Sport

Arbitri islandezi la meciul Celtic - Astra

Ziarul de Vrancea
20 oct 2014 875 vizualizări
Partida Celtic Glasgow - Astra Giurgiu, contand pentru etapa a treia a Grupei D a Ligii Europa, va fi arbitrată de o brigadă din Islanda avandu-l la centru pe Kristinn Jakobsson.

 Jakobsson va fi ajutat la cele două linii de Gylfi Mar Sigurdsson şi Sigurdur Oli Thorleifsson, în timp ce rezervă va fi Gunnar Gunnarsson. Asistenţii adiţionali vor fi Thoroddur Hjaltalin şi Vilhjalmur Thorarinsson. Observatorul de arbitri va fi slovacul Jan Fasung. În varstă de 45 de ani, Kristinn Jakobsson a arbitrat pe Steaua în sezonul trecut al Ligii Campionilor, în victoria 3-1 cu Dinamo Tbilisi din al treilea tur preliminar al Ligii Campionilor, pe FC Vaslui în Liga Europa contra echipei Sporting Lisabona, scor 1-0, şi în 2001 tot pe Steaua, în turul doi preliminar al Ligii Campionilor, în victoria înregistrată în Macedonia contra echipei Sloga Jugomagnat, scor 2-1. Partida Celtic Glasgow - Astra Giurgiu, contand pentru etapa a treia a Grupei D a Ligii Europa, se va disputa, joi, de la ora 22.05, pe Celtic Park.

FRF îi cere renta lui Sandu

Federaţia Romană de Fotba (FRF) l-a acţionat în instanţă, la Tribunalul Bucureşti, pe fostul preşedinte Mircea Sandu prin care îi solicită acestuia restituirea sumelor încasate din renta viageră, valoarea de recuperat fiind calculată la 114.736,46 lei. Suma reprezintă banii încasaţi în cinci luni de Mircea Sandu ca preşedinte de onoare al FRF din renta viageră stabilită de membrii Comitetului Executiv, în şedinţa din 5 martie. Plangerea a fost depusă la Secţia a V-a civilă a Tribunalului Bucureşti la 15 octombrie, FRF chemandu-l pe Mircea Sandu nu numai în judecată, dar şi "personal la interogatoriu. În suma de 114.736,46 de lei, pe langă renta viageră intră şi contravaloarea combustibilului, precum şi contravaloarea serviciilor de voce şi date decontate de FRF.

Puşcaş, hat-tricker della Madonnina!

Atacantul echipei Internazionale Milano, George Puşcaş, a marcat trei goluri în partida pe care echipa de tineret a clubului a caştigat-o, duminică, în deplasare, cu scorul de 4-1, în faţa rivalei AC Milan, informează site-ul inter.it. Puşcaş, care a jucat tot meciul, a înscris în minutele 10, 81 şi 88. Celălalt gol al învingătorilor a fost marcat de Camara, în minutul 8. Pentru AC Milan a punctat Vido, în minutul 34, din penalty. În poarta echipei Internazionale Milano s-a aflat romanul Ionuţ Andrei Radu. În lotul de tineret al echipei Internazionale Milano se mai află şi fundaşul Ştefan Răzvan Popa.

Vedeta Mutu, nedorită de nimeni

Directorul clubului Fiorentina, Daniele Prade, a declarat că atacantul Adrian Mutu nu va juca la echipa indiană FC Pune City din cauza unor "probleme birocratice", adăugand că nu s-a pus problema ca romanul să revină la gruparea italiană. "Pe Mutu l-am luat pentru Pune City, dar nu s-a pus niciodată problema să revină la Fiorentina. Au fost nişte probleme birocratice şi totul s-a prăbuşit", a spus Prade, despre jucătorul care a evoluat cinci sezoane la gruparea "viola".Potrivit Times of India, FIFA a respins, la finalul săptămanii, transferul lui Mutu de la Petrolul Ploieşti la FC Pune City. "Mutu s-a aflat sub contract cu clubul Petrolul Ploieşti mult timp după ce perioada de transferuri s-a încheiat, la 31 august. Cererea de transfer trebuia aplicată înainte ca perioada de transferuri să se încheie. Numai jucătorii care şi-au reziliat contractul de comun acord cu clubul înaintea expirării perioadei de transferuri sunt eligibili pentru un nou contract", a anunţat o sursă din cadrul FIFA, conform publicaţiei indiene.


Mai înscrie şi Raţ

Fundaşul Răzvan Raţ a marcat un gol în partida pe care echipa sa, PAOK Salonic, a caştigat-o, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (2-0), în faţa formaţiei Atromitos Atena, în etapa a VII-a a campionatului grec. Raţ, care a jucat tot meciul, a înscris golul doi al gazdelor, în minutul 29. Scorul a fost deschis de Kace, în minutul 27. Pentru oaspeţi a marcat Umbides, în minutul 62. PAOK Salonic a jucat în inferioritate numerică din minutul 76, după eliminarea lui Miguel Vitor.

O victimă a fotbalului

O jucătoare în varstă de 15 ani a încetat din viaţă după ce s-a prăbuşit pe teren, duminică, în timpul unui meci dintr-o ligă din Anglia rezervată echipelor under 16. Sportiva, componentă a echipei Cadley FC, s-a prăbuşit cu puţin înainte de finalul primei reprize, la meciul disputat în localitatea Euxton. Decesul adolescentei a fost pronunţat la spital. "Suntem devastaţi de această veste. Gandurile noastre sunt alături de familia sa, de prietenele sale şi de colegele sale în această perioadă grea", a declarat un purtător de cuvand al Cadley FC. "Nu era nimeni în apropierea fetei în acel moment. Ea s-a prăbuşit brusc pe gazon, undeva între jumătatea terenului şi zona careului. Sunt în fotbal de 40 de ani şi nu am mai văzut aşa ceva. Fotbalul nu mai contează în astfel de momente", a afirmat şi Mick Walsh, antrenorul echipei Euxton Girls, cu care a jucat Cadley FC duminică.


“Libelula” nu mai este

Fosta atletă cehă Miloslava Rezkova, campioană olimpică la săritura în înălţime la Ciudad de Mexico în 1968, a decedat, în noaptea de duminică spre luni, la varsta de 64 de ani. Rezkova a caştigat titlul olimpic la varsta de 18 ani cu o săritură de 1,82 metri, deşi avea o înălţime de doar 1,69 metri, din acest motiv fiind poreclită, în lumea atletismului, ca “libelula”. La un an după victoria sa olimpică, prima după seria Iolandei Balaş la supremaţia probei, Miloslava (Milena) Rezkova, căsătorită Hübnerova, a devenit campioană europeană la Atena. Milena s-a retras din activitate în 1977 şi a devenit antrenoare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.