Sport

Moroşanu, în finala Superkombat

Ziarul de Vrancea
29 sep 2014 859 vizualizări
Luptătorul supranumit “Moartea din Carpaţi” l-a învins pe olandezul Brian Douwes în barlogul său şi s-a calificat în bătălia de la Milano

Luptătorul roman Cătălin Moroşanu şi-a asigurat calificarea în marea finală a circuitului Superkombat, ce va avea loc pe 22 noiembrie la Monza Arena din Milano, după ce l-a învins pe Brian Douwes în al cincilea Mare Premiu Mondial din acest an, organizat la Almere, în Olanda. În meciul vedetă al celei mai importante gale de pe teritoriul Olandei din ultimii trei ani, Moroşanu a dominat confruntarea cu olandezul Douwes în toate cele trei reprize, iar arbitrii-judecători au decis în unanimitate victoria pentru sportivul originar din Iaşi, care a obţinut astfel al treilea succes din 2014.  "E o victorie importantă pentru mine, mai ales că în ultimii doi ani am absentat de la finală. Mă bucur şi pentru faptul că voi lupta pentru prima dată în Italia, acolo unde există o comunitate mare de romani şi sper să am parte de susţinere cel puţin la fel ca cea din Olanda, unde galeria noastră a fost numeroasă", a spus Moroşanu.

În cadrul primei galei produse de Eduard Irimia în ţara Lalelelor a luptat şi elevul lui Ciprian Sora, Cristian Spetcu. Acesta a terminat la egalitate cu tunisianul Hamza Soesie la capătul a patru runde. Finala turneului piramidal la categoria grea a fost caştigată de marocanul Tarik Khbabez, cel care ar putea să-i fie chiar adversar lui Moroşanu în finala de la Milano.  La evenimentul deschis de Bogdan Vlădău cu melodia "Time to move" şi transmis în direct în 90 de ţări au fost prezenţi aproximativ 3.000 de spectatori, printre care şi triplul campion mondial Remy Bonjasky.

Pentru Superkombat urmează a doua gală consecutivă organizată în străinătate, pe 25 octombrie, la Geneva (Elveţia), unde va avea loc Final Elimination. Capul de afiş va fi confruntarea dintre Andrei Stoica şi spaniolul Moises Baute pentru titlul mondial. După Moroşanu, în marea finală de la Milano ar putea ajunge şi Bogdan Stoica, singurul roman prezent în meciurile eliminatorii de la Geneva.  (AGERPRES)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.