Sport

Monica Niculescu avansează la Guangzhou

Ziarul de Vrancea
17 sep 2014 869 vizualizări
jucătoarea romană va juca în sferturi * Irina Begu, în semifinale de dublu de la Seul

Monica Niculescu a mai trecut un tur la turneul de tenis de la Guangzhou (China). În turul II ea a învins-o cu 6-2, 6-2 pe japoneza Misaki Doi (88 WTA),  într-un meci care a durat o oră şi jumătate. Monica a ajuns în sferturile turneului dotat  cu premii în valoare totală de 500.000 de dolari, unde o va întalni pe portoricana Monica Puig (61), aceasta eliminand-o pe chinezoaica Zhang Ling (220) cu 6-4, 6-4. Calificarea în sferturi a determinat-o, probabil, pe Monica să renunţe la dublu, acolo unde era deja calificată în turul II, împreună cu Eliţa Kostova (Bulgaria), abandon de care au beneficiat slovena Andreja Klepac şi spaniola Maria Teresa Toro. În acelaşi turneu, cuplul romano-israelian Raluca Olaru/Shahar Peer (Romania/Israel), cap de serie numărul 4, a fost eliminat cu scorul de 3-6, 1-6, 5-10, în 90 de minute de către Chuang Chia Jung şi Lian Chen (Taiwan / China).
* În turneul de 500.000 de dolari de la Seul, Irina Begu, cu Lara Arruabarrena (Spania) s-a calificat în semifinale, după victoria cu 6-2, 6-2 în faţa perechii cuplul Alexandra Panova/Heather Watson (Rusia/Marea Britanie). În semifinală, Irina şi Lara vor întalni perechea Maria Kirilenko/Yanina Wickmayer (Rusia/Belgia), sau cuplul Han Xinyun / Christina McHale (China / SUA) cu 6-4, 6-4.
* Jucătoarea cehă Nicole Vaidisova, care s-a retras din activitate în 2010, la 20 de ani, a revenit cu o victorie pe terenul de tenis, impunandu-se, miercuri, cu scorul de 6-3, 6-4, în faţa sportivei Sesil Karatanceva din Kazahstan, locul 191 WTA, în primul tur al unei competiţii ITF din SUA. Vaidisova a fost între 2004 şi 2009 unul dintre cele mai promiţătoare tinere talente din circuit. Semifinalistă la Australian Open (2007) şi la Roland Garros (2006) şi caştigătoare a şase turnee WTA, dintre care trei în trei săptămani, şi a unor premii în valoare totală de 2,74 de milioane de dolari, Vaidisova a decis în martie 2010 să se retragă, invocand lipsa motivaţiei. Ea a ocupat cea mai înaltă poziţie în ierarhia jucătoarelor profesioniste - locul 7, la 14 mai 2007, cand avea 18 ani, după ce pătrunsese în Top 10 WTA cu un an înainte. Nicole Vaidisova a caştigat primul său titlu WTA în 2004, la Vancouver, la 15 ani şi trei luni. Căsătorită cu Radek Stepanek în iulie 2010, cei doi au divorţat în iunie 2013.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.