Sport

Monica a cucerit Cantonul

Ziarul de Vrancea
21 sep 2014 522 vizualizări
Niculescu a caştigat finala de la Guangzhou în faţa franţuzoaicei Alizé Cornet

Monica Niculescu şi-a desăvarşit comportarea excelentă la turneul de 500 mii de dolari de la Guangzhou (fost Canton), caştigand într-o oră şi 44 de minute finala cu jucătoarea franceză Alizé Cornet (22 WTA), a doua favorită a turneului. Începutul de partidă a aparţinut franţuzoaicei care a avut un break în faţă, dar de la 4-2, Alizé n-a mai realizat niciun game, căzand atat fizic, cat şi psihic. În urma acestui succes, Monica va primi 280 de puncte WTA, cu care va urca de pe locul 60 pe 41 în clasamentul mondial. Din cauza acestei finale la care nu se aştepta, Monica Niculescu nu s-a putut prezenta la calificările puternicului turneu de la Wuhan, unde ar fi trebuit să joace în primul tur cu jucătoarea cehă, Kristyna Pliskova. Ea va juca la dublu, împreună cu Raluca Olaru şi va avea ca adversară în primul tur perechea Jarmila Gajdosova / Ajla Tomljanovic (Australia / Croaţia).
"Am fost foarte bucuroasă cand s-a terminat meciul, pentru că era foarte cald şi umiditatea mare. Dar a fost extraordinar pentru mine să termin astfel. Am foarte multe emoţii acum, simt în mare parte bucurie şi încredere. Este al doilea meu titlu WTA şi este o senzaţie extraordinară", a spus Monica Niculescu, care a vorbit şi despre Li NA: “Este trist că Li Na se retrage, însă a avut o carieră frumoasă şi chiar nu este uşor să îţi revii după atat de multe operaţii la genunchi. Ne va fi dor de ea. Sper să o văd la turnee. Este foarte amuzantă. O fată extraordinară. A fost o onoare să joc împotriva ei înainte de retragere".Monica Niculescu se află la al doilea titlu din carieră, după ce în 2013 s-a impus la turneul de la Florianopolis. Ea a mai jucat două finale la Luxembourg, ambele pierdute, în 2011 şi 2012.  Monica Niculescu este a şasea reprezentantă a Romaniei care a caştigat mai mult de un titlu WTA, după Virginia Ruzici, Irina Spîrlea, Ruxandra Dragomir, Alexandra Dulgheru şi Simona Halep.
* Un alt succes al tenisului romanesc a fost obţinut în turneul de la Seul (500.000 $). Irina Begu, împreună cu jucătoarea spaniolă Lara Arruabarrena, a obţinut  victoria finală. Ele au profitat de abandonul în semifinale al perechii Maria Kirilenko/Yanina Wickmayer (Rusia/Belgia), la scorul de 7-5 pentru Irina şi Lara, iar în finală au dispus cu 6-3, 6-3 de cuplul Mona Barthel/Mandy Minella (Germania/Luxemburg). Proba de simplu a turneului de la Seul a fost caştigată de Karolina Pliskova (Cehia, 32 WTA), care a trecut, în finală, cu scorul de 6-3, 6-7 (5), 6-2, de Varvara Lepcenko (SUA). Turneul WTA de la Tokyo a fost caştigat de Ana Ivanovic (10 WTA), care a învins-o cu 6-2, 7-6 pe Caroline Wozniacki (9). Ana Ivanovic, în varstă de 26 de ani, a caştigat al 23-lea turneu din carieră şi al patrulea în acest an.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.