Sport

Începe Turneul Campioanelor

Ziarul de Vrancea
19 oct 2014 1102 vizualizări
Simona Halep joacă astăzi al doilea meci în grupa roşie de la Singapore contra canadiencei Eugénie Bouchard * din grupa ei mai fac parte Serena Williams şi Ana Ivanovic

Sambătă, la Singapore, s-au tras la sorţi cele două grupe ale Turneului Campioanelor, care încununează evoluţia celor mai bune opt jucătoare din circuitul feminin.O singură jucătoare din acest octet fruntaş al anului 2014 lipseşte, este vorba de chinezoaica Li Na, retrasă din activitate dar ocupantă a locului V în clasamentul WTA. Absenţa lui Li Na explică şi prezenţa Carolinei Wozniacki (nr. 9 mondial) între cele opt participante la turneul de la Singapore.
Conform tragerii la sorţi, Simona Halep (4 WTA, începand de astăzi), face parte din grupa roşie, alături de Serena Williams (SUA, 1 WTA), Eugénie Bouchard (Canada, 7WTA) şi Ana Ivanovic (Serbia, 8 WTA). Din cealaltă grupă, cea albă, fac parte Maria Şarapova (Rusia, 2 WTA), Petra Kvitova (Cehia, 3 WTA), Agnieszka Radwanska (6 WTA) şi Carolina Wozniacki (Danemarca,nr 9 WTA).  La turneu este prezentă şi germana Angelique Kerber (10 WTA) pregătită să ia locul unei concurente în cazul în care se accidentează, acest lucru fiind posibil chiar în timpul competiţiei. În faza grupelor se va juca fiecare cu fiecare, primele două clasate urmand a se califica în semifinale, fază în care cele patru jucătoare se vor întalni “în cruce”. În cazul egalităţii de victorii între două sau mai multe jucătoare, criteriile de calificare sunt date de setaveraj şi chiar “game-average”. Relativ la valoarea celor opt concurente, este greu de estimat dacă grupa roşie este mai convenabilă pentru Simona, sau ar fi fost mai bine să fi fost inclusă în cealaltă grupă, în locul Kvitovei. La o primă ochire, dacă capii de serie (Williams şi Şarapova) au fost inaccesibili pană acum jucătoarei din Constanţa, parcă binomul Radwanska – Wozniacki ar fi fost un pic mai uşor de depăşit decat Bouchard şi Ivanovic.  Wtatennis.com notează că, după "opt luni fenomenale", în care a caştigat turneele de la Doha şi Bucureşti, a ajuns în finala unui turneu de Grand Slam la Roland Garros şi a urcat pe locul 2 WTA, Halep a înregistrat o scădere,"nereuşind să treacă de sferturile de finală la ultimele cinci turnee". "Dar ea are rezultate bune în acest an î şi speră să revină în formă maximă", adaugă site-ul WTA. Pe de altă parte, Simona Halep se arată încrezătoare în şansele ei:  “Sper să îmi recapăt încrederea sută la sută. Am motive să fiu încrezătoare deoarece am jucat foarte bine în acest an - am ajuns în finală la Roland Garros şi am înregistrat şi alte rezultate importante. Dar trebuie să muncesc în continuare în fiecare zi şi să cred că pot juca la un nivel foarte bun", a spus Simona Halep.
Conform tragerii la sorţi a programului competiţiei, astăzi turneul debutează cu primele meciuri din grupa roşie. Serena Williams şi Ana Ivanovic deschid balul de la ora 14:00, iar partida dintre Simona şi Eugénie Bouchard are loc după încheierea acestui joc, nu mai devreme decat ora 16:00.Maine vor avea loc primele partide din grupa albă: Maria Şarapova - Caroline Wozniacki şi Petra Kvitova - Agnieszka Radwanska.
Irina Begu saltă aproape 20 de locuri
Performanţă excelentă pentru Irina Begu, calificată în finala puternicului turneu din categoria Premier 5 de la Moscova (Kremlin Cup. Irina a învins-o cu scorul de 7-6, 1-6, 6-3 în două ore şi jumătate pe Lucie Safarova (Cehia, 17 WTA), într-un meci caracteristic pentru evoluţiile elevei lui Adrian Cruciat din acest turneu. A servit foarte bine în faţa unei jucătoare care excelează la acest capitol, a caştigat tie-break-ul primului set, iar după căderea din setului doi, a reuşit break-ul decisiv la 4-3, în ultimul set în care şi-a caştigat mai greu serviciile decat adversara. Ultimul obstacol al Irinei a fost rusoaica Anastasia Pavliucenkova (30 WTA), care a caştigat cu 6-2, 6-2 semifinala cu revelaţia turneului Katerina Siniakova (Cehia, 128 WTA). Rusoaica s-a întalnit o singură dată cu Irina, într-o perioadă foarte proastă pentru jucătoarea noastră, pe care a învins-o cu 6-2, 6-2 la Seul în 2013. În finala de ieri, Anastasia a caştigaf cu 6-4, 5-7, 6-1, Irina “mutandu-şi” din păcate momentul de cădere în setul decisiv. Meciul a durat două ore şi 29 de minute. Participarea în finala de simplu de la Moscova este cea mai importantă performanţă din cariera Irinei Begu, care are un singur titlu WTA, în 2012, la Taşkent (220 mii dolari). Ea mai are în palmares patru titluri la dublu, dintre care două în acest an. În urma acestui succes, Irina Begu va urca de pe locul 61 pe locul 42 în topul WTA.
Finală ATP: Andy Murray (Marea Britanie) – David Ferrer (Spania) 5-7, 6-2, 7-5 la Viena; Maric Cilic (Croaţia) – Roberto Bautista (Spania) 6-4, 6-4 la Moscova
Finală WTA: Annika Beck (Germania) – Barbora Zahlavova (Cehia) 6-2, 6-1 la Luxemburg.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.