Sport

Du-te Chipciu, du-teeee!

Ziarul de Vrancea
1 oct 2014 639 vizualizări
Steaua joacă un meci foarte greu în Liga Europa pe terenul echipei Dinamo Kiev, de care o leagă amintiri frumoase * la Giurgiu, Astra întalneşte pe FC Salzburg într-un meci de reabilitare după înfrangerea de la Zagreb

Dinamo Kiev – Steaua, grupa J (ora 20:00, DigiSport 1, Dolce Sport 1)
 “Du-te, Dică, du-teeee!”, fraza comentatorului TV Mihai Mironică într-un meci celebru de altădată (2006) cand Steaua a învins Dinamo la Kiev cu 4-1, într-o grupă de Champions League. Cu alţi (aproape) 20 de ani în urmă, arena princiară din Monaco găzduia Supercupa Europei, caştigată de Steaua cu 1-0 printr-un magnific gol înscris de Gică Hagi. Şi Dinamo Kiev, ani în şir echipa fanion a Ucrainei, a avut momentele sale de istorie în faţa Stelei, cum a fost un 4-2 obţinut în Ghencea, în 2001. Dar acum, toate astea sunt “tempi passati”. Nici Steaua lui Gîlcă, nici Dinamo-ul lui Rebrov (autorul golului kievenilor în partida cu “du-te Dică”) nu au prins grupele Ligii celei mari şi se luptă pentru calificare dintr-o grupă de Europa League. La cum au decurs meciurile din prima rundă, se pare că cele două combatante vor merge mană în mană în primăvara europeană: Steaua a zdrobit Aalborg, campioana Danemarcei cu 6-0 (ce a fost înainte de goluri numai Arlauskis şi toată Romania ştie), iar Dinamo s-a impus pe terenul echipei Rio Ave (un fel de Astra a campionatului lusitan) cu 3-0. Totuşi, punctele sunt puncte, iar surprizele apar la tot pasul aşa că meciul se joacă.
Nu e un secret: Steaua are probleme mari vizavi de confruntarea de pe “Olimpiiski”. Mai ales pe flancuri acolo unde ucrainenii vin cu arme de temut: olandezul Lens (Piţurcă ştie ce-a pătimit cu naţionala de la acesta) şi puternicul Iarmolenko, cărora Gîlcă nu prea ştie ce să-i opună: pe dreapta, Rîpă, cam tras... pe dreapta în ultima vreme, sau improvizaţia Papp, în condiţiile în care mijlocaşul Adi Popa este categoric incert. Pe stanga, Latovlevici, cam aerian în ultima vreme, iar Tănase este refăcut dar nu poate fi folosit titular, la fel ca şi Rusescu. Şi după cum spun cei avizaţi, benzile sunt motoarele care alimentează varful de clasă Mbokani, cumpărat cu bani grei din Belgia. În concluzie, Steaua nu pleacă cu prima şansă la Kiev, dar cu determinare poate spera la un rezultat bun.

Dinamo Kiev: Şovkovski – Danilo Silva, Vida, Haceridi, Sidorciu – Lens, Belhanda, Gusev, Iarmolenko – Mbokani, Kriveţ. Antrenor: Serhi Rebrov
Steaua: Arlauskis – Papp, Varela, Szukala, Latovlevici – Prepeliţă,  Breeveld – Chipciu, Sînmărtean, Parvulescu – Keşeru. Antrenor: Constantin Gîlcă.
Arbitru: Robert Schörgenhofer (Austria).

* Astra Giurgiu – FC Salzburg  (ora 22:05 DigiSport, Dolce Sport)
După acel 1-5 coşmaresc de la Zagreb, multă lume este tentată să îngroape şansele Astrei la primăvara europeană. Nimic mai fals. Înfrangerea rămane doar o înfrangere, a fost înregistrată în deplasare, iar golaverajul contează prea puţin. Pentru ca şansele să se menţină în continuare, este necesar ca Astra să ia puncte şi să înceapă chiar împotriva “taurilor” din Salzburg, echipă clasată pe locul II în clasamentul austriac, după o victorie cu 2-1 în fief-ul Rapidului vienez). În plus, nici trupa austriacă nu poate fi mulţumită de remiza de pe teren propriu (2-2) în faţa Celticului (o formaţie umilită de alde Legia Varşovia şi Maribor), aşa că se aşteaptă o replică puternică pentru elevii lui Daniel Isăilă. Principala vedetă a echipei este spaniolul Soriano, ajutat de caţiva internaţionali austrieci cu vechi state de serviciu.
Astra: Lung – Pliatsikas, Ben Youssef, Rus, Morais – Laban, Yahaya – Enache, Budescu, William – Fatai. Antrenor: Daniel Isăilă
Salzburg: Gulacsi – Lazaro, Ramlho, Ilsanker, Schmitz – Kampl, Keita, Leitgeb , Sabitzer – Alan, Soriano. Antrenor: Adolf Hütter.
Arbitru: Libor Kovarik (Cehia).



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.