Sport

Victorie clară în campionat pentru echipa de futsal

Dan Chiriac
22 sep 2014 929 vizualizări
Progresul Focşani - Clujana Cluj 9-2 (2-0), în liga întai de futsal u focşănenii s-au distanţat pe tabelă în actul secund u în pauza meciului a fost organizată o tombolă, caştigată de doi fotbalişti prezenţi în tribune u Progresul a şters impresia lăsată în prima etapă

Echipa de futsal Progresul Focşani a reuşit duminică seara să obţină primele puncte în liga întai şi a şters impresia negativă lăsată în prima rundă. Elevii lui Petrache Gurguiatu şi Elvis Ilaş au întalnit cel mai accesibil adversar din campionat, motiv pentru care, victoria era cuvantul de ordine. Chiar dacă au un lot tanăr, jucătorii s-au mobilizat şi au obţinut prima victorie în campionat. Întâlnirea a început cu un gol rapid al focşnenilor reuşit printr-un şut sec, pe centru al lui Bălosu: 1-0. Apoi jocul a curs într-un echilibru evident, cu ratări la ambele porţi, rupt de gazde care au mai înscris o dată prin Oltianu, în minutul 13. Până la pauză, clujenii au risipit câteva situaţii limpezi de gol, sau au fost opriţi de portarul  Borş, cu intervenţii salvatoare. În partea a doua a meciului, Clujana, care şi în prima repriză jucase cu un portar improvizat, a intrat pe teren cu fostul portar ca jucător de câmp şi cu alt portar improvizat. A fost maniera sa de a forţa în, practic, cinci jucători de câmp, poarta focşăneană. Au şi reuşit să marcheze, în minutul 21, prin Vlăduţ Pavel şi s-au menţinut în atac încă şase minute, timp în care fotbaliştii Progresului au reuşit să menţină avansul de un gol. Din minutul 7, când Mănăilă a şutat violent pe centru şi a înscris pentru 3-1, a urmat o serie de încă şapte goluri focşănene. Au marcat pentru focşăneni Bălosu, în minutul 28,  Ilaş, în minutele 29, 35 şi 36 din nou Mănăilă, în minutul 34, iar ultimul gol al gazdelor a fost reuşit de Stratulat. Scorul a fost înschis de clujeni în minutul 39 prin Pavel. Progresul a obţinut o victorie reconfortantă pentru jucătorii săi, care vor fi înţeles că pot mult mai mult decât credeau, ca şi pentru susţinătorii echipei care aşteaptă ca la tinereţea echipei să se adauge calitate a jocului şi rezultate bune, cel puţin cu echipele din partea a doua a clasamentului.

Tombolă şi program de meci

Conducerea echipei a organizat o tombolă pentru spectatori, în pauză dintre reprize fiind desemnaţi câştigătorii – întâmplător, tinerii fotbalişti Florin Dascălu şi Marius Pascu. Pentru întâlnirea cu Clujana, oficialii Progresului au tipărit un program ilustrat, conţinând informaţii despre programul echipei în turul campionatului, lot şi obiectiv de performanţă, ca şi despre susţinători: Consiliul Local Focşani, Primăria Focşani, DJTS Vrancea şi un număr important de sponsori. Meciul dintre Progresul Focşani şi Clujana Cluj a fost condus de Ionuţ Nacu – Roman şi Vlad Ciobanu – Iaşi. Observator a fost Silviu Donţu – Galaţi. Progresul avea nevoie de cele trei puncte pentru a şterge impresia insuccesului din prima etapă, 2-8, la Reşiţa. Progresul a jucat cu: Valentin Borş, Marius Crăciun – Florentin Mănăilă, Laurenţiu Bălosu, Marian Ungureanu, Bogdan Stratulat, Sergiu Sava, Marian Oancea, Adrian Oltianu, Elvis Ilaş, George Duca. Clujana: Mikloş Tamaş, Paul Câmpean, Vlăduţ Pavel, Flaviu Cătinean, Cosmin Mărginean, Ioan Timiş, Marian Acatrinei, Mihai Lupoian. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.