Sport

Bellu şi Bitang au părăsit lotul de gimnastică

Ziarul de Vrancea
15 sep 2014 854 vizualizări
Brusc, frustările de la alegerile de la COSR au răbufnit din nou * demisia cuplului de antrenor vine cu puţin timp înaintea Mondialelor din China

Antrenoarea Mariana Bitang a declarat, ieri, agenţiei MEDIAFAX, că ea şi Octavian Bellu nu mai sunt antrenori coordonatori ai lotului olimpic feminin de gimnastică, astfel că nu vor însoţi delegaţia Romaniei la Campionatele Mondiale de la Nanjing (China), competiţie care va începe în 3 octombrie. "După Campionatele Europene, după luna iunie, calitatea noastră de antrenori coordonatori a încetat. Este o decizie definitivă. încercăm să mai ajutăm cum putem, am făcut cat am putut", a declarat Mariana Bitang, pentru MEDIAFAX. Bitang şi Bellu vor continua însă implicarea în parteneriatul public-privat dintre OMV Petrom şi gimnastica feminină, conform contractului care a fost semnat în primăvara acestui an, suma donată de sponsor fiind de 2,5 milioane de euro pentru dezvoltare şi selecţie la nivelul copiilor, în intervalul 2014-2016. Printre prevederile acestui proiect se numără şi selecţionarea a circa 150 de copii din toată ţara, cu varste între 5 şi 9 ani, care vor intra în pregătire în şase centre regionale: Bucureşti (cluburile Steaua şi Dinamo), Deva, Oneşti, Timişoara şi Constanţa.
Echipa Romaniei, formată din gimnastele Larisa Iordache, ştefania Stănilă, Andreea Munteanu, Ana Maria Ocolişan, Silvia Zarzu, Paula Tudorache şi rezerva Ioana Nicoară, va participa la Campionatele Mondiale de la Nanjing (China), între 3 şi 12 octombrie, potrivit înscrierilor nominale anunţate de forul internaţional de profil (FIG). Gimnastele tricolore vor fi însoţite de staful tehnic format din Lăcrămioara Moldovan, Lucian Sandu şi Cristian Moldovan, conform unei informări a Federaţiei Romane de Gimnastică, lucru confirmat şi de preşedintele FRG, Adrian Stoica, Lucian Sandu fiind şeful delegaţiei. " Nu putem numi antrenori principali acum, pană la Mondiale timpul este foarte scurt. Vom avea o şedinţă după Campioantele Mondiale şi vom vedea", a spus Adrian Stoica. Întrebat dacă mai are speranţe că antrenorii coordonatori Octavian Bellu şi Mariana Bitang se vor răzgandi în privinţa renunţării la pregătirea lotului, Stoica a spus: "Nu depinde doar de mine, însă de ei depinde sută la sută. Se mai pot întampla nişte lucruri între timp, dar asta nu putem şti de acum. Cred că mai au nevoie de linişte o perioadă".
După alegerile din 29 mai pentru funcţia de preşedinte al COSR, caştigate de Alin Petrache şi la care a candidat şi Octavian Bellu, antrenorul lotului de gimnastică declara, pentru MEDIAFAX, că se gandeşte dacă va continua să antreneze echipa Romaniei, precizand că dacă este prea bătran pentru a ocupa funcţia de preşedinte al COSR atunci este prea bătran şi pentru a mai munci în sală. În 30 mai, antrenorul coordonator al lotului feminin de gimnastică, Octavian Bellu, şi antrenoarea Mariana Bitang şi-au depus demisiile din Comitetul Olimpic şi Sportiv Roman prin e-mail.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.