Sport

Baschetbaliştii au caştigat festivalul din Piaţa Unirii

Dan Chiriac
21 sep 2014 727 vizualizări
Focşănenii au învins în finală pe Preventis Iaşi

“Minibaschet în piaţă”, turneul care a adus în Piaţa Unirii din Focşani de vineri până duminică, inclusiv, şase echipe de copii şi organizat de CSM Focşani 2007 şi Liceul cu Program Sportiv Focşani, cu sprijinul Consiliului Local şi al Primăriei Focşani, precum şi al mai multor sponsori, s-a încheiat cu victoria  echipei focşănene. Au fost trei zile de frumos spectacol sportiv, de ieşire în lume a micuţilor baschetbalişti din Iaşi, Galaţi, Buzău, Brăila şi Focşani, răsplătiţi cu generozitate de numeroşii focşăneni care i-au privit, i-au încurajat, pe unii i-au admirat pentru reuşitele tehnice. Iar duminică s-au adăugat demonstraţia de virtuozitate şi graţie a gimnastelor de la CSS Gimnastică Focşani şi focurile de artificii din final. A fost o sărbătoare a sportului venit la întâlnirea cu publicul la el acasă şi o invitaţie la sport pentru mici şi mari. Din păcate, foarte mulţi dintre profesorii de educaţie fizică şi sport din municipiu nu au venit să asiste la competiţie şi, implicit, nici elevii lor nu au fost să vadă frumuseţea baschetului şi a întrecerii din Piaţă. Duminică, în ziua finalelor, în urma unor partide foarte disputate, în care antrenori şi jucători au pus pasiune şi dorinţă de victorie, ca şi în zilele anterioare, de altfel, a fost stabilit clasamentul final, astfel:
1 – CSM 2007 LPS Focşani
2 – Preventis Iaşi
3 – CSS Buzău
4 – LPS Galaţi
5 – Phoenix Galaţi
6 – Cuza Sport Brăila
În finala mare, CSM 2007 LPS Focşani a dispus de Preventis Iaşi cu 54-26 după ce, la pauza mare, scorul era 22-17. Pentru CSM 2007 LPS Focşani au jucat: Denis Miron, Paul Lavric, Dragoş Cristea, Teodor Lavric, Octavian Cioruţă, Valeriu Dima, David Antonescu, Eric Stanciu, ştefan Modreanu, Filip Răducan, Teodor Crăciun, Bogdan Stoian, Iulian David. Antrenor, profesor Petruţ Mihai
Organizatorii au desemnat echipa turneului, în următoarea componenţă: Miron, Stanciu, Antonescu, toţi de la CSM 2007 LPS Focşani, Jilavu, de la CSS Buzău şi Strătilă, de la Preventis Iaşi. Cel mai tehnic jucător al competiţiei a fost desemnat Octavian Cioruţă, de la Focşani, cel mai bun recuperator – Grosu, de la LPS Galaţi, cel mai de perspectivă jucător – Matei Lupuşoară de la LPS Galaţi. Cel mai bun marcator al turneului a fost Mihai Gavrilescu de la Iaşi.
Premierea a fost făcută de consilierul local Aurel Bâcu, directorul DJTS Vrancea, Daniel Gongu, inspectorul şcolar pentru educaţie fizică şi sport, Ionel Ambrosie, directorul CSM Focşani 2007, Marian Rădulescu şi, din partea Federaţiei Române de Baschet, de Ioan Constantin. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Părinte, acum 3475 zile, 15 ore, 42 minute, 13 secunde
Felicitari copiilor si antrenorilor care au fost prezenti la acest frumos turneu de minibaschet. Cinste Campionilor! Mai multe imagini de la turneu pe pagina de Facebook Juniori baschet CSM LPS citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.