Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Pustai îl schimbă pe Falub

Ziarul de Vrancea
30 sep 2014 503 vizualizări
Tehnicianul Cristian Pustai este noul antrenor al echipei ASA Targu Mureş, el înlocuindu-l în funcţie pe Adrian Falub, care şi-a reziliat de comun acord contractul cu conducerea clubului, a anunţat, ieri, site-ul oficial al grupării ardelene.

Cristian Pustai a declarat că îşi doreşte ca ASA Targu Mureş să aibă acelaşi parcurs şi în cele opt etape rămase pană la finalul turului Ligii I. "Am ales Targu Mureş pentru că aici eu mă simt ca acasă, de la Mediaş fiind 45 de minute de mers cu maşina. Despre echipă şi despre obiective mă voi pronunţa puţin mai încolo. Pană acum au avut un parcurs foarte bun. Trebuie să-i mulţumesc lui Adi Falub, pentru munca sa, împreună cu echipa au făcut 15 puncte. Să sperăm că şi în cele 8 etape rămase din tur, în care vom întalni echipe din prima parte a clasamentului, vom menţine acelaşi parcurs bun", a afirmat tehnicianul.

Ungurii vin cu toate vedetele

Atacanţii Adam Szalai, Balazs Dzsudzsak şi Zoltan Stieber se află printre cei 24 de jucători convocaţi de antrenorul interimar al reprezentativei Ungariei, Pal Dardai, pentru partida cu Romania, din preliminariile Campionatului European din 2016. Mijlocaşul defensiv Adam Pinter (Levadiakos) nu a fost convocat pentru partida cu Romania din cauza unei accidentări. Pentru meciurile cu Romania şi Insulele Feroe, selecţionerul J. Varga, K.Simon, Juhasz, Vancza, Korcsmar, Kadar, Thomas (fundaşi), A.Simon, Kalmar, Tözser, Gera, Kovacs (mijlocaşi), Lovrencsics, R.Varga, Dzsudzsak, Gyurcso, Stieber, Szalai, Priskin, Nikolics (atacanţi).Prima reprezentativă a Romaniei întalneşte la 11 octombrie, de la ora 19.00, pe Arena Naţională, selecţionata Ungariei.

Partide de verificare pentru handbalistele tricolore

Naţionala de handbal feminin a Romaniei va juca patru meciuri amicale, cu Ungaria şi Rusia, în cadrul stagiului de pregătire care începe sambătă, la Oradea, antrenorul Gheorghe Tadici convocand 28 de jucătoare. Naţionala antrenată de Gheorghe Tadici se va reuni, sambătă, la Oradea, selecţionerul convocand 28 de jucătoare. Dintre acestea vor absenta şapte de la HCM Baia Mare, care va disputa, duminică, meciul cu liderul CSM Bucureşti, în devans la etapa a IX-a a Ligii Naţionale, dar şi Cristina Neagu, handbalista de la Buducnost urmand să facă joncţiunea cu lotul în 6 octombrie.  Jucătoarele se vor pregăti pe plan local, urmand să fie împărţite în loturile A şi B, ambele avand programate meciuri amicale. Astfel, în 8 octombrie, la Debrecen, Romania A va juca cu Ungaria, iar în 11 octombrie, cu Rusia, la Oradea, în timp ce Romania B are şi ea două meciuri amicale cu Rusia, tot la Oradea, în 10 şi 12 octombrie.

Suporteri criminali

Guvernul elen a anunţat  că în Grecia nu va avea loc niciun meci oficial în sporturile de echipă la sfarşitul acestei săptămani, în memoria suporterului care a încetat din viaţă după ce a fost bătut de alţi fani. Kostas Katsoulis, în varstă de 46 de ani, fan al formaţiei Ethnikos, a încetat din viaţă, luni, la un spital din Atena, la două săptămani după ce a fost bătut de fanii altei echipe la un meci din liga a treia greacă, în Creta. Katsoulis fost atacat, alături de mai alţi susţinători cu care se deplasase la meci, de aproximativ 30 de suporteri ai echipei Irodotos. Această decizie vizează în special meciurile din campionatul de fotbal al Greciei, între care se numără şi derbiul PAOK - Olympiakos, două partide din Cupa Greciei la baschet, meciuri din eşaloanele inferioare la fotbal şi campionatele feminine de baschet şi de handbal.

Kempes are grave probleme cardiace

Fostul internaţional argentinian Mario Kempes, campion mondial în 1978, a declarat la un post de televiziune din Argentina că va fi supus astăzi, în Statele Unite ale Americii, unei operaţii de triplu bypass. "Arterele mele sunt înfundate în proporţie de 80 la sută. Medicii au fost uimiţi, nu înţeleg cum am putut să trăiesc pană acum", a spus Kempes, aflat într-o clinică din Connecticut. Mario Kempes, în varstă de 60 de ani, făcea analizele necesare înaintea unei intervenţii chirurgicale la şold cand s-a constatat că trebuie să fie operat pe cord.

portivă malaysiană dopată

Sportiva malaysiană Tai Cheau Xuen, medaliată cu aur la wushu, a fost exclusă de la Jocurile Asiei după ce a fost depistată pozitiv, acesta fiind al treilea caz de dopaj de la competiţia din Coreea de Sud. Tai, în varstă de 24 de ani, a fost depistată pozitiv cu sibutramină la un control făcut la 20 septembrie, după ce a caştigat prima medalie de aur pentru Malaysia la Jocurile Asiei de la Incheon. "Concurenta a fost descalificată din competiţia de wushu şi de la Jocurile Asiei, acreditarea sa a fost anulată şi medalia a fost retrasă", se arată într-un comunicat al Consiliului Olimpic al Asiei, dat publicităţii după ce analiza eşantionului B a confirmat rezultatul de la testarea eşantionului A. Săptămana trecută, de la Jocurile Asiei au fost excluşi fotbalistul Hurshed Beknazarov (Tadjikistan), în varstă de 20 de ani, depistat pozitiv cu metilhexaneamină şi jucătoarea de soft tenis Yi Sophany (Cambodgia), 19 ani, depistată pozitiv cu sibutramină.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.