Sport

“Fără antrenor interimar”

Ziarul de Vrancea
20 oct 2014 541 vizualizări
Anghel Iordanescu consideră că cel care va fi numit ca selecţioner al echipei naţionale va trebui să ducă întreaga campanie de calificare pentru Euro 2016

Directorul tehnic al FRF, Anghel Iordănescu, a declarat, ieri, că preşedintele Răzvan Burleanu nu trebuie să numească un selecţioner interimar, precizand că este important ca antrenorul de la partida cu Irlanda de Nord, ultima oficială din 2014, să conducă naţionala pană la finalul preliminariilor. "Trebuie să fim exacţi şi clari. Eu consider că echipa naţională are nevoie ca antrenorul de la meciul cu Irlanda să fie şi antrenor la celelalte meciuri. Deci nu sunt adeptul antrenorului interimar", a spus Iordănescu, al cărui nume a fost vehiculat ca variantă de antrenor interimar pană la începutul anului viitor, cand un alt tehnician, care activează în prezent la o echipă de club, îşi poate rezilia contractul. Romania mai are de disputat în acest an o partidă oficială, cu Irlanda de Nord (14 noiembrie, Bucureşti), şi un meci amical, cu Danemarca (18 noiembrie, la Bucureşti).
Iordănescu a explicat că primul pas în ceea ce priveşte alegerea înlocuitorului lui Victor Piţurcă este împuternicirea preşedintelui Răzvan Burleanu de către Comitetul de Urgenţă al FRF, pentru desemnarea noului selecţioner. "Eu cred că trebuie să avem răbdare, sunt proceduri pe care preşedintele FRF trebuie să le străbată. în sensul că el trebuie să fie împuternicit de Comitetul de Urgenţă pentru a desemna viitorul antrenor al echipei naţionale. După care Comitetul Executiv va trebui să valideze propunerea pe care domnul Burleanu o va prezenta", a afirmat el.
în opinia directorului tehnic, viitorul selecţioner trebuie să aibă experienţă şi să fie "obişnuit cu performanţa". "Am avut o discuţie cu preşedintele Burleanu de două ore, în care am trecut în revistă care ar fi posibilităţile şi cine ar putea fi noul antrenor al echipei naţionale. Din punctul meu de vedere am spus că avem nevoie de o personalitate puternică, un om cu vastă experienţă, care să fie obişnuit cu performanţa, un om care să aibă puterea deciziei şi să acţioneze rapid. Poate fi şi un om tanăr care are experienţă, în orice caz, eu cred că este o diferenţă uriaşă între a fi antrenor la o echipă de club şi selecţioner la echipa naţională. Dar eu vă asigur că fotbalul romanesc şi FRF are de unde alege, indiferent că este un antrenor din ţară sau unul care activează în străinătate", a spus oficialul FRF, care a refuzat să dezvăluie numele antrenorilor pe care i-a propus preşedintelui Răzvan Burleanu.
Vineri, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a exclus varianta numirii unui selecţioner străin la conducerea tehnică a primei reprezentative, declarand, într-o conferinţă de presă, că noul antrenor al echipei naţionale va fi roman şi va fi anunţat pană la finalul săptămanii viitoare. De la renunţarea lui Victor Piţurcă la conducerea echipei naţionale, oamenii de fotbal au vehiculat mai multe nume de antrenori care ar putea prelua funcţia de selecţioner, printre aceştia numărandu-se Cosmin Contra, Dan Petrescu, Cosmin Olăroiu, Ladislau Bölöni, Anghel Iordănescu sau Ioan Andone. Selecţionerul echipei naţionale a Romaniei, Victor Piţurcă, şi Federaţia Romană de Fotbal au reziliat, joi, contractul de comun acord, tehnicianul semnand o înţelegere pe doi ani cu gruparea Al Ittihad din Arabia Saudită. Victor Piţurcă, în varstă de 58 de ani, se afla în funcţia de selecţioner al Romaniei din 1 iulie 2011, acesta fiind al treilea mandat al său la prima reprezentativă.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.