Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Am urcat un loc în clasamentul FIFA

Ziarul de Vrancea
18 sep 2014 470 vizualizări
Echipa naţională a Romaniei a urcat o poziţie şi se află pe locul 26, cu 837 de puncte, în timp ce Ungaria, viitoarea adversară în prelimianriile Euro-2016, a coborat 20 de poziţii, pană pe 54, în clasamentul FIFA Coca-Cola, dat publicităţii, joi.


Celelalte adversare ale Romaniei din preliminariile Campionatului European din 2016 ocupă următoarele poziţii: Grecia - 14 (în coborare o poziţie - 1.052 de puncte), Finlanda - 65 (în coborare zece poziţii - 498 de puncte), Irlanda de Nord - 71 (în urcare 24 de locuri - 435 de puncte) şi Insulele Feroe - 179 (în urcare 4 poziţii - 67 de puncte). Selecţionata Germaniei se menţine pe prima poziţie în această ierarhie, urmată de Argentina şi Columbia, care a depăşit Olanda.

Selecţionerul Ungariei a fost demis

Selecţionerul Ungariei, Attila Pinter, a fost demis de Federaţia Maghiară de Fotbal, în urma rezultatelor slabe înregistrate de prima reprezentativă, el fiind înlocuit de Pal Dardai, care va fi interimar la meciurile din acest an, inclusiv la cel cu Romania, informează forul ungar. Dardai, 38 de ani, se află la prima experienţă ca antrenor. El a evoluat 14 ani ca jucător la Hertha Berlin şi are 61 de selecţii în naţională. Pinter fusese numit în funcţie la 19 decembrie 2013 şi, sub conducerea sa, Ungaria a înregistrat două victorii, un egal şi două înfrangeri.  Ultimul eşec a fost la începutul acestei luni, în singurul meci oficial cu Pinter pe bancă, scor 1-2, pe teren propriu, cu Irlanda de Nord, în Grupa F a preliminariilor Euro-2016, din care face parte şi Romania. Romania va întalni Ungaria, la 11 octombrie, pe Arena Naţională.

Se retrage Li Na

Campioana chineză la tenis Na Li, pe locul 6 WTA în acest moment, îşi va anunţa, vineri, retragerea din activitatea sportivă, informează postul public de televiziune CCTV. În varstă de 32 de ani, caştigătoarea de la Roland Garros Potrivit CCTV, care citează o sursă din anturajul sportivei, Na Li îşi va anunţa retragerea, vineri, într-o conferinţă de presă. După victoria obţinută în ianuarie la Australian Open, jucătoarea chineză, fostă numărul 2 mondial, a declarat forfait, la finalul lunii iulie, pentru turneele de la Montreal, Cincinnati şi US Open, din cauza unei accidentări la genunchi. Sportiva spera să revină în competiţii la Wuhan, oraşul ei natal, din centrul Chinei, sau la Beijing, în a doua jumătate a lunii septembrie. Li Na a caştigat nouă turnee la simplu şi premii în valoare totală de 16,7 milioane de dolari, fiind prima jucătoare de tenis din Asia care cucereşte un titlu de Grand Slam.

Xavi, egalul lui Raul

Mijlocaşul echipei FC Barcelona, Xavi Hernandez, titular în partida cu APOEL Nicosia, l-a egalat pe fostul atacant al formaţiei Real Madrid, Raul Gonzalez, la numărul de meciuri jucate în grupele Ligii Campionilor, cei doi aflandu-se pe prima poziţie cu 142 de prezenţe, informează site-ul UEFA. Xavi a caştigat de trei Liga Campionilor cu FC Barcelona.

Schimburi de fumigene pe “Olimpico”

Cel puţin doi suporteri ai echipei ŢSKA Moscova au fost spitalizaţi, în capitala Italiei, în urma incidentelor violente care au avut loc în tribune, miercuri, înainte şi după meciul cu AS Roma, din prima etapă a grupelor Ligii Campionilor. Potrivit ediţiei online a cotidianului Gazzetta dello Sport, unul dintre răniţi a primit o lovitură de cuţit în stomac, dar viaţa lui nu este în pericol. Celălalt a fost lovit la cap cu o sticlă. Poliţia a intervenit în sectoarele ocupate de fanii ruşi pentru a-i calma pe cei mai violenţi dintre aceştia.  Spre finalul partidei, caştigată de AS Roma cu scorul de 5-1, suporterii echipei din Moscova au început să arunce cu fumigene înspre tribuna vecină, ocupată de susţinătorii formaţiei italiene, care le-au retrimis către ruşi. Forţele speciale au intervenit pentru a restabili ordinea, folosind bastoanele din dotare.

Accident mortal cu motocicleta

Fostul internaţional ucrainean Andrei Gusin a decedat, ieri, la varsta de 41 de ani, în urma unui accident de motocicletă, a anunţat site-ul oficial al UEFA. Gusin a pierdut controlul motocicletei într-o curbă pe Motodromul Ciaika din Kiev. Fostul mijlocaş de la Dinamo Kiev, care era căsătorit şi avea trei băieţi, a murit pe loc. Andrei Gusin a caştigat şapte titluri de campion şi patru Cupe ale Ucrainei cu Dinamo Kiev, alături de care a ajuns pană în semifinalele Ligii Campionilor în 1999. El a mai evoluat în cariera sa la formaţiile  Karpatî Lvov, Krîlia Sovetov Samara şi Saturn Moskovskaia Oblast. Gusin a marcat şase goluri în 71 de meciuri jucate la naţionala Ucrainei.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.