea retur o săptămană mai tarziu.

Triplă pentru Cristian Ianu

Atacantul Cristian Ianu a marcat trei goluri în partida pe care echipa sa, FC Lausanne, a caştigat-o, luni, în deplasare, cu scorul de 3-1 (1-0), în faţa formaţiei FC Wohlen, în etapa a XII-a ligii secunde din Elveţia, informează Blick. Ianu, care a jucat tot meciul, a înscris în minutele 42, 55 şi 89. Atacantul roman, care a primit un cartonaş galben în minutul 28, este lider în clasamentul golgeterilor din liga a doua elveţiană, cu 12 reuşite. Golul gazdelor a fost marcat de Buess, în minutul 75. Aceasta a fost prima partidă a italianului Marco Simone pe banca tehnică a echipei FC Lausanne. În urma acestei victorii, FC Lausanne a urcat pe locul cinci în clasament, cu 18 puncte, la nouă puncte în urma liderului FC Wohlen.

Deces în fotbalul slovac

Fostul internaţional cehoslovac Vladimir Hrivinak, care a marcat pentru echipa Slovan Bratislava în finala Cupei Cupelor din 1969 cu FC Barcelona, a decedat, luni, la varsta de 69 de ani, informează site-ul oficial al UEFA. Hrivinak a caştigat Cupa Cupelor în 1969, atunci cand Slovan Bratislava a învins, cu scorul de 3-2, pe FC Barcelona. El a caştigat şi titlul de campion al Cehoslovaciei în sezonul 1969-1970. Fostul fundaş a jucat 13 meciuri în naţionala Cehoslovaciei şi a participat la turneul final al Cupei Mondiale din 1970. Vladimir Hrivinak s-a retras din activitate în 1976 şi a antrenat formaţiile DAC Dunajska Streda, Inter Bratislava şi Matador Puchov.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.