Sport

Ungur şi-a spălat păcatele

Ziarul de Vrancea
14 sep 2014 545 vizualizări
Deşi a fost condus cu 0-5 în primul set, primul tenisman din echipa de Cupa Davis a Romaniei a adus punctul victorios în faţa reprezentativei Suediei

După prima zi a întalnirii de Cupa Davis dintre Romania şi Suedia, astfel că sambătă lupta pentru menţinerea în Grupa I Euro-Africană s-a reluat, practic, de la zero, cu partida de dublu. Romania a participat cu o echipă foarte valoroasă individual, Florin Mergea / Horia Tecău, chiar dacă cei doi evoluează foarte rar împreună. La suedezi, în lipsa lui Robert Lindstedt (care este numărul 1 al Suediei şi la simplu), piesa grea a fost Johan Brunström, care a concurat alături de mai tanărul Isak Arvidsson. Meciul a fost foarte dificil pentru romani, atat din pricina experienţei lui Brunström, dar şi a formei mai slabe a lui Tecău, mai ales la serviciu. Mergea însă a... mers foarte bine, ridicandu-i moralul partenerului,  iar Tecău a punctat mai sigur la mingile decisive, astfel încat, după două ore şi 42 de minute, tricolorii s-au impus în trei seturi, 7-5, 7-6, 6-4. Adrian Ungur a ajuns, astfel, singurul jucător care a rămas dator publicului, după neaşteptata înfrangere suferită în faţa celui de-al doilea jucător nordic, Christian Lindell, şi tocmai pe el a picat presiunea obţinerii punctului victoriei, în prima întălnire disputată ieri. În privinţa acestei partide, căpitanul nejucător al Suediei, Fredrik Rosengren şi-a exprimat părerea că jocul lui Ungur i se potriveşte mai bine lui Elias Ymer decat cel al lui Copil, mult mai agresiv şi cu seviciu puternic, în timp ce Andrei Pavel a spus că o mare problemă este aducerea lui Ungur la capacitatea normală, fără a neglija nici pregătirea fizică şi mentală a lui Copil, în cazul în care ar fi trebuit să joace meciul decisiv.
Într-adevăr, Ungur a început timorat întalnirea cu afro-suedezul, deranjat de serviciile puternice ale acestuia, fiind condus în setul inaugural cu 0-5. Treptat, însă jucătorul roman a evoluat mai bine, mai ofensiv decat în stilul său obişnuit. Ungur a mai avut probleme şi în setul secund, cand a fost condus cu break, dar a revenit spectaculos şi a caştigatCum serviciile au fost arme solide pentru amandoi, tie-break-ul setului trei a avut o importanţă desebită, adjudecat de Adrian cu 7-6. În setul al patrulea, Ungur a profitat de o eclipsă a suedezului în final, iar ultimul game, pe serviciul lui Ymer, a fost caştigat de Adi la a patra minge de meci, după ce a condus cu 40-0 şi suedezul a realizat trei aşi consecutivi. Scorul final a fost 3-6, 6-4, 7-6, 6-3 şi Romania şi-a asigurat victoria, dar şi menţinerea în Grupa I Euro-Africană. Ca urmare a deciziei comune a celor doi căpitani nejucători, acceptată de comisarul ITF, partida dintre Copil şi Lindell nu s-a mai jucat, scorul ratificat fiind 3-1 pentru Romania.
Preşedintele Federaţiei Romane de Tenis, George Cosac, a mărturisit că nu se aştepta ca acest meci să fie atat de dificil."Eu am zis că va fi 5-0, dar trebuie să recunoaştem că adversarii au opus o rezistenţă foarte darză şi că suedezul, la 18 ani, are o viitoare carieră de succes. Adi a început mai greu, probabil că emoţiile şi-au pus amprenta, dar a făcut un meci bun. Cred că publicul şi sfaturile lui Andrei l-au făcut să reintre în jocul său. Suedia a venit cu o echipă, care nu prezenta un interes deosebit sau nu era o sperietoare, dar pe teren a fost cu totul altceva", a spus Cosac.

Festivitate pentru Hănescu

Tenismenul Victor Hănescu a fost premiat, sambătă, înaintea partidei de dublu cu Suedia, de Federaţia Internaţională de Tenis şi de forul roman de specialitate pentru întreaga activitate în echipa de Cupa Davis a Romaniei. Victor Hănescu a primit cate o plachetă din partea celor două foruri de specialitate. Premiul oferit de Federaţia Internaţională de Tenis poartă numele de "ITF Commitment Award". Hănescu a evoluat în 21 de întalniri pentru Romania, el disputand 37 de partide la simplu şi la dublu, palmaresul său fiind 16 victorii şi 21 de înfrangeri, dintre care 14 victorii şi 16 înfrangeri, la simplu, respectiv două victorii şi cinci înfrangeri, la dublu.

Finală Franţa - Elveţia în Grupa Mondială

Primele două partide de simplu din semifinale au cantărit enorm în stabilirea finalei. În meciul Franţa – Cehia, speranţa cehilor se numea Tomas Berdych, dar acesta a fost învins de Richard Gasquet (3-6, 2-6, 3-6), după care Jo-Wilfried Tsonga a rotunjit avantajul: 6-2, 6-2, 6-3 cu Lukas Rosol. La dublu, perechea Gasquet / Tsonga a învins cuplul Berdych / Stepanek cu 6-7, 6-4, 7-6, 6-1 şi francezii s-au calificat în finală după două zile. Franţa s-a calificat pentru prima dată după 2010 în finala Cupei Davis. Cehia era caştigătoarea ultimelor două ediţii ale Cupei Davis.
Tot 2-0 a fost şi în partida Elveţia – Italia, de la Geneva, după prima zi. Însă lucrurile s-au complicat după ce italienii, prin Simone Bolelli şi Fabio Fognini au caştigat dublul: 7-5, 3-6, 5-7, 6-3, 6-2 în faţa perechii Stanislas Wawrinka/Marco Chiudinelli. Însă ieri a intrat Federer la simplu şi a realizat victoria cu 6-2, 6-3, 7-6 pe Fognini.  Este pentru a doua oară în istorie cand Elveţia se califică în finala Cupei Davis, după ce a pierdut Salatiera de Argint în urmă cu 22 de ani, în faţa Statelor Unite ale Americii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.